Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή:Δημιουργήστε την πιο νόστιμη και χειμωνιάτικη μανιταρόσουπα!

Διατροφή:Δημιουργήστε την πιο νόστιμη και χειμωνιάτικη μανιταρόσουπα!

Διατροφή: Αυτή η μανιταρόσουπα είναι κρεμώδης και πλούσια ιδανική για τον χειμώνα!



Είναι βέβαιο ότι θα λατρέψετε τη μοναδικά γήινη και κρεμώδη γεύση της συνταγής μανιταρόσουπας. Το σκόρδο, η κρέμα και το φρέσκο ​​θυμάρι συνδυάζουν καραμελωμένα μανιτάρια και κρεμμύδια κομμένα σε κύβους για ένα πλούσιο, αρωματικό μπολ σπιτικής καλοσύνης.  Αυτή η ανακουφιστική συνταγή σούπας κάνει ένα δελεαστικό ορεκτικό ή αυτόνομο πιάτο ζήστε μόνοι σας τις βελούδινες γεύσεις.


Συστατικά

¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο

2 (16 ουγκιές) συσκευασίες φρέσκα μανιτάρια σε φέτες

1 πρέζα αλάτι

1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι, δεμένα σε δέμα με σπάγκο κουζίνας

2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου, ή περισσότερα για γεύση

1 φλιτζάνι νερό, ή περισσότερο για γεύση

1 φλιτζάνι βαριά σαντιγί

1 αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα φρέσκου θυμαριού για γαρνίρισμα ή για γεύση

Πώς να φτιάξετε κρεμώδη σούπα μανιταριών

Η λαχταριστή μανιταρόσουπα με βότανα βρίσκεται λίγα μόλις βήματα μακριά. Θα βρείτε την πλήρη συνταγή παρακάτω με οδηγίες βήμα προς βήμα, αλλά δείτε τι μπορείτε να περιμένετε όταν κάνετε αυτήν την κορυφαία συνταγή:

Ξεκινήστε λιώνοντας το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καραμελώνοντας τα μανιτάρια — είναι σημαντικό να τα μαγειρέψετε μέχρι να αποκτήσετε ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα για μέγιστη γεύση. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το θυμάρι, το σκόρδο και το ζωμό στο μείγμα πριν σιγοβράσει.

Στη συνέχεια, πολτοποιήστε το μείγμα της σούπας με ένα ραβδομπλέντερ και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώστε τη γεύση, γαρνίρετε με κλωναράκια θυμάρι και απολαύστε ένα ζεστό μπολ με βαθιά παρακμιακή γεύση.

Παρασκευή συνταγής:

  • Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε τα μανιτάρια και 1 πρέζα αλάτι στο λιωμένο βούτυρο μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τους χυμούς τους, για 5 με 10 λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να εξατμιστούν οι χυμοί και να καραμελώσουν τα μανιτάρια, για 15 με 25 λεπτά. Αφήστε στην άκρη μερικές ελκυστικές φέτες μανιταριών για γαρνίρισμα αργότερα, αν θέλετε.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι στα μανιτάρια. μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να είναι μαλακό και διαφανές, περίπου 5 λεπτά.
  • Ρίξτε το αλεύρι στο μείγμα των μανιταριών και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για να φύγει η γεύση του ωμού αλευριού, περίπου 2 λεπτά.
  • Προσθέστε τη δέσμη θυμαριού και τις σκελίδες σκόρδου, στη συνέχεια ρίξτε 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου και 1 φλιτζάνι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αφαιρέστε και πετάξτε τη δέσμη θυμαριού.
  • Πολτοποιήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία και πηχτή. Ανακατεύουμε με κρέμα. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο ζωμό κότας ή νερό. Αλατοπιπερώνουμε με μαύρο πιπέρι.
  • Ρίξτε κουτάλα σε μπολ και γαρνίρετε με κρατημένες φέτες μανιταριών και φύλλα θυμαριού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε ένα ζεστό ρωσικό πιάτο με μανιτάρια!

Ποια είναι τα οφέλη που μας προσφέρει η κατανάλωση πιπεριών;

Είναι το θαλασσινό αλάτι πιο υγιεινό από το κανονικό αλάτι;

Δημιουργήστε τα δικά σας σπιτικά ζυμαρικά με πέστο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon