Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Φτιάξτε εύκολες σπιτικές κρέπες που θα σας ενθουσιάσουν

Διατροφή: Φτιάξτε εύκολες σπιτικές κρέπες που θα σας ενθουσιάσουν

Διατροφή: Αν και μπορεί να φαίνεται περίπλοκη, η παρασκευή κρέπας με την ποιότητα εστιατορίου στο σπίτι δεν είναι πολύ δύσκολη. Δείτε την συνταγή εδώ!



Αυτές οι σπιτικές κρέπες είναι εξαιρετικά λεπτές με τις πιο βουτυρώδεις τραγανές άκρες. Φτιάχνονται εύκολα με ένα μπλέντερ και κανονικό τηγάνι, είναι έτοιμα για γλυκές ή αλμυρές γεμίσεις και επικαλύψεις της επιλογής σας. Δεν απαιτούνται ειδικά τηγάνια για αυτές τις κρέπες γαλλικού τύπου. Και, το καλύτερο από όλα, χρειάζεστε μόνο 8 βασικά συστατικά!


Τι είναι οι κρέπες;

Οι κρέπες είναι λεπτές και λεπτές τηγανίτες γαλλικού τύπου που παρασκευάζονται χωρίς προζύμι. Όταν φτιαχτούν σωστά, είναι λεπτά σαν δαντέλα με ακαταμάχητες βουτυρώδεις τραγανές άκρες. Οι κρέπες είναι δημοφιλείς σε εστιατόρια και εκδηλώσεις με τροφοδοσία και έχω δει ακόμη και σταθμούς κρέπες σε δεξιώσεις γάμου! Αν και είναι συνήθως μια επιλογή για πρωινό ή brunch, οι κρέπες είναι ευπρόσδεκτες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, συμπεριλαμβανομένου του δείπνου ή του επιδόρπιου.

Πώς να φτιάξετε κρέπες

  • Λιώστε το βούτυρο:  Λιώστε λίγο βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο μάτι της κουζίνας. Αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε στο κουρκούτι. (Διαφορετικά, θα μπορούσατε να ανακατέψετε τα αυγά.)
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ: Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο που έχει κρυώσει και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ. Ένα μπλέντερ λειτουργεί ΥΠΕΡΟΧΑ για να εξομαλύνει τη ζύμη γιατί κόβει τέλεια αυτό το αλεύρι σε όλα τα υγρά συστατικά. Αν δεν έχετε μπλέντερ, απλώς χρησιμοποιήστε ένα μπολ ανάμειξης και χτυπήστε. Χρησιμοποιώ το μπλέντερ.
  • Ψύξτε το κουρκούτι:  Ψύξτε το κουρκούτι της κρέπας για τουλάχιστον 30-60 λεπτά πριν το μαγειρέψετε. Αυτή η ώρα στο ψυγείο είναι καθοριστική για τη γεύση, την υφή και την επιτυχία των κρέπες σας. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο για να καθαρίσετε και να ετοιμάσετε το τηγάνι σας. Μπορείτε ακόμη και να κρυώσετε το κουρκούτι για μια νύχτα, ώστε να είναι έτοιμο να μαγειρευτεί την επόμενη μέρα.
  • Βουτυρώνουμε & ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι: Βουτυρώνουμε γενναιόδωρα το τηγάνι και κρατάμε το βούτυρο κοντά για να αλείψουμε και το ταψί ανάμεσα σε κάθε κρέπα. Αν και οι επαγγελματίες σεφ μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ειδικό τηγάνι για κρέπες, βρίσκω ότι ένα μικρό τηγάνι 8 ιντσών λειτουργεί τέλεια στο σπίτι. Αν δεν έχετε μικρό τηγάνι, χρησιμοποιήστε ένα μεγαλύτερο αλλά φροντίστε να κρατήσετε τις κρέπες λεπτές.

  • Μαγειρέψτε τις κρέπες μία κάθε φορά:  Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της συνταγής είναι να στέκεστε πάνω από τη σόμπα και να τις μαγειρέψετε μία κάθε φορά σε μέτρια φωτιά. Χρησιμοποιήστε μόνο 3-4 κουταλιές της σούπας κουρκούτι ανά κρέπα. Όσο λιγότερο χρησιμοποιείτε και όσο μεγαλύτερη απλώνετε την κρέπα, τόσο πιο λεπτή θα είναι. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο εκμάθησής μου παραπάνω, περιστρέφω το τηγάνι έτσι ώστε το κουρκούτι να τεντωθεί όσο μπορεί να φτάσει. Αν δεν το κάνετε αυτό, οι κρέπες σας θα είναι αρκετά πυκνές και θα έχουν γεύση σαν τορτίγια. Ακόμα νόστιμο, αλλά πολύ διαφορετικό. Αναποδογυρίζουμε την κρέπα και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
  • Σερβίρετε με αγαπημένες γεμίσεις: Μου αρέσει να τα σερβίρω ζεστά με κρύα σαντιγί και φρέσκα μούρα. Συνεχίστε να κάνετε κύλιση γιατί έχω πολλές γεμιστικές ιδέες που αναφέρονται παρακάτω για εσάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολες υγιεινές σπιτικές κρέπες.

Κρέπες με αμύγδαλα, αβοκάντο και φρούτα!

Συνταγή της ημέρας: Κρέπες με σοκολάτα και μπισκότο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon