Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή:Δημιουργήστε την πιο νόστιμη και χειμωνιάτικη μανιταρόσουπα!

Διατροφή:Δημιουργήστε την πιο νόστιμη και χειμωνιάτικη μανιταρόσουπα!

Διατροφή: Αυτή η μανιταρόσουπα είναι κρεμώδης και πλούσια ιδανική για τον χειμώνα!


Είναι βέβαιο ότι θα λατρέψετε τη μοναδικά γήινη και κρεμώδη γεύση της συνταγής μανιταρόσουπας. Το σκόρδο, η κρέμα και το φρέσκο ​​θυμάρι συνδυάζουν καραμελωμένα μανιτάρια και κρεμμύδια κομμένα σε κύβους για ένα πλούσιο, αρωματικό μπολ σπιτικής καλοσύνης.  Αυτή η ανακουφιστική συνταγή σούπας κάνει ένα δελεαστικό ορεκτικό ή αυτόνομο πιάτο ζήστε μόνοι σας τις βελούδινες γεύσεις.

Συστατικά

¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο

2 (16 ουγκιές) συσκευασίες φρέσκα μανιτάρια σε φέτες

1 πρέζα αλάτι

1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι, δεμένα σε δέμα με σπάγκο κουζίνας

2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου, ή περισσότερα για γεύση

1 φλιτζάνι νερό, ή περισσότερο για γεύση

1 φλιτζάνι βαριά σαντιγί

1 αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα φρέσκου θυμαριού για γαρνίρισμα ή για γεύση

Πώς να φτιάξετε κρεμώδη σούπα μανιταριών

Η λαχταριστή μανιταρόσουπα με βότανα βρίσκεται λίγα μόλις βήματα μακριά. Θα βρείτε την πλήρη συνταγή παρακάτω με οδηγίες βήμα προς βήμα, αλλά δείτε τι μπορείτε να περιμένετε όταν κάνετε αυτήν την κορυφαία συνταγή:

Ξεκινήστε λιώνοντας το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καραμελώνοντας τα μανιτάρια — είναι σημαντικό να τα μαγειρέψετε μέχρι να αποκτήσετε ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα για μέγιστη γεύση. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το θυμάρι, το σκόρδο και το ζωμό στο μείγμα πριν σιγοβράσει.

Στη συνέχεια, πολτοποιήστε το μείγμα της σούπας με ένα ραβδομπλέντερ και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώστε τη γεύση, γαρνίρετε με κλωναράκια θυμάρι και απολαύστε ένα ζεστό μπολ με βαθιά παρακμιακή γεύση.

Παρασκευή συνταγής:

  • Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε τα μανιτάρια και 1 πρέζα αλάτι στο λιωμένο βούτυρο μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τους χυμούς τους, για 5 με 10 λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να εξατμιστούν οι χυμοί και να καραμελώσουν τα μανιτάρια, για 15 με 25 λεπτά. Αφήστε στην άκρη μερικές ελκυστικές φέτες μανιταριών για γαρνίρισμα αργότερα, αν θέλετε.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι στα μανιτάρια. μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να είναι μαλακό και διαφανές, περίπου 5 λεπτά.
  • Ρίξτε το αλεύρι στο μείγμα των μανιταριών και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για να φύγει η γεύση του ωμού αλευριού, περίπου 2 λεπτά.
  • Προσθέστε τη δέσμη θυμαριού και τις σκελίδες σκόρδου, στη συνέχεια ρίξτε 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου και 1 φλιτζάνι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αφαιρέστε και πετάξτε τη δέσμη θυμαριού.
  • Πολτοποιήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία και πηχτή. Ανακατεύουμε με κρέμα. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο ζωμό κότας ή νερό. Αλατοπιπερώνουμε με μαύρο πιπέρι.
  • Ρίξτε κουτάλα σε μπολ και γαρνίρετε με κρατημένες φέτες μανιταριών και φύλλα θυμαριού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε ένα ζεστό ρωσικό πιάτο με μανιτάρια!

Ποια είναι τα οφέλη που μας προσφέρει η κατανάλωση πιπεριών;

Είναι το θαλασσινό αλάτι πιο υγιεινό από το κανονικό αλάτι;

Δημιουργήστε τα δικά σας σπιτικά ζυμαρικά με πέστο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon