Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Τα παιδιά λαμβάνουν τη σωστή διατροφή;

Διατροφή: Τα παιδιά λαμβάνουν τη σωστή διατροφή;

Διατροφή: Τα μικρά παιδιά της Αμερικής δεν παίρνουν αρκετά φρούτα και λαχανικά, αλλά καταναλώνουν πάρα πολλά ζαχαρούχα ποτά, δείχνει μια νέα κυβερνητική έκθεση πολιτείας προς πολιτεία.



Τα μικρά παιδιά της Αμερικής δεν παίρνουν αρκετά φρούτα και λαχανικά, αλλά καταναλώνουν πάρα πολλά ζαχαρούχα ποτά, δείχνει μια νέα κυβερνητική έκθεση πολιτείας προς πολιτεία. Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, η έρευνα ρώτησε τους γονείς περισσότερων από 18.000 παιδιών ηλικίας μεταξύ 1 και 5 ετών σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους.


Τι τροφές λαμβάνουν τα παιδιά;

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε εκτιμήσεις σε κρατικό επίπεδο για αυτές τις συμπεριφορές», είπε στο CNN η ανώτερη συγγραφέας της μελέτης Heather Hamner, ανώτερη επιστήμονας υγείας στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. «Είναι μια πραγματικά καλή στιγμή να σκεφτούμε τα προγράμματα και τις πολιτικές που εφαρμόζουν τα κράτη και τους τομείς στους οποίους μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται και να βελτιώνονται για να κάνουν το διατροφικό περιβάλλον όσο το δυνατόν καλύτερο για τα μικρά παιδιά μας».

Σχεδόν τα μισά παιδιά δεν έτρωγαν ούτε ένα λαχανικό κάθε μέρα, η έκθεση δημοσιεύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου στη δημοσίευση του CDC Morbidity and Mortality Weekly Reportfound. Στη Λουιζιάνα, το 64% των παιδιών δεν έτρωγαν ένα λαχανικό καθημερινά. Περίπου το ένα τρίτο των παιδιών συνολικά δεν έτρωγαν φρούτα κάθε μέρα. Στη Λουιζιάνα, αυτό ήταν το ήμισυ όλων των παιδιών. Τα μικρά παιδιά στο Βερμόντ έτρωγαν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Εν τω μεταξύ, περίπου το 57% των παιδιών συνολικά έπιναν τουλάχιστον ένα ζαχαρούχο ρόφημα κάθε εβδομάδα. Στο Μισισιπή, αυτό ήταν σχεδόν 80%. Στο Μέιν, ήταν 38,6%.

«Σε σύγκριση με τα παιδιά που ζούσαν σε νοικοκυριά με επάρκεια τροφίμων, εκείνα που ζούσαν σε νοικοκυριά με οριακή ή χαμηλή τροφική επάρκεια είχαν λιγότερες πιθανότητες να καταναλώσουν ένα καθημερινό φρούτο ή λαχανικό και ήταν πιο πιθανό να καταναλώσουν ποτά με ζάχαρη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας», η έκθεση. είπε. Τα μικρότερα παιδιά στην έρευνα είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν φάει ένα φρούτο ή λαχανικό κάθε μέρα και λιγότερο πιθανό να έχουν πιει ένα ζαχαρούχο ρόφημα.

Οι ερευνητές βρήκαν κενά που σχετίζονται με τη φυλή και την τροφική επάρκεια του νοικοκυριού, συμπεριλαμβανομένου του ότι οι γονείς μαύρων παιδιών ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι τα παιδιά τους δεν έτρωγαν ένα φρούτο ή ένα λαχανικό κάθε μέρα. Οι γονείς λευκών παιδιών ήταν λιγότερο πιθανό να το αναφέρουν.

Μια δίαιτα γεμάτη με φρούτα και λαχανικά – είτε φρέσκα, κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα – μπορεί να προσφέρει σημαντικά θρεπτικά συστατικά και να υποστηρίξει την ανάπτυξη του παιδιού. Οι διατροφικές οδηγίες για παιδιά ηλικίας 2 έως 3 ετών περιλαμβάνουν ένα φλιτζάνι καθημερινά φρούτα και λαχανικά. Οι ηλικίες 4 έως 8 ετών θα πρέπει να έχουν 1,5 φλιτζάνι φρούτα και λαχανικά καθημερινά.

Οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι αυτό θα συμβεί, είπε ο Hamner. «Διαπιστώσαμε ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 10 φορές για ένα παιδί να δοκιμάσει ένα νέο φαγητό πριν του αρέσει», είπε στο CNN. «Το να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να εκθέσουμε τα μικρά παιδιά σε μια μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών είναι ένα σημαντικό κομμάτι».

Ο περιορισμός των τροφίμων και των ποτών με υψηλή προσθήκη σακχάρων είναι επίσης σημαντικός επειδή σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων και κακής οδοντικής υγείας, σύμφωνα με την έκθεση. «Ένα από τα πράγματα που είναι πραγματικά σημαντικό είναι αυτές οι πρώιμες διατροφικές συμπεριφορές», είπε ο Hamner. “Αυτό είναι πραγματικά όταν τα παιδιά βάζουν τα θεμέλια για ορισμένες από αυτές τις διατροφικές συμπεριφορές, οπότε ξεκινώντας δυνατά και φροντίζοντας να δημιουργούν αυτές τις υγιεινές συμπεριφορές… αυτό θα τα διαμορφώσει καθώς περνούν στην εφηβεία και την ενηλικίωση.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα κατεψυγμένα ή τα φρέσκα λαχανικά είναι καλύτερα για την υγεία;

Προσθέστε το ταχίνι στην διατροφή σας

Γιατί οι Ιταλοί προτιμούν να τρώνε ζυμαρικά;

Ανοιξιάτικα φρούτα: Επιταχύνουν την απώλεια βάρους & ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Βραδινά γεύματα για να χάσετε εύκολα βάρος

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon