Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Εφεύρεση Apeel Sciences: Πώς από τα αβοκάντο και μόνο προκαλείται μέχρι και 50% μείωση στη σπατάλη τροφής

Εφεύρεση Apeel Sciences: Πώς από τα αβοκάντο και μόνο προκαλείται μέχρι και 50% μείωση στη σπατάλη τροφής

Τη «δημιουργία ενός ιδανικού μικροκλίματος στο εσωτερικό κάθε προϊόντος» μέσα από ένα άοσμο, προσωρινό τείχος που περιορίζει τον ρυθμό με τον οποίο εξατμίζεται το νερό και εισέρχεται το οξυγόνο• με άλλα λόγια, τα προϊόντα δεν οξειδώνονται με τον ίδιο ρυθμό

Εφεύρεση Apeel Sciences: Η start-up εταιρεία Apeel Sciences βρήκε έναν τρόπο να διπλασιάζει τη διάρκεια ζωής των τροφίμων και συγκεκριμένα των λαχανικών και των φρούτων με έναν φυσικό τρόπο: Εφηύρε μια καινοτόμα «επικάλυψη» από φυτικές πηγές.

Σκοπός των πολύχρονων προσπαθειών ήταν η διατήρηση των τροφών για μεγαλύτερο διάστημα ώστε να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών που πετάμε καθημερινά. Η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια έγινε με τα αβοκάντο: η φλούδα αυτή είναι ουσιαστικά μια αόρατη στρώση φυτικής προέλευσης. Στη συνέχεια, η ουσία ελέγχθηκε και σε σπαράγγια και lime με επιτυχία.

Και τα τρία προϊόντα διατήρησαν τις ιδιότητές τους σαν να είχαν κοπεί πριν από λίγες ώρες. Η εταιρία που βρίσκεται στη Santa-Barbara των ΗΠΑ έχει καταφέρει να λάβει συνολική χρηματοδότηση περίπου 110 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της ανάπτυξης του project μέχρι σήμερα. Ιδρύθηκε το 2012 από τον Dr James Rogers, βιοτεχνολόγο με αποστολή του τη «δημιουργία ενός ιδανικού μικροκλίματος στο εσωτερικό κάθε προϊόντος» μέσα από ένα άοσμο, προσωρινό τείχος που περιορίζει τον ρυθμό με τον οποίο εξατμίζεται το νερό και εισέρχεται το οξυγόνο• με άλλα λόγια, τα προϊόντα δεν οξειδώνονται με τον ίδιο ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να καταναλωθούν μετά από αρκετές μέρες.

Χρειάζεται να προσθέσουμε ότι η φλούδα αυτή δεν αφήνει κανένα υπόλειμμα πάνω στο φρούτο και χρησιμοποιείται σε μορφή σκόνης, η οποία αναμιγνύεται με νερό και ψεκάζεται στο προϊόν. Υπάρχει ήδη διαθέσιμο στο εμπόριο. Ο Dr Rogers ανέφερε μάλιστα ότι «από τα αβοκάντο και μόνο, η Apeel έχει προκαλέσει μέχρι και 50% μείωση στη σπατάλη τροφής».

Υπολογίζεται ότι η σπατάλη τροφίμων κοστίζει παγκοσμίως μέχρι και 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, λέγεται ότι τα φρέσκα προϊόντα σαπίζουν πριν προλάβουν να καταναλωθούν σε ποσοστό ακόμα και 80-90% στις αναπτυσσόμενες χώρες λόγω έλλειψης σωστών υποδομών και διαδικασιών μεταφοράς. Η επιστημονική ομάδα που κρύβεται πίσω από το Apeel Sciences σχεδιάζει σύντομα η εφεύρεσή τους αυτή να μπορέσει να «ταξιδέψει» σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αδυνάτισε με φρούτα και λαχανικά (Διαιτολόγιο)

Ποια οφέλη προσφέρουν οι φλούδες φρούτων – λαχανικών

Επιστημονική εφεύρεση για τη διατήρηση των λαχανικών και φρούτων με φυσικό τρόπο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon