Διατροφή : Σε αυτό το άρθρο σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε ποια είναι τα μεταποιημένα τρόφιμα για να αποφεύγεις να τα εισχωρείς στην διατροφή σου και να αυξήσεις το προσδόκιμο της ζωής σου.
Τα μεταποιημένα τρόφιμα είναι βολικά και δεν είναι όλα άσχημα για εσάς. Τα προ-ψιλοκομμένα λαχανικά ή τα φρούτα σε κονσέρβες στο δικό τους χυμό είναι μόνο δύο παραδείγματα. Μερικές φορές, ωστόσο, η ευκολία μπορεί να σημαίνει μεγάλες ποσότητες κρυμμένου νατρίου , λιπών και ζάχαρης .
Ένα ευρύ φάσμα προϊόντων θεωρείται μεταποιημένα τρόφιμα, όπως:
- δημητριακά
- τυρί
- γάλα
- ψωμί
- μπισκότα
- πατατάκια
Τα στοιχεία που είναι γεμάτα με αυτά τα συστατικά μπορούν να σας προσφέρουν σχεδόν διπλάσια ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα νατρίου και ζάχαρης.
- Το μπέικον περιέχει υψηλά επίπεδα νατρίου, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλή αρτηριακή πίεση . Ωστόσο, το νάτριο είναι μόνο η αρχή.
- Μέρος του λόγου για τον οποίο το μπέικον είναι τόσο νόστιμο είναι ότι είναι γεμάτο με κορεσμένα λιπαρά . Το κορεσμένο λίπος συνδέεται με καρδιακές παθήσεις και παχυσαρκία .
- Ο κίνδυνος κρύβεται επίσης σχεδόν σε όλα τα μπέικον που αγοράζονται από το κατάστημα λόγω της ποσότητας των συντηρητικών που περιέχει. Τα συντηρητικά έχουν συνδεθεί με διάφορες ανησυχίες για την υγεία, από πονοκεφάλους έως καρκίνο .
- Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό για την Έρευνα για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , το μεταποιημένο κρέας όπως το μπέικον και τα χοτ ντογκ μπορούν να ταξινομηθούν ως καρκινογόνα. Αυτό οφείλεται στην ποσότητα των νιτρικών που περιέχουν. Η μελέτη τους χαρακτήρισε τόσο κακή όσο τα τσιγάρα.
- Εχθρός τόσο των δοντιών όσο και της μέσης σας, τα σνακ φρούτων μπορεί να είναι τα πιο ανακριβώς ονομαστικά τρόφιμα του παντοπωλείου.
- Οι περισσότερες ποικιλίες περιέχουν μόνο μια σταγόνα από πραγματικά συστατικά φρούτων και συσκευάζονται με σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη και ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο . Αυτά τα γλυκαντικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για διαβήτη.
- Η υπερβολική ζάχαρη και τα ζελατινώδη συστατικά τους κολλούν επίσης στα δόντια, παρέχοντας ένα ιδανικό περιβάλλον για τα βακτήρια να δημιουργούν κοιλότητες .
Ακολουθεί βίντεο για τα μεταποιημένα τρόφιμα
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube