Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Εύκολη συνταγή με μοσχαράκι και μπρόκολο

Διατροφή: Εύκολη συνταγή με μοσχαράκι και μπρόκολο

Διατροφή: Το μπρόκολο μπορεί να μην μυρίζει ωραία, αλλά συνδυαστικά με το βόειο κρέας, θα σας ενθουσιάσει γευστικά!  



Αν ψάχνετε να βρείτε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για εσάς και τα παιδιά σας, δημιουργήστε αυτό το εύκολο μοσχαράκι με μπρόκολο. Το μπρόκολο μπορεί να μην μυρίζει ωραία, αλλά συνδυαστικά με το βόειο κρέας, θα σας ενθουσιάσει γευστικά!


Εύκολο μοσχαράκι με μπρόκολο

Συστατικά συνταγής:

  • 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού, χωρισμένο
  • 1 λίβρα μπριζόλα, κομμένη σε λεπτά κομμάτια 1 ίντσας
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 3 κουταλιές της σούπας συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, χωρισμένες
  • 4 φλιτζάνια μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
  • 1/2 φλιτζάνι λευκά κρεμμύδια σε φέτες

Οδηγίες παρασκευής:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού με 3 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέτουμε το βόειο κρέας στο μπολ και ανακατεύουμε να ενωθεί.
Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, χτυπάμε μαζί την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού με τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το μοσχάρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί σχεδόν. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μοσχάρι σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, προσθέστε τις μπουκίτσες μπρόκολου και τα κρεμμύδια σε φέτες και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο, περίπου 4 λεπτά.
Επιστρέφουμε το βόειο κρέας στο τηγάνι και προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα. Βάζουμε το μείγμα σε βράση και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό ή μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι ή χυλοπίτες.

Tips:
Για να εξασφαλίσουμε το λαμπερό πράσινο μπρόκολο, ζεματίζουμε τα μπουκετάκια σε βραστό νερό και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε πολύ καλά πριν τα προσθέσουμε στο τηγάνι. Εάν επιλέξουμε αυτό το επιπλέον βήμα ζεματίσματος, μειώνουμε το χρόνο μαγειρέματος του μπρόκολου στα 2 λεπτά.
Η σάλτσα πρέπει να πάρει μια βράση για να λειτουργήσει το άμυλο καλαμποκιού ως πηκτικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι ιδανικό να τρώτε για βραδινό πριν κοιμηθείτε.

5 Λόγοι που χρειάζεται να προσθέσετε τα λαχανικά στη διατροφή σας

11 Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες!

Τροφές που είναι πλούσιες σε Κάλιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon