Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Είναι το θαλασσινό αλάτι πιο υγιεινό από το κανονικό αλάτι;

Διατροφή: Είναι το θαλασσινό αλάτι πιο υγιεινό από το κανονικό αλάτι;

Διατροφή: Δείτε τις διαφορές του επιτραπέζιου με του θαλασσινού αλατιού και ποιο είναι πιο υγιεινό.


Το αλάτι είναι ένα από τα πιο κοινά συστατικά που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα και την παρασκευή τροφίμων, αλλά το λεπτότερο (και ακριβότερο) θαλασσινό αλάτι και το αλάτι Ιμαλαΐων έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα, εν μέρει επειδή είναι λιγότερο επεξεργασμένα και οι άνθρωποι εξισώνουν το φυσικό με το υγιεινό.

Θαλασσινό αλάτι

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το θαλασσινό αλάτι προέρχεται από το θαλασσινό νερό. Όπως και άλλα λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα , διατηρεί περισσότερα θρεπτικά συστατικά – σε αυτήν την περίπτωση, μέταλλα, όπως το μαγνήσιο, το κάλιο και το ασβέστιο – και αυτά τα μέταλλα προσθέτουν στο φωτεινότερο χρώμα και την καθαρότερη γεύση του θαλασσινού αλατιού. Μπορείτε να βρείτε θαλασσινό αλάτι από μικρές, εξειδικευμένες μάρκες, καθώς και μεγαλύτερες, mainstream μάρκες, και ειρωνικά, λόγω του ενδιαφέροντος των καταναλωτών για πιο φυσικά συστατικά, οι κατασκευαστές προσθέτουν τώρα θαλασσινό αλάτι σε συσκευασμένα σνακ, όπως πατατάκια! Εκτός από τα φυσικά μέταλλα που έχει, το θαλασσινό αλάτι μπορεί να έχει και ένα απροσδόκητο συστατικό. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη , οι περισσότερες μάρκες θαλασσινού αλατιού περιέχουν μικροσκοπικά πλαστικά σωματίδια που προέρχονται από μεγαλύτερα πλαστικά συντρίμμια, τα οποία μολύνουν το νερό από το οποίο προέρχεται το θαλασσινό αλάτι.

Επιτραπέζιο αλάτι

Το επιτραπέζιο αλάτι, που συχνά προέρχεται από αλατωρυχεία, είναι πιο βαριά επεξεργασμένο και, όπως και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα, είναι απαλλαγμένο από τα φυσικά του μέταλλα. Ωστόσο, οι κατασκευαστές μπορούν να προσθέσουν ιώδιο στο επιτραπέζιο αλάτι – μια πρακτική που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1920 για να διορθωθεί η έλλειψη ιωδίου. Το ιώδιο είναι ένα άλλο μέταλλο και είναι κρίσιμο για την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. μια ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε διόγκωση του θυρεοειδούς (γνωστή ως βρογχοκήλη). Καθώς άλλες μορφές αλατιού έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλείς, μπορείτε επίσης να βρείτε μερικές κύριες μάρκες που εμπλουτίζουν επιπλέον ποικιλίες αλατιού με ιώδιο.

Ποιο αλάτι είναι πιο υγιεινό;

Μην παρασύρεστε από τους ισχυρισμούς για την υγιεινή του αλατιού. «Το αλάτι είναι αλάτι είναι αλάτι, είτε είναι ροζ είτε λευκό είτε σε μικροσκοπικούς κρυστάλλους ή μεγάλες νιφάδες – δεν είναι καλό για εμάς και το θαλασσινό αλάτι δεν είναι πιο υγιεινό από το επιτραπέζιο αλάτι όσον αφορά την επίδρασή του στην αρτηριακή πίεση και την υγεία της καρδιάς». Η κύρια διαφορά είναι στο μέγεθος των νιφάδων. Μεγαλύτεροι κρύσταλλοι από τη θάλασσα, το αλάτι Ιμαλαΐων και το αλάτι κοσέρ καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο κουτάλι μέτρησής σας, οπότε αν μετρήσετε το αλάτι σας σε σχέση με το αλάτι στη γεύση, μπορείτε να πάρετε λίγο λιγότερο, λέει. «Το ερώτημα δεν είναι τι είδους αλάτι χρησιμοποιείται, είναι για το πόσο χρησιμοποιείται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε ένα χαλαρωτικό scrub με αλάτι

Σπιτικά Scrubs σώματος για λαμπερό δέρμα

Μύθοι & αλήθειες για την κατανάλωση θαλασσινού αλατιού

DIY σαμπουάν με θαλασσινό αλάτι που προσθέτει όγκο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon