Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διαβήτης: Υγιεινά Tips μαγειρικής για διαβητικούς

Διαβήτης: Υγιεινά Tips μαγειρικής για διαβητικούς

Διαβήτης: Πολλοί άνθρωποι με διαβήτη πρέπει να επανεξετάσουν την προσέγγισή τους στο φαγητό.


Πολλοί άνθρωποι με διαβήτη πρέπει να επανεξετάσουν την προσέγγισή τους στο φαγητό. Συχνά, αυτό σημαίνει μια νέα προσέγγιση και στην κουζίνα. Μπορείτε να αναδείξετε υπέροχες γεύσεις στα φαγητά χωρίς να προσθέσετε πολλά λιπαρά, θερμίδες ή αλάτι. Εάν η κουζίνα σας είναι ένα μέρος όπου τα υγιεινά μενού πεθαίνουν, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε μερικές νέες συμβουλές μαγειρικής.

Συμβουλές μαγειρικής για διαβητικούς

Για αρχή, μια κουζίνα φιλική προς τον διαβήτη δεν είναι εξοπλισμένη με φριτέζα με λίπος. Το τηγάνισμα κρεάτων ή λαχανικών ή οτιδήποτε άλλο θα προσθέτει πάντα πολύ λίπος και θερμίδες σε οποιοδήποτε γεύμα. Θα είναι πολύ καλύτερο να ψήνετε, να ψήνετε, να ψήνετε ή να τηγανίζετε το φαγητό σας. Αντί να τηγανίζετε κοτόπουλο, για παράδειγμα, μπορείτε να το ψήσετε σε ψίχα ψωμιού (ελαφριά, ξεφλουδισμένη ψίχα ψωμιού από ψωμί χωρίς κόρα) χωρίς να χάσετε καμία γεύση ή τραγανή γεύση. Αν θέλετε να σοτάρετε κρεμμύδια ή λαχανικά, χρησιμοποιήστε μικρές ποσότητες υγιεινών λιπών, όπως ελαιόλαδο ή λάδι κανόλας αντί για βούτυρο, μαργαρίνη ή φυτικά έλαια. Τα μη κολλητικά σπρέι είναι επίσης μια υγιεινή εναλλακτική.

Αν πάλι θέλετε άρωμα βουτύρου, προσθέστε μια πατάτα στο τέλος του μαγειρέματος. Βάλτε ως στόχο σας να γεμίζετε το μισό πιάτο σας με λαχανικά σε κάθε γεύμα. Βράζετε λαχανικά στον ατμό σε ζωμό χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο και χαμηλά λιπαρά για λίγη πρόσθετη γεύση και, στη συνέχεια, καρυκεύστε τα με χυμό λεμονιού και βότανα αντί για αλάτι ή σάλτσες τυριού. Μερικά λαχανικά, συμπεριλαμβανομένου του καλοκαιρινού σκουός, είναι επίσης νόστιμα σοταρισμένα με κρεμμύδια.

Εδώ είναι μερικές άλλες συμβουλές:

  • Όταν σερβίρετε ψάρι, πασπαλίστε το με χυμό λεμονιού ή λάιμ αντί για βούτυρο ή βαριές σάλτσες.
  • Για να περιορίσετε περαιτέρω το αλάτι, ξεπλύνετε τα κονσερβοποιημένα φασόλια και λαχανικά πριν τα μαγειρέψετε.
  • Όταν μαγειρεύετε κοτόπουλο ή γαλοπούλα, μπορείτε να μειώσετε πολύ το λίπος και τις θερμίδες αφαιρώντας απλώς το δέρμα.
  • Λάβετε περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνες επιλέγοντας ζυμαρικά ολικής αλέσεως και καστανό ρύζι αντί για τις λευκές εκδοχές, και ψωμί ολικής αλέσεως και δημητριακά.
  • Χαλαρώστε με το κόκκινο κρέας. Συμπεριλάβετε όχι περισσότερες από περίπου στο μέγεθος μιας τράπουλας τρεις φορές την εβδομάδα.
  • Μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε πρωτεΐνες με χαμηλά λιπαρά στις αγαπημένες σας συνταγές χωρίς να θυσιάσετε τη γεύση.
  • Δοκιμάστε κιμά γαλοπούλας αντί για μοσχαρίσιο κιμά, μπέικον γαλοπούλας αντί για χοιρινό μπέικον και λουκάνικο γαλοπούλας ή κάποιο ισοδύναμο χωρίς κρέας.
  • Εάν φτιάχνετε τις δικές σας σούπες και μαγειρευτά, βάλτε τα στο ψυγείο για να μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε το λίπος πριν τα σερβίρετε. Παρακολουθήστε αυτά τα μεγέθη μερίδων.

  • Μερικές φορές ο απλούστερος τρόπος για να κάνετε ένα γεύμα πιο υγιεινό είναι να τρώτε λιγότερο. Οι «μερίδες» στις περισσότερες συνταγές είναι γενναιόδωρες. Εάν μια συνταγή για λαζάνια λέει ότι σερβίρει τέσσερα, προσπαθήστε να πάρετε πέντε ή έξι γεύματα από αυτό.
  • Βγάλτε το λάδι από τις ψημένες λιχουδιές. Για αφράτα φαγητά όπως κέικ ή καλαμποκάλευρο, δοκιμάστε αντ ‘αυτού τη σάλτσα μήλου. Για πυκνά φαγητά όπως τα μπράουνις, δοκιμάστε δαμάσκηνα πουρέ. Πραγματικά, θα έχουν υπέροχη γεύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η κακή μυϊκή υγεία επηρεάζει το ανοσοποιητικό σας;

ΣΥΔΑ: Ανοιχτή επιστολή για το νέο ΦΕΚ τιμολόγησης αναλωσίμων υλικών διαβήτη

Διαβήτης: Στη Βουλή το θέμα των αναλωσίμων των διαβητικών ασθενών με πρωτοβουλία του Α. Ξανθού

Αυτό είναι το Νο. 1 σύμπτωμα του διαβήτη που οι άνθρωποι αγνοούν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon