Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Εγκεφαλικό κάλιο: Ποιο φρούτο προτείνουν οι ειδικοί για να μειώσετε τον κίνδυνο εγκεφαλικού;

Εγκεφαλικό κάλιο: Ποιο φρούτο προτείνουν οι ειδικοί για να μειώσετε τον κίνδυνο εγκεφαλικού;

Εγκεφαλικό κάλιο: Οι ειδικοί συνιστούν φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο για τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού.



Οι ειδικοί συνιστούν φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο για τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού. Τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι μια σοβαρή και απειλητική για τη ζωή επείγουσα ιατρική κατάσταση. Εμφανίζονται όταν διακόπτεται η παροχή αίματος σε μέρος του εγκεφάλου – συνήθως είτε λόγω θρόμβου είτε λόγω έκρηξης αιμοφόρου αγγείου. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ή να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού, συμπεριλαμβανομένου του τι τρώτε.


Συγκεκριμένα, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι θα πρέπει να αποφεύγονται καθώς το νάτριο αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Αυτό συμβαίνει επειδή το νάτριο κάνει το σώμα να συγκρατείται από το νερό – ασκώντας επιπλέον πίεση στα αιμοφόρα αγγεία. Ως εκ τούτου, ο Abbas Kanani συμβούλεψε να αυξήσετε την πρόσληψη καλίου για να μειώσετε τις επιπτώσεις του αλατιού. Η μπανάνα είναι ιδανική για την αύξηση της πρόσληψης καλίου στη διατροφή.

«Το πολύ νάτριο (αλάτι) στη διατροφή, όπως αυτά που βρίσκονται στα καπνιστά κρέατα όπως το μπέικον και το ζαμπόν, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό», είπε. «Το κάλιο αναφέρεται συνήθως ως καλή τροφή για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο δεν μειώνει άμεσα το νάτριο, ωστόσο η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων τροφών με κάλιο μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των επιδράσεων του νατρίου.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς συνδέεται η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου με το εγκεφαλικό επεισόδιο;

Η τεχνητή νοημοσύνη δείχνει πώς ρέουν τα υγρά του εγκεφάλου

Πειραματικά ευρήματα φέρνουν ελπίδα για ταχύτερη και καλύτερη ανάρρωση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο

Πώς συνδέεται η αϋπνία με τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon