Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Γεμίστε με ενέργεια μαγειρεύοντας πικάντικο κοτόπουλο

Διατροφή: Γεμίστε με ενέργεια μαγειρεύοντας πικάντικο κοτόπουλο

Διατροφή: Το κοτόπουλο με σπανάκι και κάρυ είναι ένα πιάτο που μπορεί να σας δώσει όλη την θρεπτική ενέργεια που χρειάζεστε και να σας αφυπνίσει τον μεταβολισμό.



Έχετε διάθεση να φτιάξετε ένα υγιεινό, θρεπτικό και πικάντικο φαγητό; Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υπέροχο πιάτο με κοτόπουλο, τζίντζερ, σπανάκι και κάρυ. Είναι ένα πιάτο που μπορεί να σας δώσει όλη την θρεπτική ενέργεια που χρειάζεστε και να σας αφυπνίσει τον μεταβολισμό.


Κοτόπουλο με σπανάκι, τζίντζερ και κάρυ

Συστατικά συνταγής:

  • 850 g κοτόπουλο χωρίς πέτσα με το κόκκαλο, κομμένο σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια
  • 400 g  φύλλα σπανακιού, πλυμένα και κομμένα
  • 4 cm (1½ in) ρίζα τζίντζερ, χοντροκομμένη
  • 5 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 πράσινο τσίλι
  • 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 4 λοβοί πράσινου κάρδαμου, ολόκληρες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ξυλάκι κανέλας 2,5 cm (1 in).
  • 250 g (9 oz) λευκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πουρέ ντομάτας (πολτός)
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεσμένο κόλιανδρο
  • αλάτι, για γεύση
  • ½ κουταλάκι του γλυκού garam masala
  • 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο (κόλιαντρο) ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
  • ρίζα τζίντζερ, κομμένη σε σπιρτόξυλα, για γαρνίρισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι Κασμίρ σε σκόνη ή ήπια σκόνη τσίλι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου, χοντροθρυμματισμένοι

Μέθοδος Παρασκευής:

  • Ετοιμάζουμε πρώτα τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνουμε μερικές τομές στα κομμάτια του κοτόπουλου για να μουλιάσει η μαρινάδα και μετά προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μπολ και ανακατεύουμε καλά, φροντίζοντας να είναι όλα επικαλυμμένα. Αφήνουμε το όλο το βράδυ στο ψυγείο – ακόμα και μόλις 30 λεπτά είναι μια χαρά.

  • Προσθέτουμε το σπανάκι σε ένα μπλέντερ με 3 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατέψτε σε μια λεία πάστα. Ίσως χρειαστεί να το κάνουμε αυτό σε παρτίδες. Ξεχωριστά, ανακατεύουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και το πράσινο τσίλι με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό για να σχηματιστεί μια πάστα. Αφήνουμε στην άκρη.
    Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαριά, αντικολλητική κατσαρόλα ή kadhai, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα μπαχαρικά και τηγανίστε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να αρχίσει να αλλάζει το χρώμα. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και την πάστα τσίλι και τηγανίστε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε λίγο νερό αν αρχίσει να κολλάει στη βάση του τηγανιού και μετά προσθέστε τον πελτέ ντομάτας. Τηγανίζουμε για μερικά λεπτά και μετά ανακατεύουμε με τον αλεσμένο κόλιανδρο.
  • Τώρα προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και τηγανίστε για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας και φροντίζοντας να σφραγίσετε καλά τα κομμάτια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, αλατοπιπερώνουμε για γεύση, στη συνέχεια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15-17 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση για να βεβαιωθείτε ότι δεν κολλάει στον πάτο του τηγανιού.
  • Τώρα προσθέτουμε το πολτοποιημένο σπανάκι και συνεχίστε να σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5-7 λεπτά, με το καπάκι ανοιχτό. Ολοκληρώνουμε με το garam masala, φρέσκο κόλιανδρο και σπίρτα τζίντζερ και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με naan ή pulao, λίγη raita και τουρσί φέτες κρεμμυδιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια κρέατα αποτελούν το κύριο συστατικό της διατροφής μας;

Μια συνταγή με τα καλύτερα λαχανάκια Βρυξελλών που έχετε φάει στη ζωής σας!

Εύκολο teriyaki κοτόπουλο με σκόρδο!

Φτιάξτε κρεμώδες κοτόπουλο με σπανάκι και ξετρελάνετε όλη την οικογένεια!

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon