Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Δηλητηριώδης χημική ουσία σε γερμανικά αβγά

Δηλητηριώδης χημική ουσία σε γερμανικά αβγά

Δηλητηριώδης χημική ουσία διοξίνη εντοπίστηκε σε υψηλότερα επίπεδα του επιτρεπτού σε αβγά που προέρχονται από ένα γερμανικό αγρόκτημα ύστερα από ανάλογα κρούσματα που σημειώθηκαν σε έξι άλλα αγροκτήματα της χώρας τον Απρίλιο και τον Μάιο, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Το αγρόκτημα με πουλερικά βρίσκεται στην περιοχή Έμσλαντ του βόρειου γερμανικού κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας του κρατιδίου.

Το αγρόκτημα με τα 12.000 πουλερικά τέθηκε σε καραντίνα και τα αβγά που παρήγαγε αποσύρθηκαν από την αγορά,αναφέρει η ανακοίνωση.Πρόσφατα εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα διοξίνης σε αβγά σε αγροκτήματα στην Κάτω Σαξονία και το γειτονικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Η διοξίνη εντοπίστηκε από τους εσωτερικούς ελέγχους του αγροκτήματος.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι δεν συντρέχει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία καθώς η διοξίνη είναι επικίνδυνη μόνο όταν καταναλώνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ σε μικρές δόσεις η ουσία δεν θεωρείται επικίνδυνη.

Πρόσφατα εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα διοξίνης σε αβγά σε αγροκτήματα στην Κάτω Σαξονία και το γειτονικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Τον Ιανουάριο του 2011, προκλήθηκε πανικός στους κόλπους της Ε.Ε. όταν Γερμανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι κότες και γουρούνια είχαν καταναλώσει ζωοτροφές μολυσμένες με διοξίνη με αποτέλεσμα να μολυνθούν τα αβγά, το κρέας των πουλερικών και των χοιρινών στα πληγέντα αγροκτήματα.

Στη συνέχεια η Γερμανία έλαβε μια σειρά μέτρων -μεταξύ των οποίων και περιορισμούς στα συστατικά των ζωοτροφών- και αύξησε τους ελέγχους σε αγροκτήματα και ζωοτροφές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon