Διατροφή: Αυτή η κλασική συνταγή για ψητά κεφτεδάκια είναι εύκολη στην παρασκευή της, γεμάτη υπέροχη γεύση και εντελώς ευέλικτη.
Αυτή η κλασική συνταγή για ψητά κεφτεδάκια είναι εύκολη στην παρασκευή της, γεμάτη υπέροχη γεύση και εντελώς ευέλικτη. Συνδυάστε το με την αγαπημένη σας ιταλική σάλτσα μαρινάρας, σάλτσα μπάρμπεκιου, σάλτσα σουηδικής κρέμας…και όχι μόνο!
Κεφτεδάκια
Συστατικά συνταγής:
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1/3 φλιτζάνι γάλα
- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κιλό κιμά χοιρινό
- 4 σκελίδες σκόρδο, πιεσμένες ή ψιλοκομμένες
- 2 αυγα
- 1 φλιτζάνι ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα ιταλικά μυρωδικά (χρησιμοποίησα μισό μαϊντανό, μισό βασιλικό)
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο κρεμμύδι
- 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς
Οδηγίες παρασκευής:
- Φτιάξτε την πανάδα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά και το γάλα μέχρι να ενωθούν. Αφήστε το μείγμα στην άκρη να μουλιάσει για 5 με 10 λεπτά ενώ ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.
- Συνδυάστε τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε τον κιμά, τον κιμά χοιρινό, το σκόρδο, τα αυγά, την παρμεζάνα, τα φρέσκα μυρωδικά, το κρεμμύδι και τη σάλτσα Worcestershire στον (ίδιο) κάδο του μίξερ. Από πάνω πασπαλίζετε ομοιόμορφα τη ρίγανη, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τις νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ανακατέψετε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσέχοντας να μην ανακατέψετε υπερβολικά τα υλικά.
- Χαλαρώστε (προαιρετικό βήμα). Για να σχηματιστούν πιο εύκολα τα κεφτεδάκια, προτείνω να σκεπάζετε και να κρυώνετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Αλλά αν πιέζεστε για χρόνο, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.
- Προετοιμάστε το φούρνο και το ταψί. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 190 και στρώνετε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος με λαδόκολλα.
- Πλάθετε τα κεφτεδάκια. Χρησιμοποιώντας μια μεσαία σέσουλα μπισκότων ή ένα κουτάλι, αφαιρέστε και τυλίξτε το μείγμα σε μπάλες των 2 κουταλιών της σούπας και τοποθετήστε τις στο έτοιμο ταψί. (Συνιστώ να αλείψετε τα χέρια σας με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει το μείγμα.)
- Ψήστε για 10-12 λεπτά . Αφαιρέστε το τηγάνι και μεταφέρετε σε μια συρμάτινη σχάρα ψύξης.
- Σερβίρετε αμέσως κεφτεδάκια και απολαμβάνετε!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube