Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή θαλασσινά: Οστρακοειδή με σαφράν και κριθαράκι

Διατροφή θαλασσινά: Οστρακοειδή με σαφράν και κριθαράκι

Διατροφή θαλασσινά: Τολμήστε να εντάξετε τα οστρακοειδή στη διατροφή σας! Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας πόσο νόστιμα μπορούν να γίνουν, ακολουθώντας τις οδηγίες μας για ένα πιάτο με οστρακοειδή, σαφράν και κριθαράκι.


Φτιάξτε αυτό το πιάτο για ένα όμορφο μεγάλο οικογενειακό τραπέζι! Αποτελεί μία καταπληκτική συνταγή, αν και θα σας πάρει ώρα για να τη δημιουργήσετε. Το οστρακοειδή χρειάζονται πολύ καλό καθάρισμα. Αν καταφέρετε και τα πλύνετε καλά, το μεγαλύτερο μέρος της παρασκευής θα έχει γίνει! Ξεκινήστε να φτιάχνετε τη συνταγή και δε θα χάσετε!

Βάλτε τα οστρακοειδή στη διατροφή σας

Υλικά συνταγής:

  • καλή πρέζα σαφράν
  • 12 στρείδια (περίπου 250γρ)
  • 12 μύδια (περίπου 250γρ)
  • 8 μεγάλες γαρίδες, κοχύλια και κεφάλια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ασκαλώνια, ψιλοκομμένα
  • 1 σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 150ml λευκό κρασί
  • 50ml λικέρ με γλυκάνισο
  • 500ml ζωμό ψαριού
  • 200γρ κριθαράκι
  • μαϊντανός μικρής συσκευασίας, ψιλοκομμένος
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • τραγανό ψωμί, για το σερβίρισμα

Παρασκευή συνταγής:

  • Βράζετε στον βραστήρα νερό, βάζετε το σαφράν σε ένα μικρό μπολ, ρίχνετε πάνω 100ml ζεστό νερό και αφήνετε στην άκρη. Βάλτε τα στρείδια και τα μύδια σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και ξεπλύνετε κάτω από κρύο νερό. Τρίψτε τα κοχύλια και απομακρύνετε τυχόν μουστάκια. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό οδοντωτό μαχαίρι για να κόψετε τις πλάτες της γαρίδας, μέσα από τα κελύφη, τραβώντας έξω τυχόν μαύρα εντόσθια που βρίσκετε.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο πιάτο κατσαρόλας ή σε βαθύ τηγάνι. Προσθέστε τα ασκαλώνια, το σέλερι και το σκόρδο και τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέστε το κρασί και το λικέρ και αφήστε να βράσει. Σιγοβράστε για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τον ζωμό, το σαφράν με το υγρό και λίγο καρύκευμα. Όταν φουσκώσει, χαμηλώσει για να σιγοβράσει και ανακατέψτε με το κριθαράκι. Σκεπάστε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για 4 λεπτά.
  • Προσθέστε τα οστρακοειδή, ξανασκεπάστε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, οι γαρίδες να ροδίσουν και τα κοχύλια να είναι όλα ανοιχτά (πετάξτε όσα δεν είναι). Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε σε μπολ με λίγο λάδι και τραγανό ψωμί.

Καλή σας όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πιάτο με θαλασσινή αύρα το κριθαρότο γαρίδας

Πεντανόστιμες και αρωματικές γαρίδες με σκόρδο και βούτυρο

Η σπανακόπιτα όπως την έφτιαχνε η γιαγιά

Κυριακή της Απόκρεω: Προετοιμάζοντας το έδαφος για την Καθαρά Δευτέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon