Διατροφή φασόλια: Τα φασόλια αποτελούν μία απίστευτα υγιεινή τροφή, η οποία δίνει στον οργανισμό σας όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται.
Τα φασόλια αποτελούν μία απίστευτα υγιεινή τροφή, η οποία δίνει στον οργανισμό σας όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται. Αποτελούνται από πολλά θρεπτικά συστατικά, κατέχουν τους απαραίτητους υδατάνθρακες που χρειάζεται ο οργανισμός σας και είναι το κατάλληλο φαγητό για το χειμώνα. Μπορείτε να καταναλώνετε τα φασόλια είτε με τη μορφή σούπας, αλλά και ως σαλάτα. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα βρείτε μία καταπληκτική συνταγή από μείγμα φασολιών και vinaigrette ντομάτας.
Σαλάτα με φασόλια και vinaigrette ντομάτας
Υλικά συνταγής:
- 5 ντομάτες ( ο χυμός τους)
- ½ μέτριο λευκό κρεμμύδι
- 2 τσίλι πιπεριές
- ½ φλιτζάνι φύλλα κόλιαντρο με τρυφερούς μίσχους
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ, χωρισμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, συν 3 κουταλιές της σούπας εάν χρησιμοποιείτε φρέσκα φασόλια
- 4 κιλά φρέσκα φασόλια,ξεπλυμένα
- ½ πράσινα φασόλια, κομμένα σε λεπτές φέτες σε διαγώνιο
- ¼ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές της σούπας σπόρους chia (προαιρετικά)
Παρασκευή συνταγής:
- Προσθέστε τον χυμό ντομάτας, κρεμμύδι, τσίλι, κόλιαντρο, 1 κ.σ. χυμό λάιμ και 1 κ.γ. αλάτι στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μέχρι να γίνει σχεδόν εντελώς λείο. Σουρώστε μέσα από ένα κόσκινο λεπτού πλέγματος σε ένα μεσαίο μπολ, πιέζοντας τα στερεά για να εξάγετε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό. Κρατήστε τα στερεά για άλλη χρήση. Σκεπάστε τον ζωμό και αφήστε να κρυώσει μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
- Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκα φασόλια, προσθέστε στα φασόλια, 3 κουταλιές αλάτι και 6 φλιτζάνια νερό για να βράσουν σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μειώνετε τη θερμότητα και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια, 15-45 λεπτά (τα πιο φρέσκα φασόλια θα μαγειρευτούν γρηγορότερα, τα υπόλοιπα φασόλια θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο). Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε ανάλογα με τις ανάγκες. Αφήστε τα φασόλια να κρυώσουν περίπου 2 ώρες.
- Σουρώστε τα φασόλια και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε φασόλια, λάδι, σπόρους chia, εάν χρησιμοποιείτε, ζωμό και υπόλοιπο χυμό λάιμ 2 κουταλιές της σούπας. Ανακατέψτε. Αφήστε να καθίσει 1 ώρα για να επιτρέψει στις γεύσεις να αναμειχθούν. Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε όπως χρειάζεται λίγο πριν σερβίρετε.
- Η σαλάτα μπορεί να γίνει 1 ημέρα νωρίτερα από την κατανάλωσή της. Απλώς, φροντίστε να τη καλύψετε και να απολαύσετε το δημιούργημά σας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube