Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Φτιάξτε γεμιστές πιπεριές για όλη την οικογένεια

Διατροφή: Φτιάξτε γεμιστές πιπεριές για όλη την οικογένεια

Διατροφή: Μια μεσογειακή κλασική συνταγή, αυτή η συνταγή για γεμιστές πιπεριές είναι γρήγορη αλλά και τόσο νόστιμη.


Οι γεμιστές πιπεριές κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Από γεμιστές πιπεριές με τυρί μέχρι χορτοφαγικές γεμιστές πιπεριές, αυτό το ευέλικτο λαχανικό είναι ένα από τα αγαπημένα μας για πειραματισμό. Αρκετά δυνατές για να κρατήσουν το σχήμα τους, οι πιπεριές είναι αρκετά μεγάλες για να κρατήσουν μια αξιοπρεπή ποσότητα γέμισης, ενώ παράλληλα προσαρμόζονται σε μια ποικιλία γεύσεων—είναι το τέλειο δοχείο για μια ποικιλία γεμίσεων και συστατικών. Δεν είστε σίγουροι τι να φτιάξετε για δείπνο απόψε; Αυτό σας καλύπτει!

Γεμιστές πιπεριές

Συστατικά

  • 6 πιπεριές
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
  • 225 γρ καστανό ρύζι
  • 50 γρ σταφίδες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι σουμάκ (προαιρετικά)
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

 

Μέθοδος παρασκευής

  • Μαγειρέψτε το καστανό ρύζι για τον μισό χρόνο που προτείνει στη συσκευασία.
  • Όσο ψήνεται το ρύζι μπορείτε να ετοιμάσετε τις πιπεριές και τη γέμιση. Πλύνετε τις πιπεριές και κόψτε τις κορυφές, βεβαιωθείτε ότι το πράσινο κοτσάνι είναι ακόμα κολλημένο, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κορυφή της πιπεριάς για καπάκι. Αφαιρέστε τους σπόρους και βάλτε και τα έξι σε μια κατσαρόλα ώστε να σταθούν όρθια. Αφήνω στην άκρη.
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε απαλά σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους με λίγο ελαιόλαδο. Κόβετε το κολοκυθάκι σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέστε τα φραγκοστάφυλα και τα μπαχαρικά.
  • Μέχρι αυτή τη στιγμή το ρύζι σας θα πρέπει να είναι έτοιμο. Το στραγγίζετε και το προσθέτετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε να ενωθούν όλα, δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το ζωμό μας.
    Μόλις αρχίσει να αναβράζει, χαμηλώστε σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και το ρύζι να ψηθεί πλήρως. Προσθέστε περισσότερο υγρό εάν χρειάζεται. Μόλις ψηθεί, δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε.
  • Ρίξτε με κουτάλι το ρύζι στις πιπεριές, γεμίζοντάς τες μέχρι την κορυφή και μετά τοποθετήστε ξανά την κορυφή της πιπεριάς. Επαναλάβετε, ώστε να γεμίσουν και οι έξι πιπεριές.
  • Ρίξτε προσεκτικά λίγο βραστό νερό στην κατσαρόλα, στην οποία κάθονται οι πιπεριές, προσέχοντας να μην το ρίξετε πάνω από τις πιπεριές. Το νερό πρέπει να φτάσει περίπου στο μισό ύψος της πιπεριάς. Βάλτε ένα καπάκι, ανάψτε την εστία σε μέτρια φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 30 -45.

Συμβουλές:

Εάν οι πιπεριές σας δεν κάθονται όρθιες στην κατσαρόλα επειδή υπάρχει χώρος γύρω τους, τότε στύψτε ένα κρεμμύδι ή μια πατάτα δίπλα τους για να καθίσουν σφιχτά.

Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι με βραστό νερό που μαγειρεύονται οι πιπεριές. Αυτό θα προσθέσει λίγο άρωμα και θα μαλακώσει όμορφα.

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ρύζι, απλώς κόψτε το πρώτο στάδιο. Προσθέστε το ρύζι σας στο μείγμα του κρεμμυδιού χωρίς να το προμαγειρέψετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε ένα εύκολο σνακ με αραβική πίτα, αυγά και σπανάκι

Ποιες τροφές διατηρούν την χοληστερόλη στα επιθυμητά επίπεδα;

6 Λόγοι για να φτιάξετε τη διάθεσή σας!

7 Λόγοι που η σοκολάτα βελτιώνει την υγεία σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon