Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή : Τροφές για υγιή δέρμα

Διατροφή : Τροφές για υγιή δέρμα

Διατροφή : 'Η διατροφή είναι σημαντική για την υγεία. Μια ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να βλάψει το μεταβολισμό σας, να προκαλέσει αύξηση βάρους, ακόμη και να καταστρέψει όργανα, όπως η καρδιά και το ήπαρ σας.


Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι απλά να τρώτε τα τρόφιμα που έχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα και ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Εδώ είναι τα 11 πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα στον πλανήτη. Οπότε διάβασε παρακάτω που υπάρχει αναλυτικά τι περιέχει κάθε τρόφιμο και πόσο καλό κάνει στον οργανισμό.

 Σολομός
  • Ο σολομός – και άλλοι λιπαροί τύποι ψαριών  περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων .
  • Τα ωμέγα-3 είναι εξαιρετικά σημαντικά για τη βέλτιστη λειτουργία του σώματός σας. Συνδέονται με βελτιωμένη ευεξία και χαμηλότερο κίνδυνο πολλών σοβαρών ασθενειών.
  • Αν και ο σολομός εκτιμάται κυρίως για την ευεργετική του σύνθεση λιπαρών οξέων, συσκευάζει επίσης μια τεράστια ποσότητα άλλων θρεπτικών συστατικών.
  • Ένα κομμάτι άγριου σολομού 100 γραμμαρίων περιέχει 2,8 γραμμάρια ωμέγα-3, μαζί με πολλές υψηλής ποιότητας ζωικές πρωτεΐνες και άφθονες βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων ποσοτήτων μαγνησίου, καλίου, σεληνίου και βιταμινών.
  • Είναι καλή ιδέα να τρώτε λιπαρά ψάρια τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να πάρετε όλα τα ωμέγα-3 που χρειάζεται το σώμα σας.
  • Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που τρώνε λιπαρά ψάρια έχουν τακτικό κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, άνοιας, κατάθλιψης και πολλών άλλων κοινών ασθενειών.
  •  Ο σολομός έχει καλή γεύση και είναι αρκετά απλός στην προετοιμασία. Τείνει επίσης να σας κάνει να νιώσετε γεμάτοι με σχετικά λίγες θερμίδες.
Κάλε
  • Είναι γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και διάφορες βιοδραστικές ενώσεις.

Μια μερίδα 100 γραμμαρίων λάχανο περιέχει ( 9 ):

  • Βιταμίνη C: 200% του RDI
  • Βιταμίνη Α: 300% του RDI
  • Βιταμίνη Κ1: 1.000% του RDI
  • Μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β6, καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, χαλκού και μαγγανίου
  • Η ίδια ποσότητα έχει 2 γραμμάρια ινών, 3 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόνο 50 θερμίδες.
  • Το Kale μπορεί να είναι ακόμη πιο υγιεινό από το σπανάκι. Και τα δύο είναι πολύ θρεπτικά, αλλά το λάχανο έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε οξαλικά άλατα, τα οποία είναι ουσίες που μπορούν να δεσμεύσουν ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο στο έντερο, αποτρέποντάς τους να απορροφηθούν .
  • Το λάχανο και άλλα χόρτα έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε διάφορες βιοδραστικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των ισοθειοκυανικών και ινδολο-3-καρβινόλης, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι καταπολεμούν τον καρκίνο σε μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες και σε ζώα.

 Φύκια
  • Τα φύκια είναι δημοφιλή σε πιάτα όπως το σούσι. Πολλά πιάτα με σούσι περιλαμβάνουν επίσης έναν τύπο φύκι γνωστό ως nori, το οποίο χρησιμοποιείται ως βρώσιμο περιτύλιγμα.
  • Σε πολλές περιπτώσεις, τα φύκια είναι ακόμη πιο θρεπτικά από τα λαχανικά. Έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και μαγγάνιο.
  • Είναι επίσης γεμάτο με διάφορες βιοδραστικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των φυκοκυανινών και των καροτενοειδών. Ορισμένες από αυτές τις ουσίες είναι αντιοξειδωτικά με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ικανότητες.
  • Αλλά τα φύκια λάμπουν πραγματικά στην υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο, ένα μέταλλο που χρησιμοποιεί το σώμα σας για την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών.
  • Το να τρώτε φύκια με υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο σαν φύκια μερικές φορές το μήνα μπορεί να δώσει στο σώμα σας όλο το ιώδιο που χρειάζεται.

Ακολουθεί βίντεο για σωστή διατροφή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πρακτικές για να παραμένετε συγκεντρωμένοι

Απλές τεχνικές αυτοβοήθειας για τη διαχείριση του άγχους

Πώς συνδέεται η χορτοφαγία με τη σεξουαλική επίδοση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon