Διατροφή: Αυτή η συνταγή για σαλάτα με ζυμαρικά και τόνο είναι κρεμώδης και χορταστική!
Αυτή η συνταγή για σαλάτα με ζυμαρικά και τόνο είναι κρεμώδης και χορταστική! Είναι ένα γρήγορο και εύκολο δείπνο γεμάτο πρωτεΐνη ή ετοιμάστε το για μεσημεριανό γεύμα.
Σαλάτα με ζυμαρικά και τόνο
Υλικά συνταγής:
ζυμαρικά: κοχύλια (farfalle)
1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα
3 πράσινα κρεμμύδια (ή ¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη)
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
2 κονσέρβες τόνου 5 ουγκιών
½ φλιτζάνι μαγιονέζα*
1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος άνηθος
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
Προαιρετικά: ½ φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματίζεται
Οδηγίες Παρασκευής:
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά (και τον αρακά): Ξεκινήστε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Ξεκινήστε να δοκιμάζετε λίγα λεπτά πριν σας προτείνει η συσκευασία: θέλετε να είναι τρυφερό αλλά ακόμα λίγο σφιχτό στο εσωτερικό. συνήθως περίπου 7 έως 8 λεπτά. Στο τελευταίο 1 λεπτό προσθέτουμε τον αρακά. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και τον αρακά και μετά τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά: Εν τω μεταξύ, κόβετε σε λεπτές φέτες τα πράσινα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόψτε το κόκκινο κρεμμύδι. Στραγγίζετε τον τόνο και τον ξεφλουδίζετε με ένα πιρούνι. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ με τη μαγιονέζα, το λευκό ξύδι, τον άνηθο και το αλάτι κοσέρ.
Ανακατεύετε: Μόλις ψηθούν τα ζυμαρικά και ο αρακάς, τα προσθέτετε στο μπολ και ανακατεύετε. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τις γεύσεις αν θέλετε, προσθέτοντας μαύρο πιπέρι όπως χρειάζεται. Σερβίρετε αμέσως. Αποθηκεύστε τα περισσέματα στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες: πριν τα φάτε, αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορεί να θέλετε να προσθέσετε ένα στροβιλισμό μαγιονέζας ή ξινή κρέμα και μια πρέζα αλάτι για να ανανεώσετε την υφή και τη γεύση.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube