Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή στομαχόπονος: Τι να τρώτε και τι όχι όταν πονάει το στομάχι σας!

Διατροφή στομαχόπονος: Τι να τρώτε και τι όχι όταν πονάει το στομάχι σας!

Διατροφή στομαχόπονος: Όταν πονάει το στομάχι σας το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να φάτε αφού είναι κάτι που το κάνει χειρότερο!


Όταν πονάει το στομάχι σας, έχετε κράμπες στο στομάχι ή αισθάνεστε ότι μπορεί να κάνετε εμετό, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να φάτε αφού είναι κάτι που το κάνει χειρότερο. Μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο να ξέρετε τι να δοκιμάσετε εάν έχετε εμετό ή αν έχετε διάρροια. Αλλά ορισμένες τροφές μπορούν να σας δώσουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε χωρίς να σας κάνουν να αισθάνεστε χειρότερα και να σας βοηθήσουν στην μείωση των συμπτωμάτων.

Δοκιμάστε: Μπανάνες, ρύζι, μήλο, τόστ

Οι μπανάνες είναι εύπεπτες και έχουν πολύ κάλιο, το οποίο είναι ένα σημαντικό μέταλλο που μπορεί να αρχίσετε να χάνετε εάν έχετε διάρροια ή είχατε εμετό. από την άλλη η κατανάλωση ρυζιού θα πρέπει να γίνεται επιλέγοντας λευκό ρύζι. Το άγριο, το καστανό ή το μαύρο ρύζι, είναι πιο δύσκολο να χωνευτεί, ειδικά σε ένα στομάχι. Τα αμυλούχα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ίνες , όπως το λευκό ρύζι, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη σύσφιξη των κοπράνων σας και να σταματήσουν τη διάρροια που μπορεί να συνοδεύεται από στομαχικά προβλήματα. το μήλο είναι είναι επίσης ένα είδος τροφής που βοηθά στην καταπολέμηση των πόνων στομάχου. Είναι εύκολο στην πέψη και έχει πολλά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της πηκτίνης, που είναι ένα είδος ίνας που διαλύεται στο νερό. Μπορεί να προσθέσει όγκο στα κόπρανα σας και να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη διάρροια. καλό θα ήταν να δοκιμάσετε και τοστ. Το απλό τοστ με λευκό ψωμί είναι καλύτερο από τα πλούσια σε φυτικές ίνες δημητριακά ολικής αλέσεως όταν έχετε στομαχικές διαταραχές. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν ένα είδος φυτικών ινών που είναι καλές όταν δεν είστε άρρωστοι, αλλά μπορεί να επιδεινώσει μια πονεμένη κοιλιά, ειδικά αν έχετε διάρροια ή ναυτία. Εάν αυτά τα τρόφιμα καταφέρουν να παραμείνουν στο στομάχι σας, μπορείτε να αρχίσετε να δοκιμάζετε και άλλα πράγματα όπως ψητές πατάτες και ίσως λίγο στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα. Μόλις νιώσετε καλύτερα και δεν έχετε εμετό ή διάρροια σε 24 έως 48 ώρες, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε μερικά φρούτα και λαχανικά.
Κατά την διάρκεια του πόνου μην τρώτε γαλακτοκομικά, τηγανητά και μην πίνετε σόδα. Το γάλα, το τυρί και το παγωτό είναι όλα αντίθετα με στομαχικές διαταραχές. Είναι δύσκολο να τα αφομοιώσει το σώμα σας, εν μέρει επειδή είναι πλούσια σε λίπος. Το απλό, άπαχο γιαούρτι μπορεί μερικές φορές να είναι εντάξει, αλλά ξεκινήστε με λίγο και δείτε πώς θα πάει. Τα τηγανητά έχουν πολλά λάδια και λίπος, επομένως είναι πιο δύσκολο να αφομοιωθούν. Τα τηγανητά φαγητά δεν είναι καλά για εσάς ακόμη και όταν είστε υγιείς, αλλά μπορούν να κάνουν το ήδη αναστατωμένο στομάχι ακόμα χειρότερο. Αναφορικά με την σόδα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι φυσαλίδες μπορεί να είναι πρόβλημα, επειδή τα αέρια εισέρχονται στο πεπτικό σας σύστημα. Και αν η πολλή ζάχαρη σας χτυπήσει ταυτόχρονα, μπορεί να επιδεινώσει τη διάρροια και δεν υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος να βάλετε ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματός σας από το να την πιείτε. Μικρές γουλιές από μια επίπεδη σόδα μπορεί να είναι εντάξει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε όταν έχετε διάρροια

6 λόγοι που μπορεί να μην θέλετε να φάτε

Η κατανάλωση φαγητού ως απάντηση στο άγχος ή τη θλίψη συνδέεται με καρδιακή βλάβη

Για να απαλύνετε τους πόνους περιόδου, κόψτε τις φλεγμονώδεις τροφές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon