Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή:Δημιουργήστε την πιο νόστιμη και χειμωνιάτικη μανιταρόσουπα!

Διατροφή:Δημιουργήστε την πιο νόστιμη και χειμωνιάτικη μανιταρόσουπα!

Διατροφή: Αυτή η μανιταρόσουπα είναι κρεμώδης και πλούσια ιδανική για τον χειμώνα!


Είναι βέβαιο ότι θα λατρέψετε τη μοναδικά γήινη και κρεμώδη γεύση της συνταγής μανιταρόσουπας. Το σκόρδο, η κρέμα και το φρέσκο ​​θυμάρι συνδυάζουν καραμελωμένα μανιτάρια και κρεμμύδια κομμένα σε κύβους για ένα πλούσιο, αρωματικό μπολ σπιτικής καλοσύνης.  Αυτή η ανακουφιστική συνταγή σούπας κάνει ένα δελεαστικό ορεκτικό ή αυτόνομο πιάτο ζήστε μόνοι σας τις βελούδινες γεύσεις.

Συστατικά

¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο

2 (16 ουγκιές) συσκευασίες φρέσκα μανιτάρια σε φέτες

1 πρέζα αλάτι

1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι, δεμένα σε δέμα με σπάγκο κουζίνας

2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου, ή περισσότερα για γεύση

1 φλιτζάνι νερό, ή περισσότερο για γεύση

1 φλιτζάνι βαριά σαντιγί

1 αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα φρέσκου θυμαριού για γαρνίρισμα ή για γεύση

Πώς να φτιάξετε κρεμώδη σούπα μανιταριών

Η λαχταριστή μανιταρόσουπα με βότανα βρίσκεται λίγα μόλις βήματα μακριά. Θα βρείτε την πλήρη συνταγή παρακάτω με οδηγίες βήμα προς βήμα, αλλά δείτε τι μπορείτε να περιμένετε όταν κάνετε αυτήν την κορυφαία συνταγή:

Ξεκινήστε λιώνοντας το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καραμελώνοντας τα μανιτάρια — είναι σημαντικό να τα μαγειρέψετε μέχρι να αποκτήσετε ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα για μέγιστη γεύση. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το θυμάρι, το σκόρδο και το ζωμό στο μείγμα πριν σιγοβράσει.

Στη συνέχεια, πολτοποιήστε το μείγμα της σούπας με ένα ραβδομπλέντερ και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώστε τη γεύση, γαρνίρετε με κλωναράκια θυμάρι και απολαύστε ένα ζεστό μπολ με βαθιά παρακμιακή γεύση.

Παρασκευή συνταγής:

  • Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε τα μανιτάρια και 1 πρέζα αλάτι στο λιωμένο βούτυρο μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τους χυμούς τους, για 5 με 10 λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να εξατμιστούν οι χυμοί και να καραμελώσουν τα μανιτάρια, για 15 με 25 λεπτά. Αφήστε στην άκρη μερικές ελκυστικές φέτες μανιταριών για γαρνίρισμα αργότερα, αν θέλετε.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι στα μανιτάρια. μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να είναι μαλακό και διαφανές, περίπου 5 λεπτά.
  • Ρίξτε το αλεύρι στο μείγμα των μανιταριών και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για να φύγει η γεύση του ωμού αλευριού, περίπου 2 λεπτά.
  • Προσθέστε τη δέσμη θυμαριού και τις σκελίδες σκόρδου, στη συνέχεια ρίξτε 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου και 1 φλιτζάνι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αφαιρέστε και πετάξτε τη δέσμη θυμαριού.
  • Πολτοποιήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία και πηχτή. Ανακατεύουμε με κρέμα. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο ζωμό κότας ή νερό. Αλατοπιπερώνουμε με μαύρο πιπέρι.
  • Ρίξτε κουτάλα σε μπολ και γαρνίρετε με κρατημένες φέτες μανιταριών και φύλλα θυμαριού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε ένα ζεστό ρωσικό πιάτο με μανιτάρια!

Ποια είναι τα οφέλη που μας προσφέρει η κατανάλωση πιπεριών;

Είναι το θαλασσινό αλάτι πιο υγιεινό από το κανονικό αλάτι;

Δημιουργήστε τα δικά σας σπιτικά ζυμαρικά με πέστο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon