Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Δημιουργήστε ένα πορτογαλικό πιάτο με πάπια και ρύζι

Διατροφή: Δημιουργήστε ένα πορτογαλικό πιάτο με πάπια και ρύζι

Διατροφή: Αν έχετε όρεξη για μία διαφορετική συνταγή, δημιουργήστε πάπια με ρύζι.


Αυτή είναι μια εκδοχή του κλασικού πορτογαλικού πιάτου με πάπια και ρύζι, που χρησιμοποιεί το αρωματικό, λιπαρό ζωμό από την πάπια για να μαγειρέψει το ρύζι.

Πάπια με ρύζι

Συστατικά συνταγής:

  • 1 ολόκληρη πάπια, κομμένη από το περιττό λίπος και αρθρωμένη
  • μικρό πακέτο κόλιανδρο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 πράσο (μόνο πράσινη κορυφή, κρατήστε το λευκό μέρος για το ρύζι)
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 1 καρότο
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο και χυμωμένο

Για το ρύζι

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • κρατημένο λευκό μέρος του πράσου
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ ρύζι μπασμάτι
  • 100 γρ chorizo σε κυβάκια
  • φύλλα μέντας ή κόλιανδρου, για το σερβίρισμα
  • σαλάτα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Βάζουμε την πάπια στο μεγαλύτερο ταψί σας, καλύψτε με νερό και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τη δάφνη, το θυμάρι, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την κορυφή του πράσου, το κρεμμύδι, το καρότο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ένα τρίψιμο μαύρο πιπέρι. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση, αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα από την επιφάνεια. Χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την πάπια να κρυώσει μέσα στο ζωμό για 15 λεπτά. Στραγγίζουμε τον ζωμό από την πάπια, κρατώντας τον για να ψηθεί το ρύζι. Αφήνουμε την πάπια να ξεκουραστεί μέχρι να κρυώσει αρκετά για να τη χειριστούμε και μετά ψιλοκόβουμε το κρέας μακριά από τα κόκαλα.

ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Για να φτιάξουμε το ρύζι, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να αρωματίσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και τηγανίζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι οι κόκκοι να γίνουν χρυσοί και τραγανοί και να κολλήσουν στο τηγάνι. Προσθέτουμε 400 ml από το ζωμό πάπιας και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, σκεπασμένο, χωρίς να ανακατεύουμε, ή μέχρι να φουσκώσει και να στεγνώσει το ρύζι.

ΒΗΜΑ 3

Ανακατεύουμε το κρέας πάπιας και το χυμό πορτοκαλιού μέσα από το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και μετά μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί ή κατσαρόλα. Γεμίζουμε με το chorizo και τοποθετούμε το σε ψηλό ράφι στο φούρνο για να ψηθεί για 20-25 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να γίνει τραγανό και χρυσαφί. Γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου ή μέντας και σερβίρουμε με σαλάτα, αν θέλουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

4 οφέλη του ιβίσκου για την καρδιά μας

Πώς ελέγχονται τα τρόφιμα για ρύπους;

Η βιταμίνη D συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2

Τι είναι η σελινόριζα και γιατί οφείλετε να την εντάξετε στην διατροφή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon