Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Εύκολη συνταγή με μοσχαράκι και μπρόκολο

Διατροφή: Εύκολη συνταγή με μοσχαράκι και μπρόκολο

Διατροφή: Το μπρόκολο μπορεί να μην μυρίζει ωραία, αλλά συνδυαστικά με το βόειο κρέας, θα σας ενθουσιάσει γευστικά!  


Αν ψάχνετε να βρείτε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για εσάς και τα παιδιά σας, δημιουργήστε αυτό το εύκολο μοσχαράκι με μπρόκολο. Το μπρόκολο μπορεί να μην μυρίζει ωραία, αλλά συνδυαστικά με το βόειο κρέας, θα σας ενθουσιάσει γευστικά!

Εύκολο μοσχαράκι με μπρόκολο

Συστατικά συνταγής:

  • 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού, χωρισμένο
  • 1 λίβρα μπριζόλα, κομμένη σε λεπτά κομμάτια 1 ίντσας
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 3 κουταλιές της σούπας συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, χωρισμένες
  • 4 φλιτζάνια μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
  • 1/2 φλιτζάνι λευκά κρεμμύδια σε φέτες

Οδηγίες παρασκευής:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού με 3 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέτουμε το βόειο κρέας στο μπολ και ανακατεύουμε να ενωθεί.
Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, χτυπάμε μαζί την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού με τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το μοσχάρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί σχεδόν. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μοσχάρι σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, προσθέστε τις μπουκίτσες μπρόκολου και τα κρεμμύδια σε φέτες και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο, περίπου 4 λεπτά.
Επιστρέφουμε το βόειο κρέας στο τηγάνι και προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα. Βάζουμε το μείγμα σε βράση και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό ή μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι ή χυλοπίτες.

Tips:
Για να εξασφαλίσουμε το λαμπερό πράσινο μπρόκολο, ζεματίζουμε τα μπουκετάκια σε βραστό νερό και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε πολύ καλά πριν τα προσθέσουμε στο τηγάνι. Εάν επιλέξουμε αυτό το επιπλέον βήμα ζεματίσματος, μειώνουμε το χρόνο μαγειρέματος του μπρόκολου στα 2 λεπτά.
Η σάλτσα πρέπει να πάρει μια βράση για να λειτουργήσει το άμυλο καλαμποκιού ως πηκτικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι ιδανικό να τρώτε για βραδινό πριν κοιμηθείτε.

5 Λόγοι που χρειάζεται να προσθέσετε τα λαχανικά στη διατροφή σας

11 Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες!

Τροφές που είναι πλούσιες σε Κάλιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon