Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή κοτόπουλο: Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και μπρουσκέτα

Διατροφή κοτόπουλο: Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και μπρουσκέτα

Διατροφή κοτόπουλο: Δημιουργήστε το πιο απολαυστικό πιάτο με κοτόπουλο, μοτσαρέλα και μπρουσκέτα. Η κρεμώδη γεύση του θα σας καταπλήξει.


Αν ψάχνεις να δημιουργήσεις μία εύκολη συνταγή με κοτόπουλο, σου έχουμε τη λύση! Αυτό το κοτόπουλο  μαγειρεύεται τέλεια, γεμάτο με φρέσκια μοτσαρέλα και ζουμερές, σκορδάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες! Είναι μία νόστιμη και γρήγορη συνταγή για σένα που είσαι εργαζόμενη γυναίκα, μητέρα και θέλεις να φτιάξεις κάτι απολαυστικό για όλη την οικογένεια. Ξεκίνα να δημιουργείς!

Μία γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια

Υλικά συνταγής:

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 4 φέτες φρέσκια μοτσαρέλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι, για γεύση

Για πέστο βασιλικού

  • 2 φλιτζάνια φύλλα βασιλικού
  • 1 φλιτζάνι
  • Κουκουνάρια
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Μπρουσκέτα με ντομάτα

  • 280 γρ ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα εάν είναι μεγάλα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. λευκό βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 4 φύλλα φρέσκο βασιλικό, κομμένα σε λεπτές λωρίδες

Εκτέλεση συνταγής:

  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C με μια σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο σε ένα μικρό multi και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δε διστάζουμε να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο κάθε φορά, εάν είναι απαραίτητο. Αφήνουμε το πέστο στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την ντομάτα μπρουσκέτα. Αφήνουμε στην άκρη να μαραθεί η γεύση.
  • Χτυπάμε το κοτόπουλο στεγνό και τρίβουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι.
  • Για το ψήσιμο του κοτόπουλου στο φούρνο: Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου να είναι 80 C. Ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του στήθους κοτόπουλου. Όταν το κοτόπουλο έχει σχεδόν τελειώσει το ψήσιμο, τοποθετούμε μια φέτα φρέσκια μοτσαρέλα σε κάθε στήθος. Αφαιρούμε από τον φούρνο όταν είναι ελαφρώς λιωμένο αλλά δεν στάζει στις πλευρές του κοτόπουλου.
  • Για κοτόπουλο στη σχάρα: Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη σχάρα και μαγειρεύουμε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου να είναι 80 C. Όταν το κοτόπουλο έχει σχεδόν τελειώσει το ψήσιμο, τοποθετούμε μια φέτα φρέσκια μοτσαρέλα σε κάθε στήθος. Αφαιρούμε από τη σχάρα όταν είναι ελαφρώς λιωμένο αλλά δεν στάζει στις πλευρές του κοτόπουλου.
  • Σερβίρουμε πάνω από τις φέτες μοτσαρέλας το πέστο βασιλικού και τη μπρουσκέτα.

Tip: Το Pesto θα παραμείνει για 1 εβδομάδα στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Καλή όρεξη!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμάστε κοτόσουπα με γάλα καρύδας

Εύκολο Lo Mein κοτόπουλο με λαχανικά

Σαλάτα με κοτόπουλο: Μία ντελικάτη συνταγή γεμάτη γεύση για μοναδικές απολαύσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon