Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Εγκυμοσύνη: Τι είδη ψαριών να τρώτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εγκυμοσύνη: Τι είδη ψαριών να τρώτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εγκυμοσύνη: Τα ψάρια αποτελούν εδώ και καιρό βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, φημισμένης για την πληθώρα των οφελών της στην υγεία.

Τα ψάρια αποτελούν εδώ και καιρό βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, φημισμένης για την πληθώρα των οφελών της στην υγεία. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ωστόσο, οι γυναίκες χρειάζονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με τις διατροφικές τους επιλογές. Είναι, λοιπόν, ασφαλές για τις εγκύους να τρώνε ψάρια; Η απάντηση είναι ναι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις!

Πηγή σημαντικών θρεπτικών συστατικών

Πηγή σημαντικών θρεπτικών συστατικών

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική πηγή απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για την υγιή της εγκύου και του μωρού της. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ιστών του μωρού. Επιπλέον, τα ψάρια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και των ματιών του μωρού. Άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα ψάρια περιλαμβάνουν τον ιώδιο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, τη βιταμίνη D, η οποία συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου, και τον σίδηρο, ο οποίος βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας.

Επιλέγοντας τα κατάλληλα ψάρια

Ενώ τα ψάρια προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία, είναι σημαντικό να επιλέγετε προσεκτικά τα είδη που θα καταναλώσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ορισμένα ψάρια περιέχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου, το οποίο μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του μωρού. Ψάρια που πρέπει να αποφεύγετε κατά την εγκυμοσύνη περιλαμβάνουν τον καρχαρία, τον ξιφία, τον βασιλικό αστακό και τον τόνο. Αντίθετα, καλή επιλογή αποτελούν ο σολομός, οι σαρδέλες, ο γαύρος, η πέστροφα και η γλώσσα. Είναι πάντα καλό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σχετικά με την ποσότητα και τον τύπο των ψαριών που είναι ασφαλή για εσάς να καταναλώσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επιλέγοντας τα κατάλληλα ψάρια

Τα ψάρια μπορούν να αποτελέσουν ένα θρεπτικό και νόστιμο συστατικό της διατροφής σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπό την προϋπόθεση ότι επιλέγετε προσεκτικά τα είδη τους και ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού σας. Συζητήστε με τον γιατρό σας σχετικά με τις καλύτερες διατροφικές επιλογές για εσάς και το μωρό σας, ώστε να εξασφαλίσετε μια υγιή εγκυμοσύνη.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το 25% των εγκύων δεν λαμβάνει αρκετά Ω-3 λιπαρά οξέα

Ποιες είναι οι καθιστικές στάσεις που μπορούν να σας βλάψουν αν είστε έγκυος;

Πώς να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα μετά την εγκυμοσύνη;

Οι ψυχικές συνθήκες της μητέρας οδηγούν σε αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon