Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Φτιάξτε τις δικές σας ψαροκροκέτες

Διατροφή: Φτιάξτε τις δικές σας ψαροκροκέτες

Διατροφή: Μια νόστιμη συνταγή με κροκέτες με ψάρι, κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο, λεμόνι, πιπέρι και αλάτι, τυλιγμένες σε χτυπημένο αυγό.


Η αγορά ψαριού διασφαλίζει επίσης ότι είναι πιο φρέσκο και νόστιμο από τα φιλέτα, τα οποία μπορεί να έχουν κοπεί αρκετές μέρες νωρίτερα. Φτιάξτε ζωμό ή σημερινές απλές κροκέτες με σκραπ ψαριού από το κρέας στο κεφάλι και τον σκελετό.  Μια νόστιμη συνταγή με κροκέτες με ψάρι, κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο, λεμόνι, πιπέρι και αλάτι, τυλιγμένες σε χτυπημένο αυγό και τριμμένη φρυγανιά, τηγανισμένες σε καυτό λάδι.

Για το μείγμα ψαριών

  • 300 γρ ψάρι της επιλογής σας, ψητό ή τηγανητό, αφαιρεμένα τα κόκαλα και το δέρμα
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • χυμός λάιμ, από 1 λάιμ
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για πανάρισμα:

  • 300 γρ τριμμένη φρυγανιά ξερή
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • σπορέλαιο, για τηγάνισμα
  • σπιτική μαγιονέζα, για σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ενώ μαγειρεύετε, ελέγξτε τα βήματα που έχετε ολοκληρώσει και ακολουθήστε τη συνταγή χωρίς να χαθείτε. Αυτή είναι μια υπέροχη ιδέα για χρήση για τα ψάρια που έχουν περισσέψει, είτε είναι ψητά είτε τηγανητά!
  • Αφαιρέστε το δέρμα και τα οστά από τα ψάρια.
  • Τοποθετήστε τα κομμάτια του ψαριού σε ένα μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά για το μείγμα ψαριών.
  • Ανακατεύετε με ένα πιρούνι και πολτοποιούμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βρέξτε τα χέρια σας και πλάθετε το μείγμα σε ότι σχήμα θέλετε για τις κροκέτες σας.
  • Μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Τοποθετήστε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.

  • Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να τα βάλετε σε ένα μπολ ή σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα και να τα ψήσετε όταν χρειαστεί. Διατηρούνται στην κατάψυξη έως και 2 μήνες.
  • Βγάζετε τις κροκέτες από την κατάψυξη. Τα αλευρώνετε πρώτα, μετά στο αυγό (ελαφρά χτυπημένα) και μετά τα κυλάμε στο πανάρισμα για να καλυφθούν.
  • Γεμίζετε ένα φαρδύ, ρηχό τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να φτάσει τα 2 εκατοστά σε ύψος.
  • Ζεστάνετε το λάδι στους 180* C.
  • Τηγανίζετε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές παντού.
  • Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε να στραγγίξει σε πιατέλα στρωμένη με μερικές στρώσεις χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρετε με λίγη μαγιονέζα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λειτουργούν ως αφροδισιακά τα ψάρια σε κονσέρβα;

Ποια είναι τα οφέλη των ψαριών στην επιδερμίδα μας;

Πότε να ελέγξετε τα επίπεδα χοληστερόλης του παιδιού σας;

Τα ψάρια που είναι καλό να τρώτε πιο συχνά μετά τα 40

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon