Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Φτιάξτε γεμιστές πιπεριές για όλη την οικογένεια

Διατροφή: Φτιάξτε γεμιστές πιπεριές για όλη την οικογένεια

Διατροφή: Μια μεσογειακή κλασική συνταγή, αυτή η συνταγή για γεμιστές πιπεριές είναι γρήγορη αλλά και τόσο νόστιμη.



Οι γεμιστές πιπεριές κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Από γεμιστές πιπεριές με τυρί μέχρι χορτοφαγικές γεμιστές πιπεριές, αυτό το ευέλικτο λαχανικό είναι ένα από τα αγαπημένα μας για πειραματισμό. Αρκετά δυνατές για να κρατήσουν το σχήμα τους, οι πιπεριές είναι αρκετά μεγάλες για να κρατήσουν μια αξιοπρεπή ποσότητα γέμισης, ενώ παράλληλα προσαρμόζονται σε μια ποικιλία γεύσεων—είναι το τέλειο δοχείο για μια ποικιλία γεμίσεων και συστατικών. Δεν είστε σίγουροι τι να φτιάξετε για δείπνο απόψε; Αυτό σας καλύπτει!


Γεμιστές πιπεριές

Συστατικά

  • 6 πιπεριές
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
  • 225 γρ καστανό ρύζι
  • 50 γρ σταφίδες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι σουμάκ (προαιρετικά)
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

 

Μέθοδος παρασκευής

  • Μαγειρέψτε το καστανό ρύζι για τον μισό χρόνο που προτείνει στη συσκευασία.
  • Όσο ψήνεται το ρύζι μπορείτε να ετοιμάσετε τις πιπεριές και τη γέμιση. Πλύνετε τις πιπεριές και κόψτε τις κορυφές, βεβαιωθείτε ότι το πράσινο κοτσάνι είναι ακόμα κολλημένο, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κορυφή της πιπεριάς για καπάκι. Αφαιρέστε τους σπόρους και βάλτε και τα έξι σε μια κατσαρόλα ώστε να σταθούν όρθια. Αφήνω στην άκρη.
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε απαλά σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους με λίγο ελαιόλαδο. Κόβετε το κολοκυθάκι σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέστε τα φραγκοστάφυλα και τα μπαχαρικά.
  • Μέχρι αυτή τη στιγμή το ρύζι σας θα πρέπει να είναι έτοιμο. Το στραγγίζετε και το προσθέτετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε να ενωθούν όλα, δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το ζωμό μας.
    Μόλις αρχίσει να αναβράζει, χαμηλώστε σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και το ρύζι να ψηθεί πλήρως. Προσθέστε περισσότερο υγρό εάν χρειάζεται. Μόλις ψηθεί, δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε.
  • Ρίξτε με κουτάλι το ρύζι στις πιπεριές, γεμίζοντάς τες μέχρι την κορυφή και μετά τοποθετήστε ξανά την κορυφή της πιπεριάς. Επαναλάβετε, ώστε να γεμίσουν και οι έξι πιπεριές.
  • Ρίξτε προσεκτικά λίγο βραστό νερό στην κατσαρόλα, στην οποία κάθονται οι πιπεριές, προσέχοντας να μην το ρίξετε πάνω από τις πιπεριές. Το νερό πρέπει να φτάσει περίπου στο μισό ύψος της πιπεριάς. Βάλτε ένα καπάκι, ανάψτε την εστία σε μέτρια φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 30 -45.

Συμβουλές:

Εάν οι πιπεριές σας δεν κάθονται όρθιες στην κατσαρόλα επειδή υπάρχει χώρος γύρω τους, τότε στύψτε ένα κρεμμύδι ή μια πατάτα δίπλα τους για να καθίσουν σφιχτά.

Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι με βραστό νερό που μαγειρεύονται οι πιπεριές. Αυτό θα προσθέσει λίγο άρωμα και θα μαλακώσει όμορφα.

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ρύζι, απλώς κόψτε το πρώτο στάδιο. Προσθέστε το ρύζι σας στο μείγμα του κρεμμυδιού χωρίς να το προμαγειρέψετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε ένα εύκολο σνακ με αραβική πίτα, αυγά και σπανάκι

Ποιες τροφές διατηρούν την χοληστερόλη στα επιθυμητά επίπεδα;

6 Λόγοι για να φτιάξετε τη διάθεσή σας!

7 Λόγοι που η σοκολάτα βελτιώνει την υγεία σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon