Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Είναι το θαλασσινό αλάτι πιο υγιεινό από το κανονικό αλάτι;

Διατροφή: Είναι το θαλασσινό αλάτι πιο υγιεινό από το κανονικό αλάτι;

Διατροφή: Δείτε τις διαφορές του επιτραπέζιου με του θαλασσινού αλατιού και ποιο είναι πιο υγιεινό.


Το αλάτι είναι ένα από τα πιο κοινά συστατικά που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα και την παρασκευή τροφίμων, αλλά το λεπτότερο (και ακριβότερο) θαλασσινό αλάτι και το αλάτι Ιμαλαΐων έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα, εν μέρει επειδή είναι λιγότερο επεξεργασμένα και οι άνθρωποι εξισώνουν το φυσικό με το υγιεινό.

Θαλασσινό αλάτι

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το θαλασσινό αλάτι προέρχεται από το θαλασσινό νερό. Όπως και άλλα λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα , διατηρεί περισσότερα θρεπτικά συστατικά – σε αυτήν την περίπτωση, μέταλλα, όπως το μαγνήσιο, το κάλιο και το ασβέστιο – και αυτά τα μέταλλα προσθέτουν στο φωτεινότερο χρώμα και την καθαρότερη γεύση του θαλασσινού αλατιού. Μπορείτε να βρείτε θαλασσινό αλάτι από μικρές, εξειδικευμένες μάρκες, καθώς και μεγαλύτερες, mainstream μάρκες, και ειρωνικά, λόγω του ενδιαφέροντος των καταναλωτών για πιο φυσικά συστατικά, οι κατασκευαστές προσθέτουν τώρα θαλασσινό αλάτι σε συσκευασμένα σνακ, όπως πατατάκια! Εκτός από τα φυσικά μέταλλα που έχει, το θαλασσινό αλάτι μπορεί να έχει και ένα απροσδόκητο συστατικό. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη , οι περισσότερες μάρκες θαλασσινού αλατιού περιέχουν μικροσκοπικά πλαστικά σωματίδια που προέρχονται από μεγαλύτερα πλαστικά συντρίμμια, τα οποία μολύνουν το νερό από το οποίο προέρχεται το θαλασσινό αλάτι.

Επιτραπέζιο αλάτι

Το επιτραπέζιο αλάτι, που συχνά προέρχεται από αλατωρυχεία, είναι πιο βαριά επεξεργασμένο και, όπως και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα, είναι απαλλαγμένο από τα φυσικά του μέταλλα. Ωστόσο, οι κατασκευαστές μπορούν να προσθέσουν ιώδιο στο επιτραπέζιο αλάτι – μια πρακτική που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1920 για να διορθωθεί η έλλειψη ιωδίου. Το ιώδιο είναι ένα άλλο μέταλλο και είναι κρίσιμο για την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. μια ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε διόγκωση του θυρεοειδούς (γνωστή ως βρογχοκήλη). Καθώς άλλες μορφές αλατιού έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλείς, μπορείτε επίσης να βρείτε μερικές κύριες μάρκες που εμπλουτίζουν επιπλέον ποικιλίες αλατιού με ιώδιο.

Ποιο αλάτι είναι πιο υγιεινό;

Μην παρασύρεστε από τους ισχυρισμούς για την υγιεινή του αλατιού. «Το αλάτι είναι αλάτι είναι αλάτι, είτε είναι ροζ είτε λευκό είτε σε μικροσκοπικούς κρυστάλλους ή μεγάλες νιφάδες – δεν είναι καλό για εμάς και το θαλασσινό αλάτι δεν είναι πιο υγιεινό από το επιτραπέζιο αλάτι όσον αφορά την επίδρασή του στην αρτηριακή πίεση και την υγεία της καρδιάς». Η κύρια διαφορά είναι στο μέγεθος των νιφάδων. Μεγαλύτεροι κρύσταλλοι από τη θάλασσα, το αλάτι Ιμαλαΐων και το αλάτι κοσέρ καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο κουτάλι μέτρησής σας, οπότε αν μετρήσετε το αλάτι σας σε σχέση με το αλάτι στη γεύση, μπορείτε να πάρετε λίγο λιγότερο, λέει. «Το ερώτημα δεν είναι τι είδους αλάτι χρησιμοποιείται, είναι για το πόσο χρησιμοποιείται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε ένα χαλαρωτικό scrub με αλάτι

Σπιτικά Scrubs σώματος για λαμπερό δέρμα

Μύθοι & αλήθειες για την κατανάλωση θαλασσινού αλατιού

DIY σαμπουάν με θαλασσινό αλάτι που προσθέτει όγκο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon