Διατροφή: Αυτή η εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπάμιες και ρεβίθια με φρέσκια σάλτσα ντομάτας μπορεί να είναι έτοιμη για το τραπέζι σε μόλις τριάντα λεπτά. Αποτελεί ένα πιάτο αρκετά ελαφρύ για βραδινό.
Οι μπάμιες αποτελούν μία ιδιαίτερη τροφή γιατί μπορεί να είναι υγιεινή, αλλά δύσκολα γίνεται αγαπητή. Μπορεί να τηγανιστεί, να βράσει, να σοταριστεί και να ψηθεί. Ένας από τους πιο παραδοσιακούς τρόπους μαγειρέματος είναι να τις συνδυάσεις με κρεμμύδια και φρέσκες ντομάτες. Αυτή η εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπάμιες και ρεβίθια με φρέσκια σάλτσα ντομάτας μπορεί να είναι έτοιμη για το τραπέζι σε μόλις τριάντα λεπτά. Αποτελεί ένα πιάτο αρκετά ελαφρύ για βραδινό. Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με ψάρι ή κοτόπουλο στη σχάρα.
Δοκιμάστε αυτές τις μπάμιες και θα τρελαθείτε
Συστατικά συνταγής:
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
- 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 1 3/4 φλιτζάνια)
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
- 5 ντομάτες ώριμες, κορδωμένες και ψιλοκομμένες (περίπου 4 φλιτζάνια)
- 1 κ.σ. κύμινο
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα τσίλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού, συν 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό (από 1 λεμόνι)
- 1 κιλό φρέσκιες μπάμιες, κοτσάνια κομμένα, κομμένες σε φέτες πάχους 1/2 ίντσας
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 340 γραμμάρια ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Οδηγίες παρασκευής:
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέστε κίτρινο κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει ημιδιαφανές, περίπου για 6 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρωματιστούν, 45 με 60 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις ντομάτες, το κύμινο, το τσίλι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και μαγειρέψτε ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να αρχίσουν να σπάνε οι ντομάτες, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε μπάμιες, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή και καλύψτε το τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι οι μπάμιες να είναι απλά τρυφερές, περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέστε τα ρεβίθια και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν τα ρεβίθια, περίπου 3 λεπτά. Ανακατέψτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή σας όρεξη!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube