Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Dip παντζαριού: 2 ντιπ με παντζάρι ως το τέλειο συνοδευτικό

Dip παντζαριού: 2 ντιπ με παντζάρι ως το τέλειο συνοδευτικό

Dip παντζαριού: Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η εισαγωγή στη διατροφή μας, συμβάλλει θετικά στον οργανισμό μας, καθώς είναι αντιφλεγμονώδες κι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.


Το παντζάρι είναι ένα πολύ γευστικό λαχανικό με πολλές θρεπτικές αξίες! Μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει την πεπτική μας υγεία και προστατεύει τα κύτταρά μας από διάφορες παθήσεις. Όλοι αυτοί οι λόγοι μάς καλούν να εντάξουμε τη συγκεκριμένη ρίζα στο εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Φτιάχνοντας ένα υπέροχο dip παντζαριού, το οποίο μπορεί να συνοδεύσει όλα μας τα γεύματα! Παρακάτω θα δεις δύο μοναδικές συνταγές: Χούμους με σως παντζαριού και dip παντζαριού!

Χούμους με σως παντζαριού

Υλικά συνταγής:

  • 800 γρ ρεβίθια κονσέρβας, στραγγισμένα
  • 600 γρ μαγειρεμένα παντζάρια, στραγγισμένα
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ ταχίνι
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας σπόρους κολοκύθας, χοντροκομμένους
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρο σουσάμι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σουμάκ (προαιρετικά)
  • πρέζα νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής:

  • Αφήνουμε στην άκρη περίπου 2 κουταλιές της σούπας ρεβίθια. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα ρεβίθια, τα παντζάρια, το σκόρδο, το ταχίνι, το λάδι και το χυμό λεμονιού σε ένα μούλτι με μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά ελέγχουμε το μείγμα, προσθέτοντας λίγο αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται. Τοποθετούμε το χούμους στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε (θα διατηρηθεί έως και δύο ημέρες).
  • Μεταφέρουμε το χούμους σε ένα φαρδύ, ρηχό μπολ ή απλώνουμ σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με τα κρατημένα ρεβίθια, τα φουντούκια, το σουσάμι, το σουμάκ και το τσίλι (αν χρησιμοποιήσουμε).

Dip παντζαριού

Υλικά συνταγής:

  • 250 γρ παντζάρια συσκευασμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο, συν μερικά φύλλα για πασπάλισμα
  • χυμός λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • μερικές πρέζες σουσαμιού

Εκτέλεση συνταγής:

  • Βάζουμε τα παντζάρια και το κύμινο στο μικρό μπολ του μούλτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον δυόσμο και το χυμό λεμονιού και, στη συνέχεια, ανακατεύουμε απαλά, προσθέτοντας το τυρί για να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα. Πασπαλίζουμε με φύλλα δυόσμου και σουσάμι.

Για σερβίρισμα (προαιρετικό):

  • Προσθέτουμε τραγανά λαχανικά, κομμένα σε στικάκια (χρησιμοποιούσαμε μάραθο, καρότα & ραπανάκια), ψωμί φρυγανισμένο και κομμένο στα δάχτυλα για βούτηγμα, μίνι μπάλες μοτσαρέλα, ελιές, κριτσίνια τυλιγμένα με προσούτο.
  • Τακτοποιούμε τα τραγανά λαχανικά και άλλα συνοδευτικά γύρω από την πιατέλα και αφήνουμε όλους να σκάψουν μέσα. Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κρεμώδη ζυμαρικά με παντζάρι και φέτα

Τα οφέλη των αμυλούχων τροφών για την υγεία

Χάστε τα κιλά των διακοπών σε λίγες ημέρες

Εξισορροπώντας τις γευστικές κραιπάλες των γιορτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon