Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με κοτόπουλο και μανιτάρια

Διατροφή: Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με κοτόπουλο και μανιτάρια

Διατροφή: Εδώ έχουμε μία γευστικότατη συνταγή με κοτόπουλο, μανιτάρια και παρμεζάνα.

Ψάχνετε να βρείτε μία νόστιμη συνταγή ζυμαρικών; Εδώ έχουμε μία γευστικότατη συνταγή με κοτόπουλο, μανιτάρια και παρμεζάνα. Είναι ένα φαγητό πλούσιο σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά. Αποτελεί μία συνταγή για όλη την οικογένεια.

Ζυμαρικά με κοτόπουλο, μανιτάρια και παρμεζάνα

Συστατικά συνταγής:

  • 400 γρ μακαρόνια
  • 1/4 φλιτζάνι (60 ml) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 ροδέλες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ κιμά κοτόπουλου
  • 1/2 ματσάκι θυμάρι, φύλλα μαζεμένα
  • 400 γρ καστανά ελβετικά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/3 φλιτζάνι (80 ml) λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 1/4 φλιτζάνι (100 γρ.) ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 1/4 φλιτζάνι (100g) ψιλοτριμμένο πεκορίνο, συν επιπλέον για σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής:

1. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη κατά τα τρία τέταρτα με αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 1 φλιτζάνι (250 ml) υγρό μαγειρέματος και μετά στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι στην ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπέικον και μια πρέζα νιφάδες αλατιού και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή, προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου και το θυμάρι και μαγειρεύουμε, σπάζοντας τον κιμά με μια ξύλινη κουτάλα, για 4 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε κρατημένο νερό μαγειρέματος και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, επαναφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για 1-2 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να επικαλυφθούν με τη σάλτσα.

3. Πασπαλίζουμε πιπέρι, παρμεζάνα και πεκορίνο πάνω από τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να καλύψει τα ζυμαρικά.
4. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε μπολ. Πασπαλίζουμε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και επιπλέον πεκορίνο, για να σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι θα πρέπει να προσέχουν οι vegan & οι χορτοφάγοι;

Χρησιμοποιήστε το σέλινο στο ψυγείο σας με αυτές τις 5 συνταγές

Δημιουργήστε αυτά τα vegan κεφτεδάκια για όλη την οικογένεια

Πώς μπορείτε να καθαρίζετε τα μανιτάρια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon