Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ελαφρύ γεύμα: Σαλάτα του Καίσαρα με σολομό

Ελαφρύ γεύμα: Σαλάτα του Καίσαρα με σολομό

Η σαλάτα του Καίσαρα είναι ένα κλασικό πιάτο που αγαπάμε όλοι, και όταν προσθέτουμε σολομό, γίνεται ακόμη πιο θρεπτική και πλούσια σε πρωτεΐνες. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή σαν συνοδευτικό πιάτο σε ένα δείπνο.



Η σαλάτα του Καίσαρα είναι ένα κλασικό πιάτο που αγαπάμε όλοι, και όταν προσθέτουμε σολομό, γίνεται ακόμη πιο θρεπτική και πλούσια σε πρωτεΐνες. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή σαν συνοδευτικό πιάτο σε ένα δείπνο. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και απολαύστε μια νόστιμη και υγιεινή σαλάτα.

Υλικά:

  • Για τη σαλάτα:
    • 200 γρ. φρέσκος σολομός (filet)
    • 150 γρ. μαρούλι ή ρόκα
    • 50 γρ. παρμεζάνα (σε φλούδες)
    • 100 γρ. κρουτόν (εκ των οποίων μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά αν θέλετε)
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Για το dressing:
    • 2 κ.σ. μαγιονέζα
    • 1 κ.σ. μουστάρδα
    • 1 κ.σ. λεμόνι (χυμός)
    • 1 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
    • 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
    • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του σολομού: Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180°C. Αλείψτε τον σολομό με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τον. Τοποθετήστε τον σε ένα ταψί και ψήστε για 12-15 λεπτά, ή μέχρι να είναι ψημένος, αλλά τρυφερός. Αφήστε τον να κρυώσει ελαφρώς και κόψτε τον σε κομμάτια.
  2. Ετοιμάστε το dressing: Σε ένα μπολ, αναμίξτε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα Worcestershire και το τριμμένο σκόρδο. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι σύμφωνα με την προτίμησή σας.
  3. Ανάμειξη υλικών: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέστε το μαρούλι ή τη ρόκα και ανακατέψτε με το dressing ώστε να καλυφθεί καλά το φύλλωμα. Προσθέστε τα κομμάτια του σολομού και με προσεκτικές κινήσεις, ανακατέψτε ώστε να μην θρυμματιστεί πολύ ο σολομός.
  4. Σερβίρισμα: Τοποθετήστε τη σαλάτα σε πιάτα και πασπαλίστε με φλούδες παρμεζάνας και κρουτόν.

Αυτή η σαλάτα του Καίσαρα με σολομό είναι νόστιμη, θρεπτική και γεμάτη γεύση. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ιδανική για να σας δώσει ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αποτελεί μία έξυπνη επιλογή για όσους θέλουν να απολαμβάνουν υγιεινές γεύσεις χωρίς πολύ κόπο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπόροι ροδιού: Ενισχύουν την καρδιά και την πέψη;

Κλημεντίνες: Δικαίως αναδεικνύονται ως το φρούτο του χειμώνα

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να βελτιώσουν την πέψη

Κανελένια ζεστή σοκολάτα: Το απόλυτο ρόφημα του χειμώνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρόδι: Βοηθάει στην ανακούφιση από τον πόνο και τη φλεγμονή των αρθρώσεων;

Ρόδι: Το ρόδι, γνωστό για την υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, έχει αποδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματικό στη μείωση της φλεγμονής και στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις.

Κατανάλωση σόγιας: Είναι ασφαλής μετά την εμμηνόπαυση;

Κατανάλωση σόγιας: Η σόγια, εδώ και πολλά χρόνια, θεωρείται βασικό στοιχείο της διατροφής σε πολλές χώρες, ειδικά στην Ανατολική Ασία. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, έχει ανακύψει μια ανησυχία σχετικά με την κατανάλωσή της από γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Ο αόρατος κίνδυνος για τη χορτοφαγική διατροφή

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει μια αναπάντεχη τάση: οι χορτοφάγοι καταναλώνουν περισσότερα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα σε σχέση με εκείνους που καταναλώνουν κρέας τακτικά.

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Ένας άγνωστος παράγοντας κινδύνου για τη ψωρίαση

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πρόκληση και επιδείνωση της ψωρίασης, μιας χρόνιας φλεγμονώδους δερματικής πάθησης.

Ρυθμιστής θερμίδων: Ο ρόλος του Νευροπεπτιδίου Χ στην καύση ενέργειας

Ρυθμιστής θερμίδων: Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο νευροπεπτίδιο που εμπλέκεται στη ρύθμιση της καύσης θερμίδων, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για το πώς ο εγκέφαλος ελέγχει την ενεργειακή ισορροπία του σώματος.

Λίπος στην κοιλιά: Ποια είναι η σχέση του λίπους στην κοιλιά και του καπνίσματος;

Λίπος στην κοιλιά: Το κάπνισμα είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την κοιλιακή παχυσαρκία. Εάν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης αυτής της πάθησης, είναι σημαντικό να σταματήσετε το κάπνισμα.

Διατροφή εγκυμοσύνη: Οι βασικές τροφές για εγκύους

Διατροφή εγκυμοσύνης: Μια έγκυος γυναίκα, με τη σωστή καθοδήγηση από τον γιατρό ή τον διατροφολόγο της, μπορεί να διασφαλίσει ότι καλύπτει όλες τις διατροφικές της ανάγκες και δίνει στο μωρό της το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή της.

Close Icon