Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Εφεύρεση Apeel Sciences: Πώς από τα αβοκάντο και μόνο προκαλείται μέχρι και 50% μείωση στη σπατάλη τροφής

Εφεύρεση Apeel Sciences: Πώς από τα αβοκάντο και μόνο προκαλείται μέχρι και 50% μείωση στη σπατάλη τροφής

Τη «δημιουργία ενός ιδανικού μικροκλίματος στο εσωτερικό κάθε προϊόντος» μέσα από ένα άοσμο, προσωρινό τείχος που περιορίζει τον ρυθμό με τον οποίο εξατμίζεται το νερό και εισέρχεται το οξυγόνο• με άλλα λόγια, τα προϊόντα δεν οξειδώνονται με τον ίδιο ρυθμό


Εφεύρεση Apeel Sciences: Η start-up εταιρεία Apeel Sciences βρήκε έναν τρόπο να διπλασιάζει τη διάρκεια ζωής των τροφίμων και συγκεκριμένα των λαχανικών και των φρούτων με έναν φυσικό τρόπο: Εφηύρε μια καινοτόμα «επικάλυψη» από φυτικές πηγές.

Σκοπός των πολύχρονων προσπαθειών ήταν η διατήρηση των τροφών για μεγαλύτερο διάστημα ώστε να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών που πετάμε καθημερινά. Η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια έγινε με τα αβοκάντο: η φλούδα αυτή είναι ουσιαστικά μια αόρατη στρώση φυτικής προέλευσης. Στη συνέχεια, η ουσία ελέγχθηκε και σε σπαράγγια και lime με επιτυχία.

Και τα τρία προϊόντα διατήρησαν τις ιδιότητές τους σαν να είχαν κοπεί πριν από λίγες ώρες. Η εταιρία που βρίσκεται στη Santa-Barbara των ΗΠΑ έχει καταφέρει να λάβει συνολική χρηματοδότηση περίπου 110 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της ανάπτυξης του project μέχρι σήμερα. Ιδρύθηκε το 2012 από τον Dr James Rogers, βιοτεχνολόγο με αποστολή του τη «δημιουργία ενός ιδανικού μικροκλίματος στο εσωτερικό κάθε προϊόντος» μέσα από ένα άοσμο, προσωρινό τείχος που περιορίζει τον ρυθμό με τον οποίο εξατμίζεται το νερό και εισέρχεται το οξυγόνο• με άλλα λόγια, τα προϊόντα δεν οξειδώνονται με τον ίδιο ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να καταναλωθούν μετά από αρκετές μέρες.

Χρειάζεται να προσθέσουμε ότι η φλούδα αυτή δεν αφήνει κανένα υπόλειμμα πάνω στο φρούτο και χρησιμοποιείται σε μορφή σκόνης, η οποία αναμιγνύεται με νερό και ψεκάζεται στο προϊόν. Υπάρχει ήδη διαθέσιμο στο εμπόριο. Ο Dr Rogers ανέφερε μάλιστα ότι «από τα αβοκάντο και μόνο, η Apeel έχει προκαλέσει μέχρι και 50% μείωση στη σπατάλη τροφής».

Υπολογίζεται ότι η σπατάλη τροφίμων κοστίζει παγκοσμίως μέχρι και 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, λέγεται ότι τα φρέσκα προϊόντα σαπίζουν πριν προλάβουν να καταναλωθούν σε ποσοστό ακόμα και 80-90% στις αναπτυσσόμενες χώρες λόγω έλλειψης σωστών υποδομών και διαδικασιών μεταφοράς. Η επιστημονική ομάδα που κρύβεται πίσω από το Apeel Sciences σχεδιάζει σύντομα η εφεύρεσή τους αυτή να μπορέσει να «ταξιδέψει» σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αδυνάτισε με φρούτα και λαχανικά (Διαιτολόγιο)

Ποια οφέλη προσφέρουν οι φλούδες φρούτων – λαχανικών

Επιστημονική εφεύρεση για τη διατήρηση των λαχανικών και φρούτων με φυσικό τρόπο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon