Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή μέλι: Τα οφέλη του στον οργανισμό

Διατροφή μέλι: Τα οφέλη του στον οργανισμό

Διατροφή μέλι: Το μέλι είναι μία πολύ αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων, ωστόσο αποτελείτε από πολλά θρεπτικά συστατικά και κάνει πολύ καλό στον οργανισμό μας.



Το μέλι αποτελεί μία πολύ αγαπημένη διατροφή μικρών και μεγάλων ιδιαίτερα με τον καφέ η το γάλα τους, αφού συνηθίζουν να το αλείφουν σε μία φέτα ψωμί και να το καταναλώνουν. Επίσης για πολλούς αποτελεί μία εύκολή και γρήγορη επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας νοιώσουν το αίσθημα της πείνας.


Πέρα από την κάλυψη της πείνας  η συμβολή του στον οργανισμό είναι τεράστια, αφού βοηθάει στην φυσιολογική λειτουργία πολλών λειτουργιών του οργανισμού.

Ποιους τομείς ωφελεί:

Συμβάλει στην ενίσχυσει το μεταβολισμό

  •  Αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνες  Β που αποτελούν βασικό παράγοντα για το μεταβολισμό του λίπους των υδατανθράκων,  και των πρωτεϊνών που ευθύνονται για την απελευθέρωση  της ενέργειας.

 Ρυθμίζει το καρδιά-κυκλοφορικό

  •  Τα σάκχαρα του μελιού, και συγκεκριμένα η γλυκόζη, η οποία συμβάλει  στις συστολές του καρδιακού μυ  είναι βασική  πηγή ενέργειας για την καρδιά. Η ακετυλοχολίνης διαστέλλει τα αγγεία και συμβάλλει στη σωστή ρύθμιση της αρτηριακή πίεσης. Ακόμα σημαντική αποδεικνύετε και η βοήθεια των σακχάρων.

 Προλαμβάνει την αναιμία

  • Αυξάνει το ποσοστό της αιμοσφαιρίνης  κυρίως λόγω του σιδήρου  αλλά και του χαλκού που περιέχει. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η κατανάλωση του μελιού από τα παιδιά ενισχύει πάρα πολύ την αιμοσφαιρίνη και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 Ελέγχει τις στομαχοεντερικές παθήσεις

  •   Αποδεικνύει ότι είναι το πιο πολύτιμο μέσο προστασίας κατά των πόνων του στομάχου αλλά και του δώδεκαδακτύλου. Το μέλι λόγο των αλάτων που περιέχει θεωρείτε αλκαλική τροφή και η αλκαλικότητα του  αυτή είναι υπεύθυνη για την μειώσει την οξύτητας του στομάχου.

 Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

  • H υψηλή περιεκτικότητα που έχει στις αντιοξειδωτικές βιταμίνες E,C μπορεί να  προστατεύει τα αγγεία και να συμβάλλει με τον σωστό τρόπο στην κυκλοφορία του αίματος, ενισχύοντας έτσι αισθητά την άμυνα του οργανισμού καθώς και την υγεία της επιδερμίδας.

 Έχει αντισηπτικές ιδιότητες

  • Ανακουφίζει τα εγκαύματα αφού τα σάκχαρα που έχει βοηθούν στο να μην αναπτύσσονται μικροοργανισμοί ώστε να το χαλάσουν και να το αλλοιώσουν. Γι αυτό τον λόγο μπορείτε να το βάλετε σε πληγές ώστε να τις προστατέψετε

Ακολουθεί βίντεο για το μέλι

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ημικρανία Πρόληψη: Τροφές που είναι ασφαλείς για τον πόνο

Πώς η αυτοφροντίδα προωθεί την ευτυχία

Η Amazon Care επεκτείνεται στο χώρο της εικονικής πρωτοβάθμιας υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon