Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Τι είναι τα Gnocchi Pomodoro και πώς μπορείτε να τα φτιάξετε;

Διατροφή: Τι είναι τα Gnocchi Pomodoro και πώς μπορείτε να τα φτιάξετε;

Διατροφή: Τα νιόκι είναι ένα μικρό ζυμαρικό που φτιάχνεται με κάποιο συνδυασμό πουρέ πατάτας, αλεύρι και μερικές φορές αυγά ή τυρί.


Αν δεν έχετε ξαναφάει νιόκι, πραγματικά χάνετε! Ουσιαστικά, τα νιόκι είναι ένα μικρό ζυμαρικό που φτιάχνεται με κάποιο συνδυασμό πουρέ πατάτας, αλεύρι και μερικές φορές αυγά ή τυρί. Όταν γίνουν σωστά, είναι εξαιρετικά μαλακά και ελαφρώς λαστιχωτά. Δημιουργήστε τα πιο νόστιμο νιόκι με υπέροχη σάλτσα Pomodoro.

Νιόκι Pomodoro

Συστατικά συνταγής

  • αλάτι
  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 375 γρ αλεύρι ζυμαρικών, συν επιπλέον για το ξεσκόνισμα
  • 1 μέτριο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • σιμιγδάλι, για ξεσκόνισμα

Για τη σάλτσα:

  • 3 x 400 g κουτάκια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν ένα ψιλόβροχο για το σερβίρισμα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • μάτσο μυρωδικά, δεμένα μεταξύ τους (ρίγανη, θυμάρι και δάφνη όλα λειτουργούν καλά)
  • χούφτα βασιλικό
  • ρικότα, πεκορίνο ή χορτοφαγική εναλλακτική, ψιλοτριμμένη, για σερβίρισμα

Μέθοδος Παρασκευής

ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200C. Απλώνετε μια στρώση αλατιού σε ένα ταψί και βάζετε από πάνω τις πατάτες. Ψήνετε για 50 λεπτά-1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν όταν τοποθετήσετε ένα μαχαίρι για μαχαιροπίρουνα. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεφλουδίστε τις ακόμα ζεστές φλούδες. Περάστε τις πατάτες από ένα ρύζι ή σπρώξτε από ένα σουρωτήρι χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι σε μια επιφάνεια εργασίας και μετά αφήστε τις να κρυώσουν. Προσθέστε το αλεύρι, το αυγό και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι στην πατάτα και βάλτε τα όλα μαζί με τα χέρια σας απαλά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη – μην την καταπονήσετε. Χωρίζετε τη ζύμη στα τέσσερα. Τυλίξτε κάθε κομμάτι σε ένα μακρύ λουκάνικο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια με διάμετρο περίπου 2 cm. Κόβετε το καθένα σε ψήγματα 1,5-2 εκ. Μπορείτε να τα κρατήσετε έτσι ή να κυλήσετε ραβδώσεις πάνω τους με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ή ένα κουπί ζυμαρικών με ραβδώσεις. Αφήνουμε στην άκρη σε ταψί πασπαλισμένο με σιμιγδάλι.

ΒΗΜΑ 2
Για τη σάλτσα, χτυπήστε τις ντομάτες σε κονσέρβα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ κανάτας ή μπλέντερ χειρός. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι και τσιγαρίζετε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα μυρωδικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Μαγειρέψτε, ξεσκέπαστο, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.

ΒΗΜΑ 3
Φέρτε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα νιόκι σε δύο δόσεις και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια. Στραγγίζετε τα νιόκι σε ένα σουρωτήρι και μετά τα ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας. Ρίξτε ένα κουτάλι σε ένα μεγάλο πιάτο και στη συνέχεια προσθέστε το βασιλικό, το τριμμένο τυρί και λίγο ελαιόλαδο.

Μπορείτε να ανοίξετε-παγώστε τα νιόκι σε δίσκους και στη συνέχεια να τα αποθηκεύσετε σε σακούλες σάντουιτς για έως και τρεις μήνες, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να μαγειρευτούν για 3-5 λεπτά από την κατάψυξη.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η υγιεινή διατροφή μάς βοηθάει να ζήσουμε περισσότερο

Ποια μαγειρεμένα φαγητά μπορούν να μπουν στην κατάψυξη;

Φτιάξτε μια εύκολη συνταγή με ζυμαρικά με γαρίδες σκόρδου

Δημιουργήστε τα δικά σας σπιτικά ζυμαρικά με πέστο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon