Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Δροσερή σαλάτα: Σαλάτα με σύκα και προσούτο

Δροσερή σαλάτα: Σαλάτα με σύκα και προσούτο

Δροσερή σαλάτα: Η σαλάτα με σύκα και προσούτο είναι ένα εκλεπτυσμένο πιάτο που συνδυάζει τη γλυκύτητα των σύκων με την αλμύρα του προσούτο, δημιουργώντας μια μοναδική γεύση. Είναι ιδανική για ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα και προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία γεύσης.


Η σαλάτα με σύκα και προσούτο είναι ένα εκλεπτυσμένο πιάτο που συνδυάζει τη γλυκύτητα των σύκων με την αλμύρα του προσούτο, δημιουργώντας μια μοναδική γεύση. Είναι ιδανική για ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα και προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία γεύσης. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να ετοιμάσετε αυτήν τη νόστιμη σαλάτα!

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 10 φρέσκα σύκα
  • 100 γρ. προσούτο
  • 100 γρ. ρόκα
  • 50 γρ. τυρί φέτα ή μανούρι
  • 30 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία Σύκων: Ξεπλύνετε τα σύκα με κρύο νερό και κόψτε τα στη μέση ή σε φέτες, ανάλογα με την προτίμησή σας. Αν τα σύκα είναι πολύ ώριμα, χειριστείτε τα με προσοχή για να μην λιώσουν.
  2. Συναρμολόγηση της Σαλάτας: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, τοποθετήστε τη ρόκα. Από πάνω, προσθέστε τα κομμένα σύκα και το προσούτο, το οποίο μπορείτε να το σχίσετε σε λωρίδες ή να το κόψετε σε κομμάτια.
  3. Προσθήκη Τυριού και Καρυδιών: Θρυμματίστε τη φέτα ή το μανούρι και πασπαλίστε τη σαλάτα. Αν επιθυμείτε, προσθέστε και τα καρύδια για επιπλέον τραγανή υφή.
  4. Δημιουργία Ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο ξύδι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το ντρέσινγκ.
  5. Σερβίρισμα: Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε ελαφρά για να μην σπάσουν τα σύκα. Σερβίρετε αμέσως για να απολαύσετε τη φρεσκάδα των υλικών.

Αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για καλοκαιρινές βραδιές ή για ένα εορταστικό δείπνο. Συνδυάστε την με ένα ποτήρι λευκό κρασί και απολαύστε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

ροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α

Ο φυσικός σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους είναι το δενρολίβανο

Φασόλια γίγαντες με πράσο και λουκάνικο

5+1 μύθοι για την ζάχαρη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon