Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Dip παντζαριού: 2 ντιπ με παντζάρι ως το τέλειο συνοδευτικό

Dip παντζαριού: 2 ντιπ με παντζάρι ως το τέλειο συνοδευτικό

Dip παντζαριού: Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η εισαγωγή στη διατροφή μας, συμβάλλει θετικά στον οργανισμό μας, καθώς είναι αντιφλεγμονώδες κι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.



Το παντζάρι είναι ένα πολύ γευστικό λαχανικό με πολλές θρεπτικές αξίες! Μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει την πεπτική μας υγεία και προστατεύει τα κύτταρά μας από διάφορες παθήσεις. Όλοι αυτοί οι λόγοι μάς καλούν να εντάξουμε τη συγκεκριμένη ρίζα στο εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Φτιάχνοντας ένα υπέροχο dip παντζαριού, το οποίο μπορεί να συνοδεύσει όλα μας τα γεύματα! Παρακάτω θα δεις δύο μοναδικές συνταγές: Χούμους με σως παντζαριού και dip παντζαριού!


Χούμους με σως παντζαριού

Υλικά συνταγής:

  • 800 γρ ρεβίθια κονσέρβας, στραγγισμένα
  • 600 γρ μαγειρεμένα παντζάρια, στραγγισμένα
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ ταχίνι
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας σπόρους κολοκύθας, χοντροκομμένους
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρο σουσάμι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σουμάκ (προαιρετικά)
  • πρέζα νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής:

  • Αφήνουμε στην άκρη περίπου 2 κουταλιές της σούπας ρεβίθια. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα ρεβίθια, τα παντζάρια, το σκόρδο, το ταχίνι, το λάδι και το χυμό λεμονιού σε ένα μούλτι με μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά ελέγχουμε το μείγμα, προσθέτοντας λίγο αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται. Τοποθετούμε το χούμους στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε (θα διατηρηθεί έως και δύο ημέρες).
  • Μεταφέρουμε το χούμους σε ένα φαρδύ, ρηχό μπολ ή απλώνουμ σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με τα κρατημένα ρεβίθια, τα φουντούκια, το σουσάμι, το σουμάκ και το τσίλι (αν χρησιμοποιήσουμε).

Dip παντζαριού

Υλικά συνταγής:

  • 250 γρ παντζάρια συσκευασμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο, συν μερικά φύλλα για πασπάλισμα
  • χυμός λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • μερικές πρέζες σουσαμιού

Εκτέλεση συνταγής:

  • Βάζουμε τα παντζάρια και το κύμινο στο μικρό μπολ του μούλτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον δυόσμο και το χυμό λεμονιού και, στη συνέχεια, ανακατεύουμε απαλά, προσθέτοντας το τυρί για να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα. Πασπαλίζουμε με φύλλα δυόσμου και σουσάμι.

Για σερβίρισμα (προαιρετικό):

  • Προσθέτουμε τραγανά λαχανικά, κομμένα σε στικάκια (χρησιμοποιούσαμε μάραθο, καρότα & ραπανάκια), ψωμί φρυγανισμένο και κομμένο στα δάχτυλα για βούτηγμα, μίνι μπάλες μοτσαρέλα, ελιές, κριτσίνια τυλιγμένα με προσούτο.
  • Τακτοποιούμε τα τραγανά λαχανικά και άλλα συνοδευτικά γύρω από την πιατέλα και αφήνουμε όλους να σκάψουν μέσα. Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κρεμώδη ζυμαρικά με παντζάρι και φέτα

Τα οφέλη των αμυλούχων τροφών για την υγεία

Χάστε τα κιλά των διακοπών σε λίγες ημέρες

Εξισορροπώντας τις γευστικές κραιπάλες των γιορτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon