Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Λαχταριστά “λουκάνικα” μήλου και πώς να τα φτιάξετε

Διατροφή: Λαχταριστά “λουκάνικα” μήλου και πώς να τα φτιάξετε

Διατροφή: Τραγανά πεντανόστιμα "λουκάνικα" μήλου για ένα εύκολο και ελαφρύ γεύμα.


Αυτή η συνταγή που μπορεί άνετα να ικανοποιήσει μεγάλο ποσοστό ατόμων, είναι πεντανόστιμη και πρέπει όλοι να δοκιμάσουν να την φτιάξουν. Είναι μια συνταγή που μπορεί κάλλιστα να προσφερθεί σε βραδιές μεγάλων αγώνων ή σε βραδιές που μαζεύεστε και παίζεται επιτραπέζια με φίλους. Αφού τα φτιάξετε, ο μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα βουτήξετε τα σε βούτυρο μήλου για μια στιγμή και αφήστε την απόλαυση να ξεχειλίζει.

Συστατικά

  • 2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κουτ. μαραθόσποροι, ελαφρά θρυμματισμένοι
  • Κοσέρ αλάτι και πιπέρι
  • 1 λίβρα. κιμάς χοιρινό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1/4 γ. φύλλα μαϊντανού πλατύφυλλα, ψιλοκομμένα
  • 4 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1 μικρό μήλο, ξεφλουδισμένο και χοντροτριμμένο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για πασπάλισμα
  • 2 φύλλα σφολιάτας που έχετε ξεπαγώσει
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • 1/4 γλύκου βούτυρο μήλου
  • 3 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν

Παρασκευή:

  • Βήμα 

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το μοσχοκάρυδο, το μάραθο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Απλώστε το χοιρινό σε μεγάλο μπολ για να δημιουργήσετε μεγάλη επιφάνεια. Τρίψτε το χοιρινό με σκόρδο, μετά κόψτε το κρέας σε κομμάτια και πασπαλίστε με μείγμα μοσχοκάρυδου, μετά φρέσκα μυρωδικά και τριμμένο μήλο. Χρησιμοποιώντας 2 πιρούνια, ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Bάλτε το στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για ρολό.

  • Βήμα  2

Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ξεδιπλώνουμε τη σφολιάτα και τυλίγουμε σε παραλληλόγραμμο 9 επί 10 ίντσες. Κόψτε το ορθογώνιο στη μέση κατά μήκος για να δημιουργήσετε δύο ορθογώνια 5 επί 9 ίντσες. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο φύλλο ζύμης για να κάνετε συνολικά 4 ορθογώνια. Μοιράζετε το χοιρινό εξίσου στα ορθογώνια ζαχαροπλαστικής, τακτοποιώντας κατά μήκος 1 μεγάλης πλευράς κάθε ορθογωνίου και, στη συνέχεια, πλάθετε το λουκάνικο σε κορμούς διαμέτρου περίπου 1 ίντσας.

  • Βήμα 

Αλείφουμε με ένα πινέλο την αντίθετη πλευρά κάθε παραλληλόγραμμου με λίγο χτυπημένο αυγό (το υπόλοιπο για το ψήσιμο) και τυλίγουμε το λουκάνικο για να σφραγιστεί. Μεταφέρετε την πλευρά της ραφής προς τα κάτω σε ταψί στρωμένο με περγαμηνή και παγώστε μέχρι να σφίξει ελαφρώς, περίπου 20 λεπτά.

  • Βήμα  4

Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°F. Κόψτε κάθε ρολό λουκάνικου σταυρωτά σε 6 κομμάτια (πάχος περίπου 11/2 ίντσες το καθένα). επιστρέψτε το μισό, με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω, στο ίδιο ταψί και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα ρολά στο δεύτερο ταψί στρωμένο με περγαμηνή. Αλείψτε ακριβώς την επιφάνεια της ζύμης με το υπόλοιπο πλύσιμο των αυγών και ψήστε, περιστρέφοντας και αλλάζοντας τις θέσεις των ταψιών μέχρι τη μέση, μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να ψηθεί το λουκάνικο, για 24 έως 28 λεπτά.

  • Βήμα  5

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το βούτυρο μήλου και τη μουστάρδα. Σερβίρουμε με ρολά λουκάνικου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πρέπει να εντάξετε τις μπανάνες στην εβδομαδιαία σας διατροφή;

Η καλύτερη, πιο εύκολη και πιο γρήγορη σπιτική λεμονάδα,.

Τις κρύες μέρες απολαύστε μία ζεστή σούπα με λαχανικά!

Τι πρέπει να τρώτε όταν κάνετε winter sports;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon