Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Εκπληκτική συνταγή για σουηδικά κεφτεδάκια

Εκπληκτική συνταγή για σουηδικά κεφτεδάκια

Αυτή είναι η συνταγή για τα διάσημα σουηδικά κεφτεδάκια

Τα διάσημα, αφράτα σουηδικά κεφτεδάκια είναι η σίγουρη επιλογή μας.

Τα βήματα είναι πολύ απλά και πλέον όλοι μπορούν να απολαύσουν τις πεντανόστιμες μπουκίτσες.

Υλικά

(Για περίπου 16-20 κεφτεδάκια)

   500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς

   250 γραμμάρια χοιρινός κιμάς

   1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

   1 σκελίδα σκόρδο (κομμένη ή τριμμένη)

   100 γρ. ψωμιού

   1 αυγό

   5 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα

   Αλάτι και πιπέρι

Για την cream sauce

   Μια δόση Λάδι

   40γρ. βούτυρο

   40γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

   150ml ζωμός λαχανικών

   150ml ζωμός βοδιμού

   150ml κρέμα γάλακτος

   2 κ.γ. σάλτσα σόγιας

   1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση

Ενώστε τους δύο κιμάδες και ζυμώστε πολύ καλά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί σε ψίχουλα, το αυγό και ζυμώστε.

Προσθέστε το γάλα και αλατοπιπερώστε καλά.

Πλάστε τα κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο ή πιατέλα. Βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες (για να κρατήσουν το σχήμα τους ενώ μαγειρεύουν).

Ζεστάνετε το λάδι

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.

Όταν είναι ζεστό, προσθέστε απαλά τα κεφτεδάκια σας μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Όταν ροδίσουν, τοποθετήστε τα σε ένα πυρέξ για φούρνο.

Βάλτε τα στον φούρνο (σε αέρα 180 ° C ή 160 ° C) και μαγειρέψτε για 30 λεπτά ακόμη.

Σουηδική cream sauce

Σε ένα τηγάνι, λιώστε 40γρ. βούτυρο.

Ρίξτε τα 40γρ. αλευριού και ανακατέψτε για 2 λεπτά.

Προσθέστε τους ζωμούς και συνεχίστε να ανακατεύετε.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος τα 2 κουταλάκια σόγιας και την μουστάρδα.

Αφήστε να σιγοβράσει και αφήστε τη σάλτσα να πήξει. Συνεχίστε να ανακατεύετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

3 Συνταγές για να αξιοποιήσετε τα λαχανικά της εποχής

Tι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα μας αν τρώμε μια σαλάτα κάθε μέρα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απόλαυστικό σπιτικό burger με αγνά υλικά

Σπιτικό Burger: Τα σπιτικά μπέργκερ είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο γεύμα που μπορείς να προσαρμόσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Close Icon