Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτες

Διατροφή: Κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτες

Διατροφή: Φτιάξτε κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτα. Αποτελεί ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, καθώς η πατάτα θα σας δώσει τους υδατάνθρακες που χρειάζεστε και τα άλλα δύο συστατικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη.



Ψάχνετε να βρείτε μία συνταγή για όλη την οικογένεια; Φτιάξτε κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτα. Αποτελεί ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, καθώς η πατάτα θα σας δώσει τους υδατάνθρακες που χρειάζεστε και τα άλλα δύο συστατικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη. Η συνταγή αυτή είναι τόσο νόστιμη που ακόμη και κάποιος που δεν τρώει κουνουπίδι θα το απολαύσει!


Φτιάξτε μια συνταγή με κουνουπίδι που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Συστατικά συνταγής:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο με λήμμα
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, οι σπόροι αφαιρούνται αν θέλετε, ψιλοκομμένη
  • κομμάτι τζίντζερ ρίζας μεγέθους αντίχειρα, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα κάρυ
  • 1 μεσαίο κουνουπίδι, σπασμένο
  • 400ml γάλα καρύδας
  • 6 βραστά αυγά, κομμένα κατά μήκος
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • μεγάλη χούφτα χοντροκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Μέθοδος παρασκευής:

  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να χρυσαφίζει.
  • Ανακατεύουμε το τσίλι, το σκόρδο και το τζίντζερ στο μείγμα του κρεμμύδι και τηγανίζουμε για 2 λεπτά. Ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα εξωτερικά. Ανακατεύουμε την πάστα κάρυ, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, στη συνέχεια ρίχνουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε για ένα ακόμη λεπτό για να καλυφθεί.
  • Αδειάζουμε το γάλα καρύδας στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, ανεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας συχνά, στη συνέχεια σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε το κάρυ για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σφίξει ελαφρώς η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Οι μισοί θάβουν τους κρόκους των αυγών στη σάλτσα, στη συνέχεια καλύπτουν και συνεχίζουν να σιγοβράζουν απαλά για άλλα 1-2 λεπτά για να ζεσταθούν. Γαρνίρουμε με αμύγδαλα και κόλιανδρο.

Καλή μας όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπιτικά nuggets λαχανικών για υγιεινή απόλαυση

Ετοιμάζουμε ομελέτα με λαχανικά, απλά και όμορφα

Πώς θα αποφύγετε την υπερκατανάλωση υδατανθράκων

11 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, έτσι απλά

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon