Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή γλώσσα: Έτσι γίνεται η ανίχνευση λιπιδίων

Διατροφή γλώσσα: Έτσι γίνεται η ανίχνευση λιπιδίων

Διατροφή Γλώσσα: Μία πολύ σημαντική έρευνα φέρανε στο φως οι ερευνητές κατά την οποία εξηγούν πως επιτυγχάνεται η γευσιγνωσία στους σιελογόνους αδένες και πως διαφέρει η γεύση από άτομο σε άτομο.



Οι επιστήμονες πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προβαίνουν στην ανακοίνωση μίας έρευνας που θα συζητηθεί και αυτό οφείλεται εξολοκλήρου στο θέμα το οποίο πραγματεύεται και σχετίζεται με την διατροφή.


Πιο συγκεκριμένα οι επιστήμονες δημοσίευσαν μία έρευνα η οποία απευθύνεται στα λιπίδια και η οποία αναμένεται να δημιουργήσει έναν  μικρό χαμούλη αφού θα εξηγήσει τους λόγους που η γλώσσα μας αναγνωρίζει τα λίπη από τις τροφές.

Οι επιστήμονες σε αυτή την ανακάλυψη τολμάνε να φέρουν τα πάνω κάτω και να πούνε ότι η γλώσσα μας έχει μία έκτη αίσθηση όπως την ονόμασαν η οποία μέχρι και την μελέτη ήταν παντελώς άγνωστη και σύμφωνα με αυτή μπορεί να ανιχνεύει και να αναγνωρίζει το λίπος που εισέρχεται στο στόμα μας κατά την διάρκεια που τρώμε τις διάφορες τροφές.

Βασικές γεύσης ανίχνευσης της γλώσσας

Μέχρι και τελευταία οι επιστήμονες και γενικά ο κλάδος των διατροφολόγων είχε την πεποίθηση ότι η γλώσσα μας είχε το προνόμιο να ανιχνεύει μόνο πέντε βασικές γεύσεις. Οι γεύσεις αυτές αναφέρονται παρακάτω:

  1. Γλυκό, όπου μας την χαρίζουν οι ανάλογες τροφές και πραγματικά είναι μία γεύση που λατρεύουν μικρή και μεγάλη
  2. Ξινό: Είναι από τις τροφές που έχουν πιο ξινή γεύση όπως είναι το λεμόνι η το ξύδι.
  3. Πικρό: πικρός είναι ο καφές που δεν έχει ζάχαρη η οποιαδήποτε γλυκαντική ουσία και καταναλώνεται συνήθως από τα άτομα εκείνα που δεν θέλουν να βάζουν ζάχαρη στον οργανισμό τους
  4. Αλμυρό: Αλμυρές είναι όλες εκείνες οι τροφές που περιέχουν αλάτι πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται, αγαπημένη τέτοια τροφή όλων των ηλικιών είναι τα πατατάκια.
  5. Πικάντικο: Είναι μία γεύση αρκετό περίεργη που για να επιτευχθεί χρειάζεται αρκετό πιπέρι.

Αποτέλεσμα έρευνας επιστημόνων

Ο λόγος που η γλώσσας του ανθρώπινου οργανισμού ανιχνεύει τα λιπίδια του λίπους από τις τροφές, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει ένας χημικός υποδοχέας στους γευστικούς κάλυκες και αυτός είναι υπεύθυνος για την αναγνώριση των λιπιδίων. Ακόμα παρατήρησαν ότι η γευστική ευαισθησία ποικίλλει από άτομο σε άτομο.

Συμπέρασμα έρευνας επιστημόνων

Η παραπάνω ανακάλυψη μπορεί να εξηγήσει τον πραγματικό λόγο, όπου πολλοί άνθρωποί καταναλώνουν λιπίδια χωρίς να αντιλαμβάνονται κάτι περίεργο γευστικά.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για να συνδυάσεις καλά τις γεύσεις

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βιταμίνη c Οργανισμός: Μάθετε πόσο σημαντική είναι στην διατροφή σας

Διατροφή αλκοόλ Ιστορία: Δες πως χρησιμοποιήθηκε ανά τους αιώνες

Συχνοί λόγοι που οδηγούν σε μείωση της ερωτικής απόλαυσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon