Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Δημιουργήστε ρύζι από κουνουπίδι!

Διατροφή: Δημιουργήστε ρύζι από κουνουπίδι!

Διατροφή: Επιθυμείτε να φάτε κάτι υγιεινό και θρεπτικό; Φτιάξτε ρύζι από κουνουπίδι. Διατηρήστε το στη κατάψυξη για ένα μήνα.



Δημιουργήστε ρύζι από κουνουπίδι! Απλά σοτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά σε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Χρησιμοποιήστε ένα καπάκι για να το καλύψετε ώστε το κουνουπίδι να αχνίσει και να γίνει πιο τρυφερό. Μαγειρέψτε για συνολικά 5-8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, και στη συνέχεια αλατοπιπερώστε όπως θέλετε (όπως με σάλτσα σόγιας ή αλατοπίπερο).


Πόσο διαρκεί το ρύζι κουνουπιδιού;

Αν μετατρέψετε το κουνουπίδι σε ρύζι και το αφήσετε στο ψυγείο για λίγες μέρες, δημιουργεί μια έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά. Επομένως, είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε αμέσως ή να το καταψύξετε.

Μαγειρεμένο ρύζι κουνουπίδι

Το μαγείρεμα του ρυζιού κουνουπιδιού το εμποδίζει να αναπτύξει μια φοβερή μυρωδιά τόσο γρήγορα. Το μαγειρεμένο ρύζι κουνουπίδι διατηρείται για περίπου 4 ημέρες σε σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο.

Μπορείτε να παγώσετε το ρύζι από κουνουπίδι;

Ναί! Συνιστούμε να καταψύξετε το κουνουπίδι ρυζιού αφού βγάλετε την υγρασία και πριν το μαγείρεμα. Καταψύξτε σε σφραγισμένο δοχείο για έως και 1 μήνα.

Συστατικά συνταγής

  • 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι

Οδηγίες παρασκευής

  • Πλένετε και στεγνώνετε καλά το κουνουπίδι και μετά αφαιρείτε όλα τα φύλλα.
  • Εάν χρησιμοποιείτε τρίφτη σε κουτί, κόψτε το κουνουπίδι σε μεγάλα κομμάτια και χρησιμοποιήστε τις μεσαίου μεγέθους τρύπες, για να τρίψετε σε «ρύζι». Εάν χρησιμοποιείτε επεξεργαστή τροφίμων, κόψτε σε μικρά κομμάτια και χρησιμοποιήστε το εξάρτημα του τρίφτη για να τρίψετε το κουνουπίδι σε «ρύζι».
  • Προαιρετικά: Μεταφέρετε σε μια καθαρή πετσέτα ή χαρτοπετσέτα και πιέστε για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολική υγρασία που μπορεί να μουσκέψει το πιάτο σας.
  • Μόλις έχετε το ρύζι κουνουπίδι σας, είναι εύκολο να το μαγειρέψετε (ή να το απολαύσετε ωμό)!

  • Απλά σοτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά σε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Σκεπάστε με ένα καπάκι ώστε το κουνουπίδι να αχνίσει και να γίνει πιο τρυφερό. Μαγειρέψτε για συνολικά 5-8 λεπτά, στη συνέχεια αλατοπιπερώστε όπως θέλετε (όπως με σάλτσα σόγιας ή αλατοπίπερο).
  • Χρησιμοποιήστε ρύζι κουνουπιδιού σε συνταγές που απαιτούν ρύζι, όπως stir fries ή τηγανητό ρύζι! Αποθηκεύστε τα υπολείμματα στο ψυγείο έως και 5 ημέρες. Αποθηκεύστε το άψητο ρύζι κουνουπίδι στην κατάψυξη έως και 1 μήνα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πρέπει να εντάξουμε το μπρόκολο στην διατροφή μας;

10 Λόγοι που η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη

Πώς μπορείτε να αναπτύξετε υγιεινές συνήθειες στα παιδιά;

Ποια σνακ είναι τα καλύτερα για τη θάλασσα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon