Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Δροσιστικό γλυκό: Ποιο είναι το καλύτερο καλοκαιρινό γλυκό;

Δροσιστικό γλυκό: Ποιο είναι το καλύτερο καλοκαιρινό γλυκό;

Δροσιστικό γλυκό: Όσον αφορά τα καλοκαιρινά επιδόρπια, τα καλύτερα είναι ελαφριά, δροσιστικά και γεμάτα με εποχιακές γεύσεις.


Όσον αφορά τα καλοκαιρινά επιδόρπια, τα καλύτερα είναι ελαφριά, δροσιστικά και γεμάτα με εποχιακές γεύσεις. Ένα που ξεχωρίζει που ενσωματώνει τέλεια αυτές τις ιδιότητες είναι η τάρτα με μούρα και λεμόνι. Αυτό το επιδόρπιο συνδυάζει μια τραγανή, βουτυρώδη κρούστα με μια πικάντικη γέμιση λεμονιού και ένα μείγμα από φρέσκα, ζουμερά μούρα. Είναι ένα ευχάριστο πλήθος που δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και εντυπωσιακό οπτικά. Να γιατί η τάρτα με μούρα και λεμόνι είναι το καλύτερο καλοκαιρινό επιδόρπιο.

Συστατικά

Για την κρούστα:

  • 1 1/2 φλιτζάνι τρίμμα κράκερ Graham ή μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
  • 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση λεμονιού:

  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού (περίπου 4-5 λεμόνια)
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών

Για την επικάλυψη:

  • 1 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα σμέουρα
  • Φύλλα φρέσκιας μέντας για γαρνίρισμα

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε την κρούστα:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα ψίχουλα κράκερ Graham και την κρυσταλλική ζάχαρη. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα ψίχουλα και το μείγμα να μοιάζει με υγρή άμμο. Πιέστε το μείγμα ψίχουλα στον πάτο και πάνω στις πλευρές μιας φόρμας τάρτας 9 ιντσών, διασφαλίζοντας ότι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη και συμπιεσμένη. Ψήνουμε την κρούστα για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση λεμονιού:
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το ζαχαρούχο γάλα και τους κρόκους των αυγών μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε τη γέμιση λεμονιού στην κρυωμένη κρούστα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήστε την τάρτα:
Ψήνετε την τάρτα για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να σφίξει η γέμιση, αλλά ελαφρώς τσιμπημένη στο κέντρο. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να σταθεροποιηθεί πλήρως η γέμιση.

Κορυφή με φρέσκα μούρα:
Λίγο πριν σερβίρετε, τακτοποιήστε τις φρέσκες φράουλες, τα βατόμουρα και τα σμέουρα πάνω από την τάρτα. Τα ζωηρά χρώματα και οι γλυκές γεύσεις των μούρων συμπληρώνουν τέλεια την πικάντικη γέμιση λεμονιού. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα μέντας για μια πρόσθετη πινελιά φρεσκάδας και χρώματος.

Η τάρτα με μούρα και λεμόνι είναι η επιτομή των καλοκαιρινών γλυκών λόγω της αναζωογονητικής της γεύσης εσπεριδοειδών, που συμπληρώνεται από τη φυσική γλυκύτητα των φρέσκων μούρων. Η ελαφριά, τραγανή κρούστα παρέχει μια τέλεια βάση, ενώ η κρεμώδης, πικάντικη γέμιση ισορροπεί υπέροχα με τη χυμότητα των μούρων. Αυτό το επιδόρπιο δεν είναι μόνο μια απόλαυση για φαγητό, αλλά και μια χαρά να το φτιάχνετε και να το σερβίρετε σε κάθε καλοκαιρινή συγκέντρωση, καθιστώντας το την απόλυτη απόλαυση για ζεστό καιρό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού φράουλα;

Πώς να φτιάξετε το πεντανόστιμο γαλλικό γλυκό Cherry Clafoutis;

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Χρησιμοποιώντας λεμόνια για να φτιάξουμε γλυκό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon