Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή νήπια: Δημιουργήστε τα πιο υγιεινά cupcakes για τους μικρούς μας φίλους

Διατροφή νήπια: Δημιουργήστε τα πιο υγιεινά cupcakes για τους μικρούς μας φίλους

Διατροφή νήπια: Ψάχνετε εύκολες και πρωτότυπες συνταγές για τα μικρά σας παιδάκια; Εδώ θα βρείτε την ιδανική συνταγή. Ξεκινήστε να δημιουργείτε κεκάκια από τυρί και κουνουπίδι! Συνοδέψτε τα με αρακά ή ρύζι! Κάντε τους μικρούς μας φίλους να τρώνε με όρεξη!


Ψάχνετε εύκολες και πρωτότυπες συνταγές για τα μικρά σας παιδάκια; Εδώ θα βρείτε την ιδανική συνταγή. Ξεκινήστε να δημιουργείτε κεκάκια από τυρί και κουνουπίδι! Ναι, καλά διαβάσατε…Κουνουπίδι! Το συγκεκριμένο λαχανικό δεν αρέσει στα περισσότερα παιδιά. Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να βρίσκουμε διαφορετικούς τρόπους να το καταναλώνουν. Τα κεκάκια αυτά είναι σίγουρο ότι θα τα δελεάσουν! Εκτός από τη νοστιμιά, θα εξοπλίσουν τον οργανισμό τους με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζονται. Συνοδέψτε τα με αρακά ή ρύζι! Κάντε τους μικρούς μας φίλους να τρώνε με όρεξη!

Cupcakes με κουνουπίδι

Συστατικά συνταγής:

  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκέτα (περίπου 200 γρ)
  • 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 αυγό
  • 50γρ τριμμένο τσένταρ
  • λίγο σχοινόπρασο

Μέθοδος παρασκευής:

  • Ζεστάνετε το φούρνο στους 160 C στον αέρα και στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε με λίγο λάδι. Βάλτε το κουνουπίδι σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό και μαγειρέψτε για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε το να κρυώσει.
  • Βάλτε το ψωμί στο μούλτι κάντε το ψίχουλα. Προσθέστε το κουνουπίδι, το αυγό, το τριμμένο τυρί, το σχοινόπρασο και λίγο μαύρο πιπέρι. Χτυπήστε μέχρι να έχετε μια ογκώδη υφή.
  • Σχηματίστε 8 μπιφτέκια. Τοποθετήστε τα στο ταψί και μαγειρέψτε τα για 20 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και να αρχίσουν να τραγανίζουν γύρω από τις άκρες.

Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ανάλαφρο κουνουπίδι ογκρατέν με καβουρδισμένα αμύγδαλα

11 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, έτσι απλά

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το κουνουπίδι προστατεύει ορμόνες και ανοσοποιητικό

Μπρόκολο : Τα οφέλη του στην υγεία

Σνακ : Κατάλληλα τρόφιμα για άτομα με νόσο chron

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon