Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Φτιάξτε μια πεντανόστιμη, κλασική πουτίγκα ψωμιού

Διατροφή: Φτιάξτε μια πεντανόστιμη, κλασική πουτίγκα ψωμιού

Διατροφή: Αυτή η κλασική συνταγή πουτίγκας ψωμιού είναι το απόλυτο επιδόρπιο που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι. Και το καλύτερο; Είναι τόσο εύκολη στην παρασκευή της!


Η πουτίγκα ψωμιού είναι ένα απλό, κλασικό επιδόρπιο που έχει πάντα ωραία γεύση. Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά ταιριάζει για πρωινό ή brunch όποτε έχετε καλεσμένους (ή απλά όποτε σας έρθει η λαχτάρα για κάτι γλυκό). Σε αυτή την εξαιρετικά απλή συνταγή θα δείτε πόσο εύκολο είναι να τη φτιάξετε, ενώ σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το ψωμί που διαφορετικά μπορεί να χαλάσει.

Τι είναι η πουτίγκα ψωμιού;

Η πουτίγκα ψωμιού αποτελείται από στρώματα λευκού ψωμιού αναμεμειγμένα με μια νόστιμη, κρεμώδη κρέμα από αυγά, ζάχαρη και είτε κρέμα είτε γάλα. Η χρήση βαριάς κρέμας από μόνη της θα δώσει την πιο πλούσια και, κατά τη γνώμη μου, πιο νόστιμη γεύση, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα, μισό-μισό ή συνδυασμό ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Πώς να φτιάξετε πουτίγκα ψωμιού

  1. Ετοιμάστε ένα ταψί 9×13 ιντσών. Λαδώνουμε το ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Κόψτε το ψωμί και συνδυάστε με πρόσθετα. Κόψτε το ψωμί σε κύβους 2 ιντσών. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί τους κύβους ψωμιού και τυχόν πρόσθετα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Τοποθετούμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί.
  3. Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλιας. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε να ενωθούν.
  4. Περιχύνουμε το ψωμί. Ρίξτε το μείγμα κρέμας πάνω από το ψωμί στο τηγάνι μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Πιέστε απαλά τους κύβους του ψωμιού για να καλυφθούν πλήρως με κρέμα. Για μέγιστη γεύση, αφήστε το ψωμί να μουλιάσει για 1 ώρα, σκεπασμένο, σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Ψήνω. Ψήνετε για 40-50 λεπτά στους 325°F/160°C ή μέχρι να δέσει η κρέμα και να ροδίσει η κορυφή.
  6. Σερβίρισμα. Μπορείτε να σερβίρετε την πουτίγκα ψωμιού ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Για να το ξαναζεστάνουμε, σκεπάζουμε και το βάζουμε σε φούρνο στους 200°F/93°C για 15 λεπτά.

Συμβουλή ψησίματος: Αν το επάνω μέρος ροδίζει πολύ γρήγορα, καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να δέσει η κρέμα. Μην το ψήσετε πολύ γιατί το ψωμί θα είναι στεγνό.

Τι είδους ψωμί να χρησιμοποιήσω;

Ο καλύτερος τύπος ψωμιού για χρήση για πουτίγκα ψωμιού είναι το λευκό ψωμί. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ εμπλουτισμένα ψωμιά, όπως challah, brioche, Panettone ή ακόμα και κρουασάν. Θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα εάν το ψωμί σας είναι ελαφρώς μπαγιάτικο. Ή, μπορείτε να το κόψετε και να το ψήσετε στο φούρνο μέχρι να γίνει ελαφρώς τραγανό.

Αναλογία ψωμιού προς κρέμα για πουτίγκα ψωμιού

Ενώ οι περισσότερες συνταγές για πουτίγκα ψωμιού είναι αρκετά παρόμοιες, είναι η αναλογία ψωμιού προς κρέμα που συνήθως διαφέρει . Σε ορισμένες συνταγές, η πουτίγκα ψωμιού θα εξακολουθεί να είναι γεμάτη με ορατή κρέμα μετά το ψήσιμο, αλλά σε άλλες, το ψωμί θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του υγρού. Δεν μου αρέσει η πολλή επιπλέον κρέμα, οπότε η συνταγή μου απαιτεί μια αναλογία με αποτέλεσμα η κρέμα μου να μουλιάζεται στο ψωμί. Εξαρτάται επίσης από το πόσο χρόνο αφήνετε το ψωμί να μουλιάσει πριν το ψήσιμο. Ενώ οι περισσότερες συνταγές προτείνουν οπουδήποτε από λίγα λεπτά έως τη νύχτα στο ψυγείο (μια καλή συμβουλή αν θέλετε να το φτιάξετε νωρίτερα και να το ψήσετε το πρωί), θεωρώ ότι αρκεί να αφήσω το ψωμί μου να μουλιάσει την κρέμα για 1 ώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε τα πιο αφράτα μάφιν που έχετε φάει ποτέ!

Δημιουργήστε μία πεντανόστιμη συνταγή με κουσκούς και κοτόπουλο

Δημιουργήστε ρύζι από κουνουπίδι!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon