Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Φτιάξτε εύκολες σπιτικές κρέπες που θα σας ενθουσιάσουν

Διατροφή: Φτιάξτε εύκολες σπιτικές κρέπες που θα σας ενθουσιάσουν

Διατροφή: Αν και μπορεί να φαίνεται περίπλοκη, η παρασκευή κρέπας με την ποιότητα εστιατορίου στο σπίτι δεν είναι πολύ δύσκολη. Δείτε την συνταγή εδώ!


Αυτές οι σπιτικές κρέπες είναι εξαιρετικά λεπτές με τις πιο βουτυρώδεις τραγανές άκρες. Φτιάχνονται εύκολα με ένα μπλέντερ και κανονικό τηγάνι, είναι έτοιμα για γλυκές ή αλμυρές γεμίσεις και επικαλύψεις της επιλογής σας. Δεν απαιτούνται ειδικά τηγάνια για αυτές τις κρέπες γαλλικού τύπου. Και, το καλύτερο από όλα, χρειάζεστε μόνο 8 βασικά συστατικά!

Τι είναι οι κρέπες;

Οι κρέπες είναι λεπτές και λεπτές τηγανίτες γαλλικού τύπου που παρασκευάζονται χωρίς προζύμι. Όταν φτιαχτούν σωστά, είναι λεπτά σαν δαντέλα με ακαταμάχητες βουτυρώδεις τραγανές άκρες. Οι κρέπες είναι δημοφιλείς σε εστιατόρια και εκδηλώσεις με τροφοδοσία και έχω δει ακόμη και σταθμούς κρέπες σε δεξιώσεις γάμου! Αν και είναι συνήθως μια επιλογή για πρωινό ή brunch, οι κρέπες είναι ευπρόσδεκτες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, συμπεριλαμβανομένου του δείπνου ή του επιδόρπιου.

Πώς να φτιάξετε κρέπες

  • Λιώστε το βούτυρο:  Λιώστε λίγο βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο μάτι της κουζίνας. Αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε στο κουρκούτι. (Διαφορετικά, θα μπορούσατε να ανακατέψετε τα αυγά.)
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ: Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο που έχει κρυώσει και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ. Ένα μπλέντερ λειτουργεί ΥΠΕΡΟΧΑ για να εξομαλύνει τη ζύμη γιατί κόβει τέλεια αυτό το αλεύρι σε όλα τα υγρά συστατικά. Αν δεν έχετε μπλέντερ, απλώς χρησιμοποιήστε ένα μπολ ανάμειξης και χτυπήστε. Χρησιμοποιώ το μπλέντερ.
  • Ψύξτε το κουρκούτι:  Ψύξτε το κουρκούτι της κρέπας για τουλάχιστον 30-60 λεπτά πριν το μαγειρέψετε. Αυτή η ώρα στο ψυγείο είναι καθοριστική για τη γεύση, την υφή και την επιτυχία των κρέπες σας. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο για να καθαρίσετε και να ετοιμάσετε το τηγάνι σας. Μπορείτε ακόμη και να κρυώσετε το κουρκούτι για μια νύχτα, ώστε να είναι έτοιμο να μαγειρευτεί την επόμενη μέρα.
  • Βουτυρώνουμε & ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι: Βουτυρώνουμε γενναιόδωρα το τηγάνι και κρατάμε το βούτυρο κοντά για να αλείψουμε και το ταψί ανάμεσα σε κάθε κρέπα. Αν και οι επαγγελματίες σεφ μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ειδικό τηγάνι για κρέπες, βρίσκω ότι ένα μικρό τηγάνι 8 ιντσών λειτουργεί τέλεια στο σπίτι. Αν δεν έχετε μικρό τηγάνι, χρησιμοποιήστε ένα μεγαλύτερο αλλά φροντίστε να κρατήσετε τις κρέπες λεπτές.

  • Μαγειρέψτε τις κρέπες μία κάθε φορά:  Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της συνταγής είναι να στέκεστε πάνω από τη σόμπα και να τις μαγειρέψετε μία κάθε φορά σε μέτρια φωτιά. Χρησιμοποιήστε μόνο 3-4 κουταλιές της σούπας κουρκούτι ανά κρέπα. Όσο λιγότερο χρησιμοποιείτε και όσο μεγαλύτερη απλώνετε την κρέπα, τόσο πιο λεπτή θα είναι. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο εκμάθησής μου παραπάνω, περιστρέφω το τηγάνι έτσι ώστε το κουρκούτι να τεντωθεί όσο μπορεί να φτάσει. Αν δεν το κάνετε αυτό, οι κρέπες σας θα είναι αρκετά πυκνές και θα έχουν γεύση σαν τορτίγια. Ακόμα νόστιμο, αλλά πολύ διαφορετικό. Αναποδογυρίζουμε την κρέπα και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
  • Σερβίρετε με αγαπημένες γεμίσεις: Μου αρέσει να τα σερβίρω ζεστά με κρύα σαντιγί και φρέσκα μούρα. Συνεχίστε να κάνετε κύλιση γιατί έχω πολλές γεμιστικές ιδέες που αναφέρονται παρακάτω για εσάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολες υγιεινές σπιτικές κρέπες.

Κρέπες με αμύγδαλα, αβοκάντο και φρούτα!

Συνταγή της ημέρας: Κρέπες με σοκολάτα και μπισκότο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon