Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ελαφρύ γεύμα: Σαλάτα του Καίσαρα με σολομό

Ελαφρύ γεύμα: Σαλάτα του Καίσαρα με σολομό

Η σαλάτα του Καίσαρα είναι ένα κλασικό πιάτο που αγαπάμε όλοι, και όταν προσθέτουμε σολομό, γίνεται ακόμη πιο θρεπτική και πλούσια σε πρωτεΐνες. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή σαν συνοδευτικό πιάτο σε ένα δείπνο.


Η σαλάτα του Καίσαρα είναι ένα κλασικό πιάτο που αγαπάμε όλοι, και όταν προσθέτουμε σολομό, γίνεται ακόμη πιο θρεπτική και πλούσια σε πρωτεΐνες. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή σαν συνοδευτικό πιάτο σε ένα δείπνο. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και απολαύστε μια νόστιμη και υγιεινή σαλάτα.

Υλικά:

  • Για τη σαλάτα:
    • 200 γρ. φρέσκος σολομός (filet)
    • 150 γρ. μαρούλι ή ρόκα
    • 50 γρ. παρμεζάνα (σε φλούδες)
    • 100 γρ. κρουτόν (εκ των οποίων μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά αν θέλετε)
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Για το dressing:
    • 2 κ.σ. μαγιονέζα
    • 1 κ.σ. μουστάρδα
    • 1 κ.σ. λεμόνι (χυμός)
    • 1 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
    • 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
    • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του σολομού: Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180°C. Αλείψτε τον σολομό με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τον. Τοποθετήστε τον σε ένα ταψί και ψήστε για 12-15 λεπτά, ή μέχρι να είναι ψημένος, αλλά τρυφερός. Αφήστε τον να κρυώσει ελαφρώς και κόψτε τον σε κομμάτια.
  2. Ετοιμάστε το dressing: Σε ένα μπολ, αναμίξτε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα Worcestershire και το τριμμένο σκόρδο. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι σύμφωνα με την προτίμησή σας.
  3. Ανάμειξη υλικών: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέστε το μαρούλι ή τη ρόκα και ανακατέψτε με το dressing ώστε να καλυφθεί καλά το φύλλωμα. Προσθέστε τα κομμάτια του σολομού και με προσεκτικές κινήσεις, ανακατέψτε ώστε να μην θρυμματιστεί πολύ ο σολομός.
  4. Σερβίρισμα: Τοποθετήστε τη σαλάτα σε πιάτα και πασπαλίστε με φλούδες παρμεζάνας και κρουτόν.

Αυτή η σαλάτα του Καίσαρα με σολομό είναι νόστιμη, θρεπτική και γεμάτη γεύση. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ιδανική για να σας δώσει ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αποτελεί μία έξυπνη επιλογή για όσους θέλουν να απολαμβάνουν υγιεινές γεύσεις χωρίς πολύ κόπο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπόροι ροδιού: Ενισχύουν την καρδιά και την πέψη;

Κλημεντίνες: Δικαίως αναδεικνύονται ως το φρούτο του χειμώνα

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να βελτιώσουν την πέψη

Κανελένια ζεστή σοκολάτα: Το απόλυτο ρόφημα του χειμώνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενισχύουν οι χουρμάδες την γονιμότητα;

Χουρμάδες: Οι χουρμάδες  είναι ένας καρπός με μεγάλη θρεπτική αξία και έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για διάφορους λόγους, όπως για την ενίσχυση της υγείας και της ευημερίας. Στην ανατολική ιατρική και τη διατροφή,

Σούπα με μοσχαρίσιο κότσι, λαχανικά και ζυμαρικά 

Η σούπα με μοσχαρίσιο κότσι είναι ένα πλούσιο και χορταστικό πιάτο που θα ζεστάνει τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Με την προσθήκη λαχανικών και ζυμαρικών, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για οικογενειακά γεύματα.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η πρωτεΐνη για την υγεία των γυναικών;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας, και ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για την υγεία

Τι πρέπει να προσέξουν οι αρχάριοι στη διαλειμματική νηστεία

Η διαχείριση της πείνας και η επιλογή υγιεινών τροφών κατά τις περιόδους κατανάλωσης είναι κρίσιμη. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως φρούτα, λαχανικά, ολικά δημητριακά και πηγές πρωτεΐνης.

Πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί - Απλή και πεντανόστιμη  συνταγή

Η συνταγή για πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί είναι μια απλή και πεντανόστιμη επιλογή που μπορεί να απολαύσει κανείς ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας και είναι ιδανικό για τις οικογενειακές σας συγκεντρώσεις.

Το καθημερινό γάλα ασπίδα ενάντια στον καρκίνο του εντέρου 

Η καλή υγεία της εντερικής χλωρίδας συνδέεται με την καλύτερη πέψη και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι προβιοτικές τροφές, όπως το γιαούρτι και το γάλα, μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης φλεγμονών στο έντερο, οι οποίες είναι παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο.

Πώς να κόψεις το σκόρδο για περισσότερη γεύση και υγεία 

Το ψιλοκομμένο σκόρδο μπορεί να έχει καλύτερες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ειδικότερα, η αλικίνη έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να συμβάλει στη μείωση της πίεσης του αίματος και στη βελτίωση της καρδιοαγγειακής υγείας.

Close Icon