Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διαβήτης: Υγιεινά Tips μαγειρικής για διαβητικούς

Διαβήτης: Υγιεινά Tips μαγειρικής για διαβητικούς

Διαβήτης: Πολλοί άνθρωποι με διαβήτη πρέπει να επανεξετάσουν την προσέγγισή τους στο φαγητό.


Πολλοί άνθρωποι με διαβήτη πρέπει να επανεξετάσουν την προσέγγισή τους στο φαγητό. Συχνά, αυτό σημαίνει μια νέα προσέγγιση και στην κουζίνα. Μπορείτε να αναδείξετε υπέροχες γεύσεις στα φαγητά χωρίς να προσθέσετε πολλά λιπαρά, θερμίδες ή αλάτι. Εάν η κουζίνα σας είναι ένα μέρος όπου τα υγιεινά μενού πεθαίνουν, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε μερικές νέες συμβουλές μαγειρικής.

Συμβουλές μαγειρικής για διαβητικούς

Για αρχή, μια κουζίνα φιλική προς τον διαβήτη δεν είναι εξοπλισμένη με φριτέζα με λίπος. Το τηγάνισμα κρεάτων ή λαχανικών ή οτιδήποτε άλλο θα προσθέτει πάντα πολύ λίπος και θερμίδες σε οποιοδήποτε γεύμα. Θα είναι πολύ καλύτερο να ψήνετε, να ψήνετε, να ψήνετε ή να τηγανίζετε το φαγητό σας. Αντί να τηγανίζετε κοτόπουλο, για παράδειγμα, μπορείτε να το ψήσετε σε ψίχα ψωμιού (ελαφριά, ξεφλουδισμένη ψίχα ψωμιού από ψωμί χωρίς κόρα) χωρίς να χάσετε καμία γεύση ή τραγανή γεύση. Αν θέλετε να σοτάρετε κρεμμύδια ή λαχανικά, χρησιμοποιήστε μικρές ποσότητες υγιεινών λιπών, όπως ελαιόλαδο ή λάδι κανόλας αντί για βούτυρο, μαργαρίνη ή φυτικά έλαια. Τα μη κολλητικά σπρέι είναι επίσης μια υγιεινή εναλλακτική.

Αν πάλι θέλετε άρωμα βουτύρου, προσθέστε μια πατάτα στο τέλος του μαγειρέματος. Βάλτε ως στόχο σας να γεμίζετε το μισό πιάτο σας με λαχανικά σε κάθε γεύμα. Βράζετε λαχανικά στον ατμό σε ζωμό χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο και χαμηλά λιπαρά για λίγη πρόσθετη γεύση και, στη συνέχεια, καρυκεύστε τα με χυμό λεμονιού και βότανα αντί για αλάτι ή σάλτσες τυριού. Μερικά λαχανικά, συμπεριλαμβανομένου του καλοκαιρινού σκουός, είναι επίσης νόστιμα σοταρισμένα με κρεμμύδια.

Εδώ είναι μερικές άλλες συμβουλές:

  • Όταν σερβίρετε ψάρι, πασπαλίστε το με χυμό λεμονιού ή λάιμ αντί για βούτυρο ή βαριές σάλτσες.
  • Για να περιορίσετε περαιτέρω το αλάτι, ξεπλύνετε τα κονσερβοποιημένα φασόλια και λαχανικά πριν τα μαγειρέψετε.
  • Όταν μαγειρεύετε κοτόπουλο ή γαλοπούλα, μπορείτε να μειώσετε πολύ το λίπος και τις θερμίδες αφαιρώντας απλώς το δέρμα.
  • Λάβετε περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνες επιλέγοντας ζυμαρικά ολικής αλέσεως και καστανό ρύζι αντί για τις λευκές εκδοχές, και ψωμί ολικής αλέσεως και δημητριακά.
  • Χαλαρώστε με το κόκκινο κρέας. Συμπεριλάβετε όχι περισσότερες από περίπου στο μέγεθος μιας τράπουλας τρεις φορές την εβδομάδα.
  • Μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε πρωτεΐνες με χαμηλά λιπαρά στις αγαπημένες σας συνταγές χωρίς να θυσιάσετε τη γεύση.
  • Δοκιμάστε κιμά γαλοπούλας αντί για μοσχαρίσιο κιμά, μπέικον γαλοπούλας αντί για χοιρινό μπέικον και λουκάνικο γαλοπούλας ή κάποιο ισοδύναμο χωρίς κρέας.
  • Εάν φτιάχνετε τις δικές σας σούπες και μαγειρευτά, βάλτε τα στο ψυγείο για να μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε το λίπος πριν τα σερβίρετε. Παρακολουθήστε αυτά τα μεγέθη μερίδων.

  • Μερικές φορές ο απλούστερος τρόπος για να κάνετε ένα γεύμα πιο υγιεινό είναι να τρώτε λιγότερο. Οι «μερίδες» στις περισσότερες συνταγές είναι γενναιόδωρες. Εάν μια συνταγή για λαζάνια λέει ότι σερβίρει τέσσερα, προσπαθήστε να πάρετε πέντε ή έξι γεύματα από αυτό.
  • Βγάλτε το λάδι από τις ψημένες λιχουδιές. Για αφράτα φαγητά όπως κέικ ή καλαμποκάλευρο, δοκιμάστε αντ ‘αυτού τη σάλτσα μήλου. Για πυκνά φαγητά όπως τα μπράουνις, δοκιμάστε δαμάσκηνα πουρέ. Πραγματικά, θα έχουν υπέροχη γεύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η κακή μυϊκή υγεία επηρεάζει το ανοσοποιητικό σας;

ΣΥΔΑ: Ανοιχτή επιστολή για το νέο ΦΕΚ τιμολόγησης αναλωσίμων υλικών διαβήτη

Διαβήτης: Στη Βουλή το θέμα των αναλωσίμων των διαβητικών ασθενών με πρωτοβουλία του Α. Ξανθού

Αυτό είναι το Νο. 1 σύμπτωμα του διαβήτη που οι άνθρωποι αγνοούν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon