Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Τι είναι τα Gnocchi Pomodoro και πώς μπορείτε να τα φτιάξετε;

Διατροφή: Τι είναι τα Gnocchi Pomodoro και πώς μπορείτε να τα φτιάξετε;

Διατροφή: Τα νιόκι είναι ένα μικρό ζυμαρικό που φτιάχνεται με κάποιο συνδυασμό πουρέ πατάτας, αλεύρι και μερικές φορές αυγά ή τυρί.



Αν δεν έχετε ξαναφάει νιόκι, πραγματικά χάνετε! Ουσιαστικά, τα νιόκι είναι ένα μικρό ζυμαρικό που φτιάχνεται με κάποιο συνδυασμό πουρέ πατάτας, αλεύρι και μερικές φορές αυγά ή τυρί. Όταν γίνουν σωστά, είναι εξαιρετικά μαλακά και ελαφρώς λαστιχωτά. Δημιουργήστε τα πιο νόστιμο νιόκι με υπέροχη σάλτσα Pomodoro.


Νιόκι Pomodoro

Συστατικά συνταγής

  • αλάτι
  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 375 γρ αλεύρι ζυμαρικών, συν επιπλέον για το ξεσκόνισμα
  • 1 μέτριο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • σιμιγδάλι, για ξεσκόνισμα

Για τη σάλτσα:

  • 3 x 400 g κουτάκια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν ένα ψιλόβροχο για το σερβίρισμα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • μάτσο μυρωδικά, δεμένα μεταξύ τους (ρίγανη, θυμάρι και δάφνη όλα λειτουργούν καλά)
  • χούφτα βασιλικό
  • ρικότα, πεκορίνο ή χορτοφαγική εναλλακτική, ψιλοτριμμένη, για σερβίρισμα

Μέθοδος Παρασκευής

ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200C. Απλώνετε μια στρώση αλατιού σε ένα ταψί και βάζετε από πάνω τις πατάτες. Ψήνετε για 50 λεπτά-1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν όταν τοποθετήσετε ένα μαχαίρι για μαχαιροπίρουνα. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεφλουδίστε τις ακόμα ζεστές φλούδες. Περάστε τις πατάτες από ένα ρύζι ή σπρώξτε από ένα σουρωτήρι χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι σε μια επιφάνεια εργασίας και μετά αφήστε τις να κρυώσουν. Προσθέστε το αλεύρι, το αυγό και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι στην πατάτα και βάλτε τα όλα μαζί με τα χέρια σας απαλά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη – μην την καταπονήσετε. Χωρίζετε τη ζύμη στα τέσσερα. Τυλίξτε κάθε κομμάτι σε ένα μακρύ λουκάνικο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια με διάμετρο περίπου 2 cm. Κόβετε το καθένα σε ψήγματα 1,5-2 εκ. Μπορείτε να τα κρατήσετε έτσι ή να κυλήσετε ραβδώσεις πάνω τους με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ή ένα κουπί ζυμαρικών με ραβδώσεις. Αφήνουμε στην άκρη σε ταψί πασπαλισμένο με σιμιγδάλι.

ΒΗΜΑ 2
Για τη σάλτσα, χτυπήστε τις ντομάτες σε κονσέρβα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ κανάτας ή μπλέντερ χειρός. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι και τσιγαρίζετε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα μυρωδικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Μαγειρέψτε, ξεσκέπαστο, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.

ΒΗΜΑ 3
Φέρτε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα νιόκι σε δύο δόσεις και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια. Στραγγίζετε τα νιόκι σε ένα σουρωτήρι και μετά τα ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας. Ρίξτε ένα κουτάλι σε ένα μεγάλο πιάτο και στη συνέχεια προσθέστε το βασιλικό, το τριμμένο τυρί και λίγο ελαιόλαδο.

Μπορείτε να ανοίξετε-παγώστε τα νιόκι σε δίσκους και στη συνέχεια να τα αποθηκεύσετε σε σακούλες σάντουιτς για έως και τρεις μήνες, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να μαγειρευτούν για 3-5 λεπτά από την κατάψυξη.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η υγιεινή διατροφή μάς βοηθάει να ζήσουμε περισσότερο

Ποια μαγειρεμένα φαγητά μπορούν να μπουν στην κατάψυξη;

Φτιάξτε μια εύκολη συνταγή με ζυμαρικά με γαρίδες σκόρδου

Δημιουργήστε τα δικά σας σπιτικά ζυμαρικά με πέστο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon