Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Εκ γενετής η τάση στη ζάχαρη στα παχύσαρκα παιδιά

Εκ γενετής η τάση στη ζάχαρη στα παχύσαρκα παιδιά

Εκ γενετής τάση στην κατανάλωση γλυκών και κατ’ επέκταση κρυσταλλικής ζάχαρης  φαίνεται να έχουν τα παιδιά που εξελίσσονται σε παχύσαρκα, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια με επικεφαλής τον καθηγητή Kerri Boutelle.

Όπως λοιπόν αποκαλύπτει η έρευνα η παιδική παχυσαρκία πηγάζει, από την a priori ροπή των παιδιών στην τεράστια κατανάλωση ζάχαρης και γλυκών γεύσεων. Αυτό το αποτέλεσμα προέκυψε μέσω της ενδελεχούς μελέτης εγκεφαλογραφημάτων (brain scan), τα οποία απέδειξαν ότι τα κέντρα επιβράβευσης του εγκεφάλου των παιδιών αυτών διεγείρονται πιο εύκολα όταν εκτίθενται σε γλυκές γεύσεις.

Αυτό που αγνοούν οι επιστήμονες είναι το αν αυτή η τάση στη γλυκιά γεύση είναι κάτι που διαφοροποιείται με την πάροδο του χρόνου ή αν τα άτομα αυτά έχουν την τάση γενετικά να αναζητούν τέτοιου είδους τρόφιμα.

Το μήνυμα της έρευνας του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο είναι ότι τα παχύσαρκα παιδιά σε σχέση με αυτά τα παιδιά με το σε φυσιολογικά όρια βάρος έχουν ενισχύσει τις απαιτήσεις του εγκεφάλου τους σε ζάχαρη.

Σύμφωνα με μελέτες, τα παιδιά που είναι παχύσαρκα έχουνπαραπάνω από 80 τοις εκατό πιθανότητες μεγαλώνοντας να γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το κάρδαμο μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση;

Φακές: Οι φακές ως μια υπερτροφή για τα οστά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon