Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Μαλακές και αφράτες μπάρες με Granola

Διατροφή: Μαλακές και αφράτες μπάρες με Granola

Διατροφή: Απλές και εύκολες μπάρες δημητριακών ιδανικές για πρωινό.


Αυτές οι σπιτικές μπάρες granola είναι πολύ καλύτερες από αυτές που μπορείτε να αγοράσετε στο κατάστημα, ειδικά επειδή μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αγαπημένα σας αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Αν και είναι πολύ απλά στην κατασκευή τους, υπάρχει αναμονή 2 ωρών για να σφίξουν οι ράβδοι αρκετά για να κοπούν. Μη διστάσετε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα σε αυτά.

Θα χρειαστείτε

  • 2 1/2 φλιτζάνια (230 γραμμάρια) ντεμοντέ τυλιγμένη βρώμη
  • 1/2 φλιτζάνι (80 γραμμάρια) αμύγδαλα ολόκληρα, χοντροκομμένα
  • 1/3 φλιτζάνι (113 γραμμάρια) αγνό μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι (56 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1/4 φλιτζάνι (50 γραμμάρια) συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι (60 γραμμάρια) αποξηραμένα κράνμπερι, χοντροκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας (65 γραμμάρια) μίνι τσιπς σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ. Στρώστε τον πάτο και τις πλευρές ενός τετράγωνου ταψιού 8 ιντσών ή 9 ιντσών με αλουμινόχαρτο ή χαρτί περγαμηνής.

Προσθέστε τη βρώμη και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα σε ένα μικρό ταψί και στη συνέχεια ψήστε για 5 λεπτά, ανακατέψτε και στη συνέχεια ψήστε άλλα 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Κατευθύνσεις

Συνδυάστε το βούτυρο, το μέλι, την καστανή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει το βούτυρο, το μείγμα να αναβράζει και η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως.

Ρίχνουμε το μείγμα του βουτύρου στο μπολ με τη φρυγανισμένη βρώμη και τα αμύγδαλα. Ανακατέψτε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα κράνμπερι και ένα 1/4 φλιτζάνι από τα μίνι τσιπς σοκολάτας. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Μερικά από τα κομματάκια σοκολάτας θα λιώσουν λίγο. Αυτό είναι εντάξει, μετατρέπονται σε κόλλα και βοηθούν να συγκρατούν τις ράβδους μαζί.

Μεταφέρετε το μείγμα βρώμης στο προετοιμασμένο τηγάνι και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα ή υγρές άκρες των δακτύλων για να πιέσετε σταθερά το μείγμα στο τηγάνι. Πιέστε δυνατά εδώ, με αυτόν τον τρόπο οι ράβδοι θα μείνουν μαζί μόλις κρυώσουν και κόψουν — Πιέζουμε για περίπου ένα λεπτό για να είμαστε πιο ασφαλείς.

Διασκορπίστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας κομματάκια σοκολάτας πάνω από το συμπιεσμένο μείγμα granola και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα για να τα πιέσετε απαλά στην κορυφή. Σκεπάστε και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή παγώστε για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρέστε το μπλοκ του μείγματος granola από το τηγάνι και στη συνέχεια ξεφλουδίστε το αλουμινόχαρτο ή την περγαμηνή. Κόβουμε σε 12 μπάρες.

Εναποθηκευση

Αποθηκεύστε τις μπάρες granola σε αεροστεγές δοχείο για έως και μία εβδομάδα. Για τις πιο μαλακές μπάρες, διατηρήστε σε θερμοκρασία δωματίου. Για λίγο πιο σκληρές μπάρες, φυλάξτε τις στο ψυγείο. Οι μπάρες διατηρούνται στην κατάψυξη έως και τρεις μήνες όταν είναι καλά τυλιγμένες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι πραγματικά τρώνε οι αθλητές;

Απλές και υγιεινές αλλαγές στη διατροφή για να διαχειριστείτε τα επίπεδα χοληστερόλης σας

Για ποιους λόγους πρέπει να τρώμε μπανάνα κάθε εβδομάδα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon