Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτες

Διατροφή: Κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτες

Διατροφή: Φτιάξτε κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτα. Αποτελεί ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, καθώς η πατάτα θα σας δώσει τους υδατάνθρακες που χρειάζεστε και τα άλλα δύο συστατικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη.


Ψάχνετε να βρείτε μία συνταγή για όλη την οικογένεια; Φτιάξτε κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτα. Αποτελεί ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, καθώς η πατάτα θα σας δώσει τους υδατάνθρακες που χρειάζεστε και τα άλλα δύο συστατικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη. Η συνταγή αυτή είναι τόσο νόστιμη που ακόμη και κάποιος που δεν τρώει κουνουπίδι θα το απολαύσει!

Φτιάξτε μια συνταγή με κουνουπίδι που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Συστατικά συνταγής:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο με λήμμα
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, οι σπόροι αφαιρούνται αν θέλετε, ψιλοκομμένη
  • κομμάτι τζίντζερ ρίζας μεγέθους αντίχειρα, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα κάρυ
  • 1 μεσαίο κουνουπίδι, σπασμένο
  • 400ml γάλα καρύδας
  • 6 βραστά αυγά, κομμένα κατά μήκος
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • μεγάλη χούφτα χοντροκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Μέθοδος παρασκευής:

  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να χρυσαφίζει.
  • Ανακατεύουμε το τσίλι, το σκόρδο και το τζίντζερ στο μείγμα του κρεμμύδι και τηγανίζουμε για 2 λεπτά. Ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα εξωτερικά. Ανακατεύουμε την πάστα κάρυ, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, στη συνέχεια ρίχνουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε για ένα ακόμη λεπτό για να καλυφθεί.
  • Αδειάζουμε το γάλα καρύδας στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, ανεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας συχνά, στη συνέχεια σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε το κάρυ για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σφίξει ελαφρώς η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Οι μισοί θάβουν τους κρόκους των αυγών στη σάλτσα, στη συνέχεια καλύπτουν και συνεχίζουν να σιγοβράζουν απαλά για άλλα 1-2 λεπτά για να ζεσταθούν. Γαρνίρουμε με αμύγδαλα και κόλιανδρο.

Καλή μας όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπιτικά nuggets λαχανικών για υγιεινή απόλαυση

Ετοιμάζουμε ομελέτα με λαχανικά, απλά και όμορφα

Πώς θα αποφύγετε την υπερκατανάλωση υδατανθράκων

11 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, έτσι απλά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon