Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή κρέας: Μοσχάρι Bourguignon για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους

Διατροφή κρέας: Μοσχάρι Bourguignon για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους

Διατροφή κρέας: Μια εμβληματική συνταγή της γαλλικής κουζίνας, το μοσχάρι Bourgouignon, που θα σας ξετρελάνει με την πλούσια γεύση του.


Αν προσπαθείς να βρεις τι συνταγή να φτιάξεις με μοσχάρι, εμπνεύσου από τη γαλλική κουζίνα! Δοκίμασε κι εσύ να δημιουργήσεις το μοσχάρι Bourguignon. Αποτελεί την επιτομή των γαλλικών γεύσεων. Μπορεί να θεωρείται μπελαλίδικη συνταγή, γιατί χρειάζεται αρκετές ώρες ψήσιμο, αλλά είναι ένα υπέροχο γεύμα για το κυριακάτικο τραπέζι!

Η γαλλική κουζίνα στο σπίτι σας

Υλικά συνταγής:

Για τη μαρινάδα:

  • 1 κιλό βόειο κρέας (όπως στήθος, μπριζόλα τσοκ ή βραστό βόειο κρέας)
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 μπουκάλι καλό γαλλικό κόκκινο κρασί

Για το Bourguignon :

  • 4 μεγάλα καρότα, χοντροκομμένα
  • 2 κοτσάνια σέλινο, χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 5 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο
  • 1 φλιτζάνι μικρά κρεμμύδια ξεφλουδισμένα
  • 1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 85 γρ καπνιστό μπέικον
  • 2 φλιτζάνια μανιτάρια πλυμένα
  • Αλάτι για γεύση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για γεύση
  • Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Παρασκευή συνταγής:

  • Μαζέψτε τα υλικά της μαρινάδας.
  • Κόψτε το βόειο κρέας σε κομμάτια 2 ιντσών. Βάλτε το μοσχάρι, τα φύλλα δάφνης, τις σκελίδες σκόρδου και το θυμάρι σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. Περιχύστε με το κόκκινο κρασί, σκεπάστε και αφήστε να μαριναριστεί σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες (το 36 είναι ακόμα καλύτερο).
  • Συγκεντρώστε τα υλικά του Bourguignon και προθερμάνετε το φούρνο στους 150 C.
  • Αφαιρέστε το κρέας από τη μαρινάδα και το απλώστε σε χαρτί κουζίνας και στεγνώστε το με περισσότερο χαρτί. Κρατήστε τη μαρινάδα στη μία πλευρά.
  • Βάλτε ένα πυρίμαχο σκεύος κατσαρόλας σε υψηλή φωτιά. Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι και θερμαίνετέ το μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέστε τα μισά κομμάτια κρέατος και τα αλείψτε από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε από τη κατσαρόλα και βάλτε σε ένα πιάτο και επαναλάβετε με το υπόλοιπο κρέας.
  • Προσθέστε τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα που χρησιμοποιείται για να ψήσετε το βόειο κρέας και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Πασπαλίστε με το αλεύρι και προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε ξανά.
  • Προσθέστε το κρέας πίσω στην κατσαρόλα, προσθέστε τη μαρινάδα και το ζωμό βοδινού για να καλύψετε το κρέας. Καλύψτε με καπάκι τη κατσαρόλα και τοποθετήστε τη στο φούρνο για 4 ώρες. Να  ελέγχετε για να βεβαιωθείτε ότι τα υγρά δεν είναι  χαμηλά.  Αν είναι, συμπληρώστε με ζωμό κρέατος. Τα υγρά πρέπει να είναι ακριβώς πάνω από το κρέας.

  • Μόλις το μοσχάρι bourguignon έχει 4 ώρες στο φούρνο, θα μαγειρευτεί και το κρέας θα μαλακώσει. 
  • Για να τελειώσετε τη συνταγή, θερμαίνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα αποφλοιωμένα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για 10 λεπτά ανακατεύοντας ή ανακινώντας το τηγάνι περιστασιακά. Τα κρεμμύδια δεν χρειάζεται να μαγειρευτούν εντελώς, αλλά θα πρέπει να αρχίσουν να μαλακώσουν.
  • Σηκώστε τα κρεμμύδια από το τηγάνι και κρατήστε τα στη μία πλευρά. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τα μπέικον και τηγανίστε μέχρι να απελευθερωθεί το μεγαλύτερο μέρος του λίπους και να ροδίσουν. Στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας. Προσθέστε τα μαλακωμένα κρεμμύδια, τα μπέικον και τα μανιτάρια στο Bourguignon, βάλτε σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε για άλλα 20 λεπτά φροντίζοντας να μην βράσουν, καθώς αυτό θα διαλύσει το κρέας πάρα πολύ. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με μοσχάρι με τζίντερ

Μοσχάρι γκούλας: Μια συνταγή του απόλυτου comfort food από τη Δανία

Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

Κορεάτικη συνταγή με μοσχάρι και λαχανικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon