Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ελαφρύ γεύμα: Σαλάτα του Καίσαρα με σολομό

Ελαφρύ γεύμα: Σαλάτα του Καίσαρα με σολομό

Η σαλάτα του Καίσαρα είναι ένα κλασικό πιάτο που αγαπάμε όλοι, και όταν προσθέτουμε σολομό, γίνεται ακόμη πιο θρεπτική και πλούσια σε πρωτεΐνες. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή σαν συνοδευτικό πιάτο σε ένα δείπνο.


Η σαλάτα του Καίσαρα είναι ένα κλασικό πιάτο που αγαπάμε όλοι, και όταν προσθέτουμε σολομό, γίνεται ακόμη πιο θρεπτική και πλούσια σε πρωτεΐνες. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή σαν συνοδευτικό πιάτο σε ένα δείπνο. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και απολαύστε μια νόστιμη και υγιεινή σαλάτα.

Υλικά:

  • Για τη σαλάτα:
    • 200 γρ. φρέσκος σολομός (filet)
    • 150 γρ. μαρούλι ή ρόκα
    • 50 γρ. παρμεζάνα (σε φλούδες)
    • 100 γρ. κρουτόν (εκ των οποίων μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά αν θέλετε)
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Για το dressing:
    • 2 κ.σ. μαγιονέζα
    • 1 κ.σ. μουστάρδα
    • 1 κ.σ. λεμόνι (χυμός)
    • 1 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
    • 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
    • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του σολομού: Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180°C. Αλείψτε τον σολομό με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τον. Τοποθετήστε τον σε ένα ταψί και ψήστε για 12-15 λεπτά, ή μέχρι να είναι ψημένος, αλλά τρυφερός. Αφήστε τον να κρυώσει ελαφρώς και κόψτε τον σε κομμάτια.
  2. Ετοιμάστε το dressing: Σε ένα μπολ, αναμίξτε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα Worcestershire και το τριμμένο σκόρδο. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι σύμφωνα με την προτίμησή σας.
  3. Ανάμειξη υλικών: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέστε το μαρούλι ή τη ρόκα και ανακατέψτε με το dressing ώστε να καλυφθεί καλά το φύλλωμα. Προσθέστε τα κομμάτια του σολομού και με προσεκτικές κινήσεις, ανακατέψτε ώστε να μην θρυμματιστεί πολύ ο σολομός.
  4. Σερβίρισμα: Τοποθετήστε τη σαλάτα σε πιάτα και πασπαλίστε με φλούδες παρμεζάνας και κρουτόν.

Αυτή η σαλάτα του Καίσαρα με σολομό είναι νόστιμη, θρεπτική και γεμάτη γεύση. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ιδανική για να σας δώσει ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αποτελεί μία έξυπνη επιλογή για όσους θέλουν να απολαμβάνουν υγιεινές γεύσεις χωρίς πολύ κόπο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπόροι ροδιού: Ενισχύουν την καρδιά και την πέψη;

Κλημεντίνες: Δικαίως αναδεικνύονται ως το φρούτο του χειμώνα

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να βελτιώσουν την πέψη

Κανελένια ζεστή σοκολάτα: Το απόλυτο ρόφημα του χειμώνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon