Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Εγκεφαλικό κάλιο: Ποιο φρούτο προτείνουν οι ειδικοί για να μειώσετε τον κίνδυνο εγκεφαλικού;

Εγκεφαλικό κάλιο: Ποιο φρούτο προτείνουν οι ειδικοί για να μειώσετε τον κίνδυνο εγκεφαλικού;

Εγκεφαλικό κάλιο: Οι ειδικοί συνιστούν φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο για τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού.

Οι ειδικοί συνιστούν φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο για τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού. Τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι μια σοβαρή και απειλητική για τη ζωή επείγουσα ιατρική κατάσταση. Εμφανίζονται όταν διακόπτεται η παροχή αίματος σε μέρος του εγκεφάλου – συνήθως είτε λόγω θρόμβου είτε λόγω έκρηξης αιμοφόρου αγγείου. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ή να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού, συμπεριλαμβανομένου του τι τρώτε.

Συγκεκριμένα, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι θα πρέπει να αποφεύγονται καθώς το νάτριο αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Αυτό συμβαίνει επειδή το νάτριο κάνει το σώμα να συγκρατείται από το νερό – ασκώντας επιπλέον πίεση στα αιμοφόρα αγγεία. Ως εκ τούτου, ο Abbas Kanani συμβούλεψε να αυξήσετε την πρόσληψη καλίου για να μειώσετε τις επιπτώσεις του αλατιού. Η μπανάνα είναι ιδανική για την αύξηση της πρόσληψης καλίου στη διατροφή.

«Το πολύ νάτριο (αλάτι) στη διατροφή, όπως αυτά που βρίσκονται στα καπνιστά κρέατα όπως το μπέικον και το ζαμπόν, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό», είπε. «Το κάλιο αναφέρεται συνήθως ως καλή τροφή για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο δεν μειώνει άμεσα το νάτριο, ωστόσο η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων τροφών με κάλιο μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των επιδράσεων του νατρίου.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς συνδέεται η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου με το εγκεφαλικό επεισόδιο;

Η τεχνητή νοημοσύνη δείχνει πώς ρέουν τα υγρά του εγκεφάλου

Πειραματικά ευρήματα φέρνουν ελπίδα για ταχύτερη και καλύτερη ανάρρωση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο

Πώς συνδέεται η αϋπνία με τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon