Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή ψάρι: Σολομός με σάλτσα αβοκάντο και μάνγκο

Διατροφή ψάρι: Σολομός με σάλτσα αβοκάντο και μάνγκο

Διατροφή σολομός: Ο σολομός είναι πλούσιος σε Ωμέγα 3 και καλά λιπαρά για τον οργανισμό. Από την άλλη, το αβοκάντο και το μάνγκο έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και θα δώσουν στο γεύμα σας μια διαφορετική γεύση από την συνηθισμένη!



Αν ψάχνετε ένα διαφορετικό πιάτο για τη σημερινή ημέρα, δοκιμάστε να μαγειρέψετε σολομό με σάλτσα από αβοκάντο και μάνγκο! Ο σολομός είναι πλούσιος σε Ωμέγα 3 και καλά λιπαρά για τον οργανισμό. Από την άλλη, το αβοκάντο και το μάνγκο έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και θα δώσουν στο γεύμα σας μια διαφορετική γεύση από την συνηθισμένη! Ακόμα να ξεκινήσετε το μαγείρεμα;


Μαγειρέψτε ένα ιδιαίτερο φαγητό

Υλικά συνταγής:

  • 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 2 λάιμ, ξύσμα, 1 χυμό και 1 κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 800 γρ. μαύρα φασόλια
  • 850 γρ. πλευρά σολομού, χωρίς κόκαλα

Για τη σάλτσα

  • 3 μικρά ή 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
  • 1 μικρό, ώριμο μάνγκο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Παρασκευή συνταγής:

  • Θερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την πάπρικα, τη ρίγανη, το καγιέν, τη ζάχαρη, το ξύσμα λάιμ, το σκόρδο και το λάδι με μια καλή πρέζα αλάτι. Ρίχνετε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τα φασόλια και το μισό από το μείγμα μπαχαρικών σε ένα μεγάλο ταψί και στη συνέχεια μαγειρεύετε στο φούρνο για 25 λεπτά.
  • Αφαιρείτε από τον φούρνο και ανακατεύετε καλά τα λαχανικά και τα φασόλια. Τοποθετήστε το σολομό από πάνω, από την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω, στη συνέχεια τρίτε το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. Ψήστε για άλλα 25 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο σολομός.
  • Εν τω μεταξύ, για τη σάλτσα, κόβετε στη μέση και ψιλοκόβουμε τα αβοκάντο και το μάνγκο. Ανακατεύετε με το χυμό λάιμ, το τσίλι, τον κόλιανδρο και λίγο αλάτι. Σερβίρετε το σολομό, τα λαχανικά και τα φασόλια με τη σάλτσα και τις φέτες λάιμ.

Το φαγητό σας είναι έτοιμο! Απολαύστε!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμάστε αυτά τα 5 τρόφιμα γεμάτα βιταμίνη Β12

Πώς θα λαμβάνουν σίδηρο τα παιδιά μας;

Ένταξε τη νηστεία στη ζωή σου δημιουργώντας συνταγές από όλο τον κόσμο

Διατροφή θαλασσινά: Οστρακοειδή με σαφράν και κριθαράκι

Φτιάξτε τον δικό σας τόνο σε κονσέρβα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon