Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Γεμίστε με ενέργεια μαγειρεύοντας πικάντικο κοτόπουλο

Διατροφή: Γεμίστε με ενέργεια μαγειρεύοντας πικάντικο κοτόπουλο

Διατροφή: Το κοτόπουλο με σπανάκι και κάρυ είναι ένα πιάτο που μπορεί να σας δώσει όλη την θρεπτική ενέργεια που χρειάζεστε και να σας αφυπνίσει τον μεταβολισμό.


Έχετε διάθεση να φτιάξετε ένα υγιεινό, θρεπτικό και πικάντικο φαγητό; Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υπέροχο πιάτο με κοτόπουλο, τζίντζερ, σπανάκι και κάρυ. Είναι ένα πιάτο που μπορεί να σας δώσει όλη την θρεπτική ενέργεια που χρειάζεστε και να σας αφυπνίσει τον μεταβολισμό.

Κοτόπουλο με σπανάκι, τζίντζερ και κάρυ

Συστατικά συνταγής:

  • 850 g κοτόπουλο χωρίς πέτσα με το κόκκαλο, κομμένο σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια
  • 400 g  φύλλα σπανακιού, πλυμένα και κομμένα
  • 4 cm (1½ in) ρίζα τζίντζερ, χοντροκομμένη
  • 5 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 πράσινο τσίλι
  • 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 4 λοβοί πράσινου κάρδαμου, ολόκληρες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ξυλάκι κανέλας 2,5 cm (1 in).
  • 250 g (9 oz) λευκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πουρέ ντομάτας (πολτός)
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεσμένο κόλιανδρο
  • αλάτι, για γεύση
  • ½ κουταλάκι του γλυκού garam masala
  • 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο (κόλιαντρο) ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
  • ρίζα τζίντζερ, κομμένη σε σπιρτόξυλα, για γαρνίρισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι Κασμίρ σε σκόνη ή ήπια σκόνη τσίλι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου, χοντροθρυμματισμένοι

Μέθοδος Παρασκευής:

  • Ετοιμάζουμε πρώτα τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνουμε μερικές τομές στα κομμάτια του κοτόπουλου για να μουλιάσει η μαρινάδα και μετά προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μπολ και ανακατεύουμε καλά, φροντίζοντας να είναι όλα επικαλυμμένα. Αφήνουμε το όλο το βράδυ στο ψυγείο – ακόμα και μόλις 30 λεπτά είναι μια χαρά.

  • Προσθέτουμε το σπανάκι σε ένα μπλέντερ με 3 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατέψτε σε μια λεία πάστα. Ίσως χρειαστεί να το κάνουμε αυτό σε παρτίδες. Ξεχωριστά, ανακατεύουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και το πράσινο τσίλι με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό για να σχηματιστεί μια πάστα. Αφήνουμε στην άκρη.
    Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαριά, αντικολλητική κατσαρόλα ή kadhai, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα μπαχαρικά και τηγανίστε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να αρχίσει να αλλάζει το χρώμα. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και την πάστα τσίλι και τηγανίστε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε λίγο νερό αν αρχίσει να κολλάει στη βάση του τηγανιού και μετά προσθέστε τον πελτέ ντομάτας. Τηγανίζουμε για μερικά λεπτά και μετά ανακατεύουμε με τον αλεσμένο κόλιανδρο.
  • Τώρα προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και τηγανίστε για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας και φροντίζοντας να σφραγίσετε καλά τα κομμάτια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, αλατοπιπερώνουμε για γεύση, στη συνέχεια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15-17 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση για να βεβαιωθείτε ότι δεν κολλάει στον πάτο του τηγανιού.
  • Τώρα προσθέτουμε το πολτοποιημένο σπανάκι και συνεχίστε να σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5-7 λεπτά, με το καπάκι ανοιχτό. Ολοκληρώνουμε με το garam masala, φρέσκο κόλιανδρο και σπίρτα τζίντζερ και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με naan ή pulao, λίγη raita και τουρσί φέτες κρεμμυδιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια κρέατα αποτελούν το κύριο συστατικό της διατροφής μας;

Μια συνταγή με τα καλύτερα λαχανάκια Βρυξελλών που έχετε φάει στη ζωής σας!

Εύκολο teriyaki κοτόπουλο με σκόρδο!

Φτιάξτε κρεμώδες κοτόπουλο με σπανάκι και ξετρελάνετε όλη την οικογένεια!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon