Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή:Δημιουργήστε την πιο νόστιμη και χειμωνιάτικη μανιταρόσουπα!

Διατροφή:Δημιουργήστε την πιο νόστιμη και χειμωνιάτικη μανιταρόσουπα!

Διατροφή: Αυτή η μανιταρόσουπα είναι κρεμώδης και πλούσια ιδανική για τον χειμώνα!

Είναι βέβαιο ότι θα λατρέψετε τη μοναδικά γήινη και κρεμώδη γεύση της συνταγής μανιταρόσουπας. Το σκόρδο, η κρέμα και το φρέσκο ​​θυμάρι συνδυάζουν καραμελωμένα μανιτάρια και κρεμμύδια κομμένα σε κύβους για ένα πλούσιο, αρωματικό μπολ σπιτικής καλοσύνης.  Αυτή η ανακουφιστική συνταγή σούπας κάνει ένα δελεαστικό ορεκτικό ή αυτόνομο πιάτο ζήστε μόνοι σας τις βελούδινες γεύσεις.

Συστατικά

¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο

2 (16 ουγκιές) συσκευασίες φρέσκα μανιτάρια σε φέτες

1 πρέζα αλάτι

1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι, δεμένα σε δέμα με σπάγκο κουζίνας

2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου, ή περισσότερα για γεύση

1 φλιτζάνι νερό, ή περισσότερο για γεύση

1 φλιτζάνι βαριά σαντιγί

1 αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα φρέσκου θυμαριού για γαρνίρισμα ή για γεύση

Πώς να φτιάξετε κρεμώδη σούπα μανιταριών

Η λαχταριστή μανιταρόσουπα με βότανα βρίσκεται λίγα μόλις βήματα μακριά. Θα βρείτε την πλήρη συνταγή παρακάτω με οδηγίες βήμα προς βήμα, αλλά δείτε τι μπορείτε να περιμένετε όταν κάνετε αυτήν την κορυφαία συνταγή:

Ξεκινήστε λιώνοντας το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καραμελώνοντας τα μανιτάρια — είναι σημαντικό να τα μαγειρέψετε μέχρι να αποκτήσετε ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα για μέγιστη γεύση. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το θυμάρι, το σκόρδο και το ζωμό στο μείγμα πριν σιγοβράσει.

Στη συνέχεια, πολτοποιήστε το μείγμα της σούπας με ένα ραβδομπλέντερ και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώστε τη γεύση, γαρνίρετε με κλωναράκια θυμάρι και απολαύστε ένα ζεστό μπολ με βαθιά παρακμιακή γεύση.

Παρασκευή συνταγής:

  • Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε τα μανιτάρια και 1 πρέζα αλάτι στο λιωμένο βούτυρο μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τους χυμούς τους, για 5 με 10 λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να εξατμιστούν οι χυμοί και να καραμελώσουν τα μανιτάρια, για 15 με 25 λεπτά. Αφήστε στην άκρη μερικές ελκυστικές φέτες μανιταριών για γαρνίρισμα αργότερα, αν θέλετε.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι στα μανιτάρια. μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να είναι μαλακό και διαφανές, περίπου 5 λεπτά.
  • Ρίξτε το αλεύρι στο μείγμα των μανιταριών και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για να φύγει η γεύση του ωμού αλευριού, περίπου 2 λεπτά.
  • Προσθέστε τη δέσμη θυμαριού και τις σκελίδες σκόρδου, στη συνέχεια ρίξτε 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου και 1 φλιτζάνι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αφαιρέστε και πετάξτε τη δέσμη θυμαριού.
  • Πολτοποιήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία και πηχτή. Ανακατεύουμε με κρέμα. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο ζωμό κότας ή νερό. Αλατοπιπερώνουμε με μαύρο πιπέρι.
  • Ρίξτε κουτάλα σε μπολ και γαρνίρετε με κρατημένες φέτες μανιταριών και φύλλα θυμαριού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε ένα ζεστό ρωσικό πιάτο με μανιτάρια!

Ποια είναι τα οφέλη που μας προσφέρει η κατανάλωση πιπεριών;

Είναι το θαλασσινό αλάτι πιο υγιεινό από το κανονικό αλάτι;

Δημιουργήστε τα δικά σας σπιτικά ζυμαρικά με πέστο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon