Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Εκ γενετής η τάση στη ζάχαρη στα παχύσαρκα παιδιά

Εκ γενετής η τάση στη ζάχαρη στα παχύσαρκα παιδιά

Εκ γενετής τάση στην κατανάλωση γλυκών και κατ’ επέκταση κρυσταλλικής ζάχαρης  φαίνεται να έχουν τα παιδιά που εξελίσσονται σε παχύσαρκα, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια με επικεφαλής τον καθηγητή Kerri Boutelle.

Όπως λοιπόν αποκαλύπτει η έρευνα η παιδική παχυσαρκία πηγάζει, από την a priori ροπή των παιδιών στην τεράστια κατανάλωση ζάχαρης και γλυκών γεύσεων. Αυτό το αποτέλεσμα προέκυψε μέσω της ενδελεχούς μελέτης εγκεφαλογραφημάτων (brain scan), τα οποία απέδειξαν ότι τα κέντρα επιβράβευσης του εγκεφάλου των παιδιών αυτών διεγείρονται πιο εύκολα όταν εκτίθενται σε γλυκές γεύσεις.

Αυτό που αγνοούν οι επιστήμονες είναι το αν αυτή η τάση στη γλυκιά γεύση είναι κάτι που διαφοροποιείται με την πάροδο του χρόνου ή αν τα άτομα αυτά έχουν την τάση γενετικά να αναζητούν τέτοιου είδους τρόφιμα.

Το μήνυμα της έρευνας του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο είναι ότι τα παχύσαρκα παιδιά σε σχέση με αυτά τα παιδιά με το σε φυσιολογικά όρια βάρος έχουν ενισχύσει τις απαιτήσεις του εγκεφάλου τους σε ζάχαρη.

Σύμφωνα με μελέτες, τα παιδιά που είναι παχύσαρκα έχουνπαραπάνω από 80 τοις εκατό πιθανότητες μεγαλώνοντας να γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Τα τηγανητά αβγά γίνονται καλύτερα αν μπορείς να τα συνδυάσεις 

Ένας άλλος δημοφιλής συνδυασμός είναι τα τηγανητά αυγά με ντομάτα και φέτα. Η φρεσκάδα της ντομάτας και η αλμυρή γεύση της φέτας δίνουν μια μεσογειακή αίσθηση στο πιάτο. Μπορείτε να κόψετε ντομάτες σε φέτες και να τις τηγανίσετε ελαφρώς πριν προσθέσετε τα αυγά, προσθέτοντας έτσι χρώμα και γεύση.

Close Icon