Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Δημιουργήστε ζυμαρικά με πέστο από κάσιους

Διατροφή: Δημιουργήστε ζυμαρικά με πέστο από κάσιους

Διατροφή: Το πέστο μπορεί να διατηρηθεί για μια εβδομάδα στο ψυγείο και ακόμη περισσότερο στην κατάψυξη. Φροντίστε να σπρώξετε την πάστα πέστο κάτω από το ελαιόλαδο, για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα.


Το πέστο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε ζυμαρικά, σαλάτες, ως ντιπ – είναι ένα χρήσιμο καρύκευμα που μπορείτε να το έχετε! Το κλασικό πέστο απαιτεί βασιλικό και κουκουνάρι. Αν δεν έχετε κουκουνάρι, χρησιμοποιήστε ψητά κάσιους, που παρεμπιπτόντως είναι αγαπημένο σνακ πολλών.

Ζυμαρικά με πέστο κάσιους

Συστατικά συνταγής:

  • 2 μερίδες ζυμαρικά
  • 1-2 κουταλιές της σούπας νερό ζυμαρικών
  • Γαρνίρουμε με περισσότερη παρμεζάνα

Σάλτσα πέστο:

  • 1/4 φλιτζάνι ή περίπου 50 γραμμάρια καβουρδισμένα κάσιους
  • 2 χύμα φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κγ μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με επιπλέον

Παρασκευή συνταγής:

  • Προσθέστε πρώτα τα κάσιους στο μπλέντερ.
  • Μόλις τα κάσιους θρυμματιστούν, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι.
  • Ανάβετε το μπλέντερ και ρίχνετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Περιοδικά ανακατεύετε το μπλέντερ και συνεχίζετε να χτυπάτε και ρίχνετε ελαιόλαδο. Μόλις πάρετε μια πάστα πέστο, τελειώσατε!
  • Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε al dente. Κρατήστε μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό των ζυμαρικών ή το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας σάλτσα πέστο σε ένα μπολ. Είναι καλύτερο να δουλέψετε 1-2 μερίδες ζυμαρικών τη φορά.
  • Προσθέστε τα ζυμαρικά στο μπολ, μαζί με μια-δυο κουταλιές της σούπας νερό ζυμαρικών. Συνεχώς ρίχνετε τα ζυμαρικά μέσα στο μπολ, μέχρι να πάρετε ένα ωραίο, λαχταριστό ζυμαρικό. Γαρνίρετε με περισσότερη παρμεζάνα – σερβίρετε αμέσως!

Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κρεμώδεις πένες με μανιτάρια και σπανάκι

Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές που μπορείτε να καταναλώσετε για υγιή μαλλιά;

Κατακράτηση: Φταίνε οι ορμόνες, το αλάτι, η αφυδάτωση ή οι υδατάνθρακες;

Πολλά και ενδιαφέροντα μυστικά υγιεινής διατροφής των διασημοτήτων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon