Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Εκ γενετής η τάση στη ζάχαρη στα παχύσαρκα παιδιά

Εκ γενετής η τάση στη ζάχαρη στα παχύσαρκα παιδιά


Εκ γενετής τάση στην κατανάλωση γλυκών και κατ’ επέκταση κρυσταλλικής ζάχαρης  φαίνεται να έχουν τα παιδιά που εξελίσσονται σε παχύσαρκα, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια με επικεφαλής τον καθηγητή Kerri Boutelle.


Όπως λοιπόν αποκαλύπτει η έρευνα η παιδική παχυσαρκία πηγάζει, από την a priori ροπή των παιδιών στην τεράστια κατανάλωση ζάχαρης και γλυκών γεύσεων. Αυτό το αποτέλεσμα προέκυψε μέσω της ενδελεχούς μελέτης εγκεφαλογραφημάτων (brain scan), τα οποία απέδειξαν ότι τα κέντρα επιβράβευσης του εγκεφάλου των παιδιών αυτών διεγείρονται πιο εύκολα όταν εκτίθενται σε γλυκές γεύσεις.

Αυτό που αγνοούν οι επιστήμονες είναι το αν αυτή η τάση στη γλυκιά γεύση είναι κάτι που διαφοροποιείται με την πάροδο του χρόνου ή αν τα άτομα αυτά έχουν την τάση γενετικά να αναζητούν τέτοιου είδους τρόφιμα.

Το μήνυμα της έρευνας του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο είναι ότι τα παχύσαρκα παιδιά σε σχέση με αυτά τα παιδιά με το σε φυσιολογικά όρια βάρος έχουν ενισχύσει τις απαιτήσεις του εγκεφάλου τους σε ζάχαρη.

Σύμφωνα με μελέτες, τα παιδιά που είναι παχύσαρκα έχουνπαραπάνω από 80 τοις εκατό πιθανότητες μεγαλώνοντας να γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon