Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή γλώσσα: Έτσι γίνεται η ανίχνευση λιπιδίων

Διατροφή γλώσσα: Έτσι γίνεται η ανίχνευση λιπιδίων

Διατροφή Γλώσσα: Μία πολύ σημαντική έρευνα φέρανε στο φως οι ερευνητές κατά την οποία εξηγούν πως επιτυγχάνεται η γευσιγνωσία στους σιελογόνους αδένες και πως διαφέρει η γεύση από άτομο σε άτομο.


Οι επιστήμονες πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προβαίνουν στην ανακοίνωση μίας έρευνας που θα συζητηθεί και αυτό οφείλεται εξολοκλήρου στο θέμα το οποίο πραγματεύεται και σχετίζεται με την διατροφή.

Πιο συγκεκριμένα οι επιστήμονες δημοσίευσαν μία έρευνα η οποία απευθύνεται στα λιπίδια και η οποία αναμένεται να δημιουργήσει έναν  μικρό χαμούλη αφού θα εξηγήσει τους λόγους που η γλώσσα μας αναγνωρίζει τα λίπη από τις τροφές.

Οι επιστήμονες σε αυτή την ανακάλυψη τολμάνε να φέρουν τα πάνω κάτω και να πούνε ότι η γλώσσα μας έχει μία έκτη αίσθηση όπως την ονόμασαν η οποία μέχρι και την μελέτη ήταν παντελώς άγνωστη και σύμφωνα με αυτή μπορεί να ανιχνεύει και να αναγνωρίζει το λίπος που εισέρχεται στο στόμα μας κατά την διάρκεια που τρώμε τις διάφορες τροφές.

Βασικές γεύσης ανίχνευσης της γλώσσας

Μέχρι και τελευταία οι επιστήμονες και γενικά ο κλάδος των διατροφολόγων είχε την πεποίθηση ότι η γλώσσα μας είχε το προνόμιο να ανιχνεύει μόνο πέντε βασικές γεύσεις. Οι γεύσεις αυτές αναφέρονται παρακάτω:

  1. Γλυκό, όπου μας την χαρίζουν οι ανάλογες τροφές και πραγματικά είναι μία γεύση που λατρεύουν μικρή και μεγάλη
  2. Ξινό: Είναι από τις τροφές που έχουν πιο ξινή γεύση όπως είναι το λεμόνι η το ξύδι.
  3. Πικρό: πικρός είναι ο καφές που δεν έχει ζάχαρη η οποιαδήποτε γλυκαντική ουσία και καταναλώνεται συνήθως από τα άτομα εκείνα που δεν θέλουν να βάζουν ζάχαρη στον οργανισμό τους
  4. Αλμυρό: Αλμυρές είναι όλες εκείνες οι τροφές που περιέχουν αλάτι πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται, αγαπημένη τέτοια τροφή όλων των ηλικιών είναι τα πατατάκια.
  5. Πικάντικο: Είναι μία γεύση αρκετό περίεργη που για να επιτευχθεί χρειάζεται αρκετό πιπέρι.

Αποτέλεσμα έρευνας επιστημόνων

Ο λόγος που η γλώσσας του ανθρώπινου οργανισμού ανιχνεύει τα λιπίδια του λίπους από τις τροφές, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει ένας χημικός υποδοχέας στους γευστικούς κάλυκες και αυτός είναι υπεύθυνος για την αναγνώριση των λιπιδίων. Ακόμα παρατήρησαν ότι η γευστική ευαισθησία ποικίλλει από άτομο σε άτομο.

Συμπέρασμα έρευνας επιστημόνων

Η παραπάνω ανακάλυψη μπορεί να εξηγήσει τον πραγματικό λόγο, όπου πολλοί άνθρωποί καταναλώνουν λιπίδια χωρίς να αντιλαμβάνονται κάτι περίεργο γευστικά.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για να συνδυάσεις καλά τις γεύσεις

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βιταμίνη c Οργανισμός: Μάθετε πόσο σημαντική είναι στην διατροφή σας

Διατροφή αλκοόλ Ιστορία: Δες πως χρησιμοποιήθηκε ανά τους αιώνες

Συχνοί λόγοι που οδηγούν σε μείωση της ερωτικής απόλαυσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon