Διατροφή: Το μπρόκολο μπορεί να μην μυρίζει ωραία, αλλά συνδυαστικά με το βόειο κρέας, θα σας ενθουσιάσει γευστικά!
Αν ψάχνετε να βρείτε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για εσάς και τα παιδιά σας, δημιουργήστε αυτό το εύκολο μοσχαράκι με μπρόκολο. Το μπρόκολο μπορεί να μην μυρίζει ωραία, αλλά συνδυαστικά με το βόειο κρέας, θα σας ενθουσιάσει γευστικά!
Εύκολο μοσχαράκι με μπρόκολο
Συστατικά συνταγής:
- 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού, χωρισμένο
- 1 λίβρα μπριζόλα, κομμένη σε λεπτά κομμάτια 1 ίντσας
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
- 3 κουταλιές της σούπας συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, χωρισμένες
- 4 φλιτζάνια μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
- 1/2 φλιτζάνι λευκά κρεμμύδια σε φέτες
Οδηγίες παρασκευής:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού με 3 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέτουμε το βόειο κρέας στο μπολ και ανακατεύουμε να ενωθεί.
Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, χτυπάμε μαζί την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού με τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το μοσχάρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί σχεδόν. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μοσχάρι σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, προσθέστε τις μπουκίτσες μπρόκολου και τα κρεμμύδια σε φέτες και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο, περίπου 4 λεπτά.
Επιστρέφουμε το βόειο κρέας στο τηγάνι και προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα. Βάζουμε το μείγμα σε βράση και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό ή μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι ή χυλοπίτες.
Tips:
Για να εξασφαλίσουμε το λαμπερό πράσινο μπρόκολο, ζεματίζουμε τα μπουκετάκια σε βραστό νερό και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε πολύ καλά πριν τα προσθέσουμε στο τηγάνι. Εάν επιλέξουμε αυτό το επιπλέον βήμα ζεματίσματος, μειώνουμε το χρόνο μαγειρέματος του μπρόκολου στα 2 λεπτά.
Η σάλτσα πρέπει να πάρει μια βράση για να λειτουργήσει το άμυλο καλαμποκιού ως πηκτικό.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube