Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Γεμίστε με ενέργεια μαγειρεύοντας πικάντικο κοτόπουλο

Διατροφή: Γεμίστε με ενέργεια μαγειρεύοντας πικάντικο κοτόπουλο

Διατροφή: Το κοτόπουλο με σπανάκι και κάρυ είναι ένα πιάτο που μπορεί να σας δώσει όλη την θρεπτική ενέργεια που χρειάζεστε και να σας αφυπνίσει τον μεταβολισμό.


Έχετε διάθεση να φτιάξετε ένα υγιεινό, θρεπτικό και πικάντικο φαγητό; Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υπέροχο πιάτο με κοτόπουλο, τζίντζερ, σπανάκι και κάρυ. Είναι ένα πιάτο που μπορεί να σας δώσει όλη την θρεπτική ενέργεια που χρειάζεστε και να σας αφυπνίσει τον μεταβολισμό.

Κοτόπουλο με σπανάκι, τζίντζερ και κάρυ

Συστατικά συνταγής:

  • 850 g κοτόπουλο χωρίς πέτσα με το κόκκαλο, κομμένο σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια
  • 400 g  φύλλα σπανακιού, πλυμένα και κομμένα
  • 4 cm (1½ in) ρίζα τζίντζερ, χοντροκομμένη
  • 5 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 πράσινο τσίλι
  • 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 4 λοβοί πράσινου κάρδαμου, ολόκληρες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ξυλάκι κανέλας 2,5 cm (1 in).
  • 250 g (9 oz) λευκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πουρέ ντομάτας (πολτός)
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεσμένο κόλιανδρο
  • αλάτι, για γεύση
  • ½ κουταλάκι του γλυκού garam masala
  • 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο (κόλιαντρο) ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
  • ρίζα τζίντζερ, κομμένη σε σπιρτόξυλα, για γαρνίρισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι Κασμίρ σε σκόνη ή ήπια σκόνη τσίλι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου, χοντροθρυμματισμένοι

Μέθοδος Παρασκευής:

  • Ετοιμάζουμε πρώτα τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνουμε μερικές τομές στα κομμάτια του κοτόπουλου για να μουλιάσει η μαρινάδα και μετά προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μπολ και ανακατεύουμε καλά, φροντίζοντας να είναι όλα επικαλυμμένα. Αφήνουμε το όλο το βράδυ στο ψυγείο – ακόμα και μόλις 30 λεπτά είναι μια χαρά.

  • Προσθέτουμε το σπανάκι σε ένα μπλέντερ με 3 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατέψτε σε μια λεία πάστα. Ίσως χρειαστεί να το κάνουμε αυτό σε παρτίδες. Ξεχωριστά, ανακατεύουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και το πράσινο τσίλι με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό για να σχηματιστεί μια πάστα. Αφήνουμε στην άκρη.
    Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαριά, αντικολλητική κατσαρόλα ή kadhai, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα μπαχαρικά και τηγανίστε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να αρχίσει να αλλάζει το χρώμα. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και την πάστα τσίλι και τηγανίστε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε λίγο νερό αν αρχίσει να κολλάει στη βάση του τηγανιού και μετά προσθέστε τον πελτέ ντομάτας. Τηγανίζουμε για μερικά λεπτά και μετά ανακατεύουμε με τον αλεσμένο κόλιανδρο.
  • Τώρα προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και τηγανίστε για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας και φροντίζοντας να σφραγίσετε καλά τα κομμάτια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, αλατοπιπερώνουμε για γεύση, στη συνέχεια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15-17 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση για να βεβαιωθείτε ότι δεν κολλάει στον πάτο του τηγανιού.
  • Τώρα προσθέτουμε το πολτοποιημένο σπανάκι και συνεχίστε να σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5-7 λεπτά, με το καπάκι ανοιχτό. Ολοκληρώνουμε με το garam masala, φρέσκο κόλιανδρο και σπίρτα τζίντζερ και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με naan ή pulao, λίγη raita και τουρσί φέτες κρεμμυδιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια κρέατα αποτελούν το κύριο συστατικό της διατροφής μας;

Μια συνταγή με τα καλύτερα λαχανάκια Βρυξελλών που έχετε φάει στη ζωής σας!

Εύκολο teriyaki κοτόπουλο με σκόρδο!

Φτιάξτε κρεμώδες κοτόπουλο με σπανάκι και ξετρελάνετε όλη την οικογένεια!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon