Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Φτιάξτε εύκολες σπιτικές κρέπες που θα σας ενθουσιάσουν

Διατροφή: Φτιάξτε εύκολες σπιτικές κρέπες που θα σας ενθουσιάσουν

Διατροφή: Αν και μπορεί να φαίνεται περίπλοκη, η παρασκευή κρέπας με την ποιότητα εστιατορίου στο σπίτι δεν είναι πολύ δύσκολη. Δείτε την συνταγή εδώ!


Αυτές οι σπιτικές κρέπες είναι εξαιρετικά λεπτές με τις πιο βουτυρώδεις τραγανές άκρες. Φτιάχνονται εύκολα με ένα μπλέντερ και κανονικό τηγάνι, είναι έτοιμα για γλυκές ή αλμυρές γεμίσεις και επικαλύψεις της επιλογής σας. Δεν απαιτούνται ειδικά τηγάνια για αυτές τις κρέπες γαλλικού τύπου. Και, το καλύτερο από όλα, χρειάζεστε μόνο 8 βασικά συστατικά!

Τι είναι οι κρέπες;

Οι κρέπες είναι λεπτές και λεπτές τηγανίτες γαλλικού τύπου που παρασκευάζονται χωρίς προζύμι. Όταν φτιαχτούν σωστά, είναι λεπτά σαν δαντέλα με ακαταμάχητες βουτυρώδεις τραγανές άκρες. Οι κρέπες είναι δημοφιλείς σε εστιατόρια και εκδηλώσεις με τροφοδοσία και έχω δει ακόμη και σταθμούς κρέπες σε δεξιώσεις γάμου! Αν και είναι συνήθως μια επιλογή για πρωινό ή brunch, οι κρέπες είναι ευπρόσδεκτες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, συμπεριλαμβανομένου του δείπνου ή του επιδόρπιου.

Πώς να φτιάξετε κρέπες

  • Λιώστε το βούτυρο:  Λιώστε λίγο βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο μάτι της κουζίνας. Αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε στο κουρκούτι. (Διαφορετικά, θα μπορούσατε να ανακατέψετε τα αυγά.)
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ: Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο που έχει κρυώσει και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ. Ένα μπλέντερ λειτουργεί ΥΠΕΡΟΧΑ για να εξομαλύνει τη ζύμη γιατί κόβει τέλεια αυτό το αλεύρι σε όλα τα υγρά συστατικά. Αν δεν έχετε μπλέντερ, απλώς χρησιμοποιήστε ένα μπολ ανάμειξης και χτυπήστε. Χρησιμοποιώ το μπλέντερ.
  • Ψύξτε το κουρκούτι:  Ψύξτε το κουρκούτι της κρέπας για τουλάχιστον 30-60 λεπτά πριν το μαγειρέψετε. Αυτή η ώρα στο ψυγείο είναι καθοριστική για τη γεύση, την υφή και την επιτυχία των κρέπες σας. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο για να καθαρίσετε και να ετοιμάσετε το τηγάνι σας. Μπορείτε ακόμη και να κρυώσετε το κουρκούτι για μια νύχτα, ώστε να είναι έτοιμο να μαγειρευτεί την επόμενη μέρα.
  • Βουτυρώνουμε & ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι: Βουτυρώνουμε γενναιόδωρα το τηγάνι και κρατάμε το βούτυρο κοντά για να αλείψουμε και το ταψί ανάμεσα σε κάθε κρέπα. Αν και οι επαγγελματίες σεφ μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ειδικό τηγάνι για κρέπες, βρίσκω ότι ένα μικρό τηγάνι 8 ιντσών λειτουργεί τέλεια στο σπίτι. Αν δεν έχετε μικρό τηγάνι, χρησιμοποιήστε ένα μεγαλύτερο αλλά φροντίστε να κρατήσετε τις κρέπες λεπτές.

  • Μαγειρέψτε τις κρέπες μία κάθε φορά:  Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της συνταγής είναι να στέκεστε πάνω από τη σόμπα και να τις μαγειρέψετε μία κάθε φορά σε μέτρια φωτιά. Χρησιμοποιήστε μόνο 3-4 κουταλιές της σούπας κουρκούτι ανά κρέπα. Όσο λιγότερο χρησιμοποιείτε και όσο μεγαλύτερη απλώνετε την κρέπα, τόσο πιο λεπτή θα είναι. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο εκμάθησής μου παραπάνω, περιστρέφω το τηγάνι έτσι ώστε το κουρκούτι να τεντωθεί όσο μπορεί να φτάσει. Αν δεν το κάνετε αυτό, οι κρέπες σας θα είναι αρκετά πυκνές και θα έχουν γεύση σαν τορτίγια. Ακόμα νόστιμο, αλλά πολύ διαφορετικό. Αναποδογυρίζουμε την κρέπα και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
  • Σερβίρετε με αγαπημένες γεμίσεις: Μου αρέσει να τα σερβίρω ζεστά με κρύα σαντιγί και φρέσκα μούρα. Συνεχίστε να κάνετε κύλιση γιατί έχω πολλές γεμιστικές ιδέες που αναφέρονται παρακάτω για εσάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολες υγιεινές σπιτικές κρέπες.

Κρέπες με αμύγδαλα, αβοκάντο και φρούτα!

Συνταγή της ημέρας: Κρέπες με σοκολάτα και μπισκότο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon