Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτες

Διατροφή: Κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτες

Διατροφή: Φτιάξτε κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτα. Αποτελεί ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, καθώς η πατάτα θα σας δώσει τους υδατάνθρακες που χρειάζεστε και τα άλλα δύο συστατικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη.


Ψάχνετε να βρείτε μία συνταγή για όλη την οικογένεια; Φτιάξτε κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτα. Αποτελεί ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, καθώς η πατάτα θα σας δώσει τους υδατάνθρακες που χρειάζεστε και τα άλλα δύο συστατικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη. Η συνταγή αυτή είναι τόσο νόστιμη που ακόμη και κάποιος που δεν τρώει κουνουπίδι θα το απολαύσει!

Φτιάξτε μια συνταγή με κουνουπίδι που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Συστατικά συνταγής:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο με λήμμα
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, οι σπόροι αφαιρούνται αν θέλετε, ψιλοκομμένη
  • κομμάτι τζίντζερ ρίζας μεγέθους αντίχειρα, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα κάρυ
  • 1 μεσαίο κουνουπίδι, σπασμένο
  • 400ml γάλα καρύδας
  • 6 βραστά αυγά, κομμένα κατά μήκος
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • μεγάλη χούφτα χοντροκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Μέθοδος παρασκευής:

  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να χρυσαφίζει.
  • Ανακατεύουμε το τσίλι, το σκόρδο και το τζίντζερ στο μείγμα του κρεμμύδι και τηγανίζουμε για 2 λεπτά. Ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα εξωτερικά. Ανακατεύουμε την πάστα κάρυ, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, στη συνέχεια ρίχνουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε για ένα ακόμη λεπτό για να καλυφθεί.
  • Αδειάζουμε το γάλα καρύδας στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, ανεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας συχνά, στη συνέχεια σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε το κάρυ για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σφίξει ελαφρώς η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Οι μισοί θάβουν τους κρόκους των αυγών στη σάλτσα, στη συνέχεια καλύπτουν και συνεχίζουν να σιγοβράζουν απαλά για άλλα 1-2 λεπτά για να ζεσταθούν. Γαρνίρουμε με αμύγδαλα και κόλιανδρο.

Καλή μας όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπιτικά nuggets λαχανικών για υγιεινή απόλαυση

Ετοιμάζουμε ομελέτα με λαχανικά, απλά και όμορφα

Πώς θα αποφύγετε την υπερκατανάλωση υδατανθράκων

11 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, έτσι απλά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon