Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή για να προλάβετε & να αντιμετωπίσετε τις ραγάδες

Διατροφή για να προλάβετε & να αντιμετωπίσετε τις ραγάδες

 

Οι ραγάδες είναι ένα αισθητικό κυρίως πρόβλημα, που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό αυτή την εποχή, καθώς τα ρούχα μας γίνονται περισσότερο… αποκαλυπτικά. Αν ανήκετε κι εσείς στην ομάδα των γυναικών που ταλαιπωρούνται από αυτό, διαβάζετε το σωστό άρθρο.

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr ο Νικόλαος Θυμιανίδης,Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΒSc. Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πειραιά & Μεγάρων Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας .

Πώς δημιουργούνται οι ραγάδες;

Αν τεντώσετε απότομα ένα ύφασμα, θα παρατηρήσετε ότι σε κάποια σημεία οι ίνες του υφάσματος απομακρύνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας κενά, χωρίς, ωστόσο, το ύφασμα να σχίζεται. Αυτό ακριβώς το φαινόμενο παρατηρείται και στις ραγάδες: τις προκαλεί το απότομο τέντωμα του δέρματος.

Τα αίτια που τις προκαλούν: Οι ραγάδες μπορεί να οφείλονται σε απότομες αυξομειώσεις βάρους που συμβαίνουν:

α) Κατά την εφηβεία

β) Λόγω παχυσαρκίας

γ) Στην εγκυμοσύνη.

Πώς θα τις προλάβετε:

* Αποφύγετε τις αυξομειώσεις στο βάρος σας.

* Ενυδατώνετε σωστά τον οργανισμό σας. Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.
* Χρησιμοποιείτε καθημερινά ενυδατική κρέμα σώματος.

Μπορεί να προληφθεί η δημιουργία των ραγάδων;

Η σημασία της διατροφής παίζει σημαντικό ρόλο στην μείωση της πιθανότητας εμφάνισης ραγάδων και βασίζεται κυρίως στην αυξημένη πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων’ μείωση των κορεσμένων (κακών) λιπαρών.

Επιπλέον, η διατήρηση λοιπόν του βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα ανάλογα με το ύψος και την ηλικία του κάθε ατόμου θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα.

Οι κυριότερες βιταμίνες που συμβάλλουν στην πρόληψη των ραγάδων είναι:

  • Βιταμίνη Ε
  • Βιταμίνη Α
  • Βιταμίνη C
  • Χαλκός & ψευδάργυρος

Τροφές που καταπολεμούν τις ραγάδες:

  • Συκώτι, κοτόπουλο.
  • Σολομός, ξιφίας.
  • Γαρίδες, μύδια, χταπόδι.
  • Καρότα, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κολοκυθάκια βερίκοκα.
  • Όσπρια, ρύζι.
  • Ελαιόλαδο, σησαμέλαιο, αμύγδαλα, κάσιους, καρύδια.
  • Πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, φράουλες, πιπεριές, μπρόκολο, σπανάκι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Τα τηγανητά αβγά γίνονται καλύτερα αν μπορείς να τα συνδυάσεις 

Ένας άλλος δημοφιλής συνδυασμός είναι τα τηγανητά αυγά με ντομάτα και φέτα. Η φρεσκάδα της ντομάτας και η αλμυρή γεύση της φέτας δίνουν μια μεσογειακή αίσθηση στο πιάτο. Μπορείτε να κόψετε ντομάτες σε φέτες και να τις τηγανίσετε ελαφρώς πριν προσθέσετε τα αυγά, προσθέτοντας έτσι χρώμα και γεύση.

Close Icon