Διατροφή: Δοκιμάστε αυτό το εύκολο κοτόπουλο teriyaki ασιατικού στιλ για ένα γρήγορο βραδινό. Χρειάζονται μόλις 20 λεπτά για να το φτιάξετε! Το σερβίρετε με ρύζι και χόρτα στον ατμό!
Τραγανά μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα, τηγανισμένα και κολυμπώντας σε μια όμορφη αρωματισμένη σπιτική σάλτσα teriyaki. Μια νότα σκόρδου προσθέτει μια ανατροπή σε μια παραδοσιακή ιαπωνική συνταγή κοτόπουλου Teriyaki και την κάνει απολύτως εθιστική!
Teriyaki με κοτόπουλο
Συστατικά συνταγής:
- 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο σησαμέλαιο
- 6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα σε φέτες
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, τριμμένο
- 50 γραμμάρια καταρροή μέλι
- 30 ml ελαφριά σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κρασί ρυζιού
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι, για το σερβίρισμα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα
- ρύζι, για σερβίρισμα
- ανοιξιάτικα χόρτα, για σερβίρισμα
Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και τηγανίστε για 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και τσιγαρίστε για 2 λεπτά. Προσθέστε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και τα 100 ml νερό. Αφήστε να πάρει βράση και μαγειρέψτε για 2 – 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι το κοτόπουλο να κολλήσει και να καλυφθεί με μια πηχτή σάλτσα.
ΒΗΜΑ 2
Σκορπίστε πάνω από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σουσάμι και μετά σερβίρετε το κοτόπουλο με το ρύζι και τα λαχανικά στον ατμό.
Καλή σας απόλαυση!!!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube