Διατροφή: Αυτά τα πλούσια μπράουνις μέντας με θρυμματισμένα ζαχαρωτά είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα στο να τα φτιάξετε.
Η προετοιμασία ενός γιορτινού γεύματος μπορεί να είναι αγχωτική για οποιονδήποτε, γι’ αυτό μια εύκολη συνταγή είναι η λύση. Επιλέξτε ένα απλό σχέδιο ψησίματος όταν διοργανώνετε εορταστικό τραπέζι για να κάνετε ένα εντυπωσιακό τραπέζι στους καλεσμένους σας με την παρουσίαση και τη γεύση.
Μπράουνις σοκολάτας-μέντας
Συστατικά
- 2 μπαστουνάκια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, συν άλλα για το αλείφωμα
- 1 κιλό γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 2 κουταλάκια του γλυκού καθαρό εκχύλισμα μέντας
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 3/4 φλιτζάνι συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη
- 3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
- 4 ζαχαρωτά, θρυμματισμένα (1/3 φλιτζάνι)
Κατευθύνσεις
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350°. Βουτυρώνετε ένα ταψί 9 επί 13 ιντσών και στρώνετε με λαδόκολλα. Αφήστε 2 ίντσες προεξοχής στις μεγάλες πλευρές.
-
Σε ένα πυρίμαχο μπολ, ανακατέψτε τα δύο τρίτα της ψιλοκομμένης σοκολάτας με τα 2 μπαστούνια βουτύρου. Βάλτε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Ξύστε τη σοκολάτα σε ένα άλλο μπολ και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς. Προσθέστε την υπόλοιπη ψιλοκομμένη σοκολάτα και το εκχύλισμα μέντας στο θερμαινόμενο μπολ και λιώστε πάνω από το νερό που σιγοβράζει. αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
-
Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη μέχρι να ενωθούν. Χτυπάμε το μείγμα σοκολάτας-βούτυρο μέχρι να γίνει γυαλιστερό και πηχτό. Ρίξτε το αλεύρι και το αλάτι στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Απλώστε τη ζύμη για μπράουνι στο έτοιμο ταψί. Ρίξτε τη σοκολάτα μέντας πάνω στο κουρκούτι για μπράουνι και στροβιλίστε με ένα επιτραπέζιο μαχαίρι.
-
Ψήνετε τα μπράουνις στο κέντρο του φούρνου για 15 λεπτά. Πασπαλίστε από πάνω τα θρυμματισμένα ζαχαροκάλαμα και ψήστε για 10 έως 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες και να βγει μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο με λίγα υγρά ψίχουλα. Αφήνουμε τα μπράουνις να κρυώσουν στο τηγάνι για τουλάχιστον 2 ώρες. Κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube