Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Donut time: Πώς να φτιάξετε σπιτικά donuts με γλάσο

Donut time: Πώς να φτιάξετε σπιτικά donuts με γλάσο

Donut time: Μια εύκολη συνταγή για donuts βήμα προς βήμα και χρήσιμες συμβουλές επιτυχίας, για να τα απολαύσετε πεντανόστιμα και αφράτα.

Το να φτιάξετε σπιτικά donuts με γλάσο είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε. Έτοιμα σε περίπου 2 ώρες, αυτά τα λουκουμάκια από το αγαπημένο σας αρτοποιείο, αλλά φτιάχνονται στην άνεση του σπιτιού σας.

Υλικά

  • Γάλα: Το υγρό ενεργοποιεί τη μαγιά. Το πλήρες γάλα είναι απαραίτητο για την πιο τρυφερή ζύμη – ή μπορείτε να δοκιμάσετε βουτυρόγαλα. Τα γάλατα με χαμηλά λιπαρά ή τα μη γαλακτοκομικά λειτουργούν ελάχιστα, αλλά τα ντόνατς δεν είναι τόσο γευστικά ή πλούσια.
  • Μαγιά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενεργή ξηρή μαγιά ή στιγμιαία μαγιά. Εάν χρησιμοποιείτε μαγιά στιγμιαίας μαγιάς, ο χρόνος ανύψωσής σας θα είναι λίγο μικρότερος.
  • Ζάχαρη: Η ζάχαρη γλυκαίνει τα ντόνατς, αλλά επίσης τροφοδοτεί τη μαγιά, αυξάνει τη δραστηριότητά της και μαλακώνει τη ζύμη.
  • Αυγά: Τα αυγά παρέχουν δομή και γεύση.
  • Βούτυρο: Το λιωμένο βούτυρο υπόσχεται ενισχυμένη γεύση.
  • Αλάτι & Εκχύλισμα Βανίλιας: Και τα δύο προσθέτουν γεύση. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας .
  • Μοσχοκάρυδο: Λίγο μοσχοκάρυδο είναι το μυστικό συστατικό για αυτή τη ζεστή, ανακουφιστική γεύση αρτοποιίας. Αν έχετε φτιάξει ποτέ τα μάφιν μου με τσιπ σοκολάτας , ξέρετε ότι προσθέτει μια υπέροχη ποπ γεύση!
  • Αλεύρι: Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις είναι η δομή της ζύμης. Θα μπείτε στον πειρασμό να προσθέσετε όλο και περισσότερο αλεύρι καθώς ανακατεύετε τη ζύμη, αλλά μην το κάνετε. Θέλετε μια πολύ μαλακή, μαξιλαροζύμη για μαλακά, μαξιλάρια ντόνατς. Η ζύμη μπορεί ακόμα να είναι ελαφρώς κολλώδης. Όταν ζυμώνετε, χρησιμοποιήστε επιπλέον αλεύρι στα χέρια και στην επιφάνεια εργασίας.

Οδηγός ψησίματος

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Η ζύμη ενώνεται με ένα μίξερ. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τη ζύμη με το χέρι, αλλά απαιτεί λίγο μυ του χεριού. Αφού ενωθεί η ζύμη στον κάδο του μίξερ, τη ζυμώνουμε για 2 λεπτά.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Σε σχετικά ζεστό περιβάλλον, η ζύμη φουσκώνει σε περίπου 90 λεπτά.
  3. Χτυπάμε τη ζύμη για να απελευθερωθεί ο αέρας.
  4. Τυλίξτε και κόψτε σε ντόνατς. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1/2 ίντσας. Κόψτε τα ντόνατ χρησιμοποιώντας έναν  κόφτη ντόνατ 3-3,5 ιντσών . Στρώνουμε 1-2 φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα ή ταψί σιλικόνης. Τοποθετήστε ντόνατς (και τρύπες για ντόνατς!) στο ταψί με επένδυση, στη συνέχεια σκεπάστε ελαφρά και αφήστε τα να ξεκουραστούν καθώς ετοιμάζετε το λάδι.
  5. Ετοιμάστε το λάδι. Χρησιμοποιώντας μια κατσαρόλα βαρέως τύπου και ένα θερμόμετρο λαδιού , θερμαίνετε το λάδι στους 375°F (191°C). Τοποθετήστε μια σχάρα ψύξης πάνω από ένα άλλο ταψί.
  6. Τηγανίζουμε τα ντόνατς. Δουλεύοντας με 2-3 λουκουμάδες τη φορά, μαγειρέψτε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Αφαιρέστε προσεκτικά από το λάδι και τοποθετήστε το σε προετοιμασμένη σχάρα. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα ντόνατς. (Δείτε τη σημείωση της συνταγής μου σχετικά με το να κάνω τις τρύπες για ντόνατ.)
  7. Φτιάχνουμε το γλάσο. Βουτάμε κάθε ζεστό ντόνατ στο γλάσο και καλύπτουμε και τις δύο πλευρές. Μετά από περίπου 20 λεπτά, το γλάσο θα δέσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Cheesecake φράουλα σε 4 εύκολα βήματα

Κλασσική συνταγή για cupcakes βανίλιας

Μια παραδοσιακή συνταγή για λουκουμάδες μπανάνας από την Ινδία

Συνταγή της ημέρας: Λουκουμάδες γιαουρτιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon