Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Ποιες τροφές προλαμβάνουν τον καρκίνο;

Διατροφή: Ποιες τροφές προλαμβάνουν τον καρκίνο;

Διατροφή: Η Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας προσφέρει μερικές συμβουλές για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη διατροφή τους.



Το να έχετε τις πληροφορίες για να κάνετε καλές διατροφικές επιλογές και να είστε σωματικά δραστήριοι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Η Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας προσφέρει μερικές συμβουλές για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη διατροφή τους.


Διατροφή και πρόληψη καρκίνου

«Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως σας παρέχουν θρεπτικά συστατικά και διαιτητικές ίνες που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου μακροπρόθεσμα», δήλωσε η Amy Bragagnini. Είναι εγγεγραμμένη διαιτολόγος διατροφολόγος και ογκολόγος διατροφολόγος που υπηρετεί ως εθνική εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. “Η κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων από όλες τις ομάδες τροφίμων διατηρεί τα γεύματά σας ενδιαφέροντα και υγιεινά. Τα φρέσκα, κατεψυγμένα, κονσερβοποιημένα ή αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά καθιστούν εύκολη την προετοιμασία των γευμάτων σας”, είπε ο Bragagnini.

Συνιστά να γεμίζετε το μισό από το πιάτο σας με φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα. “Προσθέστε φρέσκα μούρα στο γιαούρτι σας με χαμηλά λιπαρά ή χωρίς λιπαρά το πρωί. Φάτε μια σκούρα πράσινη φυλλώδη σαλάτα λάχανου για μεσημεριανό γεύμα. Τηγανίστε λίγο σπανάκι, μπρόκολο και λάχανο για να προσθέσετε πάνω από ένα κρεβάτι κουνουπίδι ρυζιού για δείπνο”, πρότεινε ο Bragagnini.  Η πρόσληψη περισσότερων οσπρίων – όπως φασόλια, μπιζέλια και φακές – μπορεί επίσης να προσθέσει θρεπτικά συστατικά. Προτείνει να προσθέσετε μαύρα φασόλια σε μια ομελέτα και να χρησιμοποιήσετε ένα ραβδί καρότου ως βρώσιμο κουτάλι με χούμους για ένα σνακ. Μια μεγάλη κατσαρόλα με σούπα τσίλι ή φακές μπορεί να είναι ένα υγιεινό δείπνο.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα δημητριακά ολικής αλέσεως βρίσκονται επίσης στα γεύματα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ένα ζεστό μπολ πλιγούρι βρώμης με αποξηραμένα φρούτα για πρωινό, ένα μπολ κριθαριού ολικής αλέσεως με ψητό κοτόπουλο για μεσημεριανό και ένα ρολό ολικής αλέσεως με το βραδινό. Ενώ κάνετε όλες αυτές τις προσθήκες, υπάρχουν μερικά τρόφιμα που είναι καλύτερα να αφαιρέσετε. Ο Bragagnini προτείνει να αντικαταστήσετε τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα με μια τονοσαλάτα την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, ένα ψητό στήθος κοτόπουλου στο δείπνο ή ένα γεύμα χωρίς κρέας, όπως ζυμαρικά ολικής αλέσεως primavera.

Περιορίστε επίσης τις ποσότητες πρόσθετων σακχάρων και κορεσμένων λιπαρών, πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε στην ετικέτα ενός συσκευασμένου τροφίμου. Ένας εγγεγραμμένος διαιτολόγος διατροφολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε ένα πρόγραμμα διατροφής και σωματικής δραστηριότητας που να ανταποκρίνεται στους στόχους υγείας σας, τώρα και σε όλη τη ζωή, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καρκινάκι: «Ο καρκίνος παιδικής και εφηβικής ηλικίας να αποτελέσει αυτόνομη ενότητα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καρκίνου»

Οι ασθενείς χρειάζονται ακτινοβολία Rx μετά από χειρουργική επέμβαση καρκίνου του μαστού;

Σε ποιες χώρες θεραπεύονται τα παιδιά με καρκίνο;

Ανοιξιάτικα φρούτα: Επιταχύνουν την απώλεια βάρους & ενισχύουν το ανοσοποιητικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon