Δροσιστικό γλυκό: Όσον αφορά τα καλοκαιρινά επιδόρπια, τα καλύτερα είναι ελαφριά, δροσιστικά και γεμάτα με εποχιακές γεύσεις.
Όσον αφορά τα καλοκαιρινά επιδόρπια, τα καλύτερα είναι ελαφριά, δροσιστικά και γεμάτα με εποχιακές γεύσεις. Ένα που ξεχωρίζει που ενσωματώνει τέλεια αυτές τις ιδιότητες είναι η τάρτα με μούρα και λεμόνι. Αυτό το επιδόρπιο συνδυάζει μια τραγανή, βουτυρώδη κρούστα με μια πικάντικη γέμιση λεμονιού και ένα μείγμα από φρέσκα, ζουμερά μούρα. Είναι ένα ευχάριστο πλήθος που δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και εντυπωσιακό οπτικά. Να γιατί η τάρτα με μούρα και λεμόνι είναι το καλύτερο καλοκαιρινό επιδόρπιο.
Συστατικά
Για την κρούστα:
- 1 1/2 φλιτζάνι τρίμμα κράκερ Graham ή μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
- 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση λεμονιού:
- 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού (περίπου 4-5 λεμόνια)
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
Για την επικάλυψη:
- 1 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
- 1 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα
- 1 φλιτζάνι φρέσκα σμέουρα
- Φύλλα φρέσκιας μέντας για γαρνίρισμα
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε την κρούστα:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα ψίχουλα κράκερ Graham και την κρυσταλλική ζάχαρη. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα ψίχουλα και το μείγμα να μοιάζει με υγρή άμμο. Πιέστε το μείγμα ψίχουλα στον πάτο και πάνω στις πλευρές μιας φόρμας τάρτας 9 ιντσών, διασφαλίζοντας ότι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη και συμπιεσμένη. Ψήνουμε την κρούστα για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση λεμονιού:
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το ζαχαρούχο γάλα και τους κρόκους των αυγών μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε τη γέμιση λεμονιού στην κρυωμένη κρούστα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήστε την τάρτα:
Ψήνετε την τάρτα για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να σφίξει η γέμιση, αλλά ελαφρώς τσιμπημένη στο κέντρο. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να σταθεροποιηθεί πλήρως η γέμιση.
Κορυφή με φρέσκα μούρα:
Λίγο πριν σερβίρετε, τακτοποιήστε τις φρέσκες φράουλες, τα βατόμουρα και τα σμέουρα πάνω από την τάρτα. Τα ζωηρά χρώματα και οι γλυκές γεύσεις των μούρων συμπληρώνουν τέλεια την πικάντικη γέμιση λεμονιού. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα μέντας για μια πρόσθετη πινελιά φρεσκάδας και χρώματος.
Η τάρτα με μούρα και λεμόνι είναι η επιτομή των καλοκαιρινών γλυκών λόγω της αναζωογονητικής της γεύσης εσπεριδοειδών, που συμπληρώνεται από τη φυσική γλυκύτητα των φρέσκων μούρων. Η ελαφριά, τραγανή κρούστα παρέχει μια τέλεια βάση, ενώ η κρεμώδης, πικάντικη γέμιση ισορροπεί υπέροχα με τη χυμότητα των μούρων. Αυτό το επιδόρπιο δεν είναι μόνο μια απόλαυση για φαγητό, αλλά και μια χαρά να το φτιάχνετε και να το σερβίρετε σε κάθε καλοκαιρινή συγκέντρωση, καθιστώντας το την απόλυτη απόλαυση για ζεστό καιρό.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube