Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Δημιουργήστε ένα πορτογαλικό πιάτο με πάπια και ρύζι

Διατροφή: Δημιουργήστε ένα πορτογαλικό πιάτο με πάπια και ρύζι

Διατροφή: Αν έχετε όρεξη για μία διαφορετική συνταγή, δημιουργήστε πάπια με ρύζι.



Αυτή είναι μια εκδοχή του κλασικού πορτογαλικού πιάτου με πάπια και ρύζι, που χρησιμοποιεί το αρωματικό, λιπαρό ζωμό από την πάπια για να μαγειρέψει το ρύζι.


Πάπια με ρύζι

Συστατικά συνταγής:

  • 1 ολόκληρη πάπια, κομμένη από το περιττό λίπος και αρθρωμένη
  • μικρό πακέτο κόλιανδρο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 πράσο (μόνο πράσινη κορυφή, κρατήστε το λευκό μέρος για το ρύζι)
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 1 καρότο
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο και χυμωμένο

Για το ρύζι

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • κρατημένο λευκό μέρος του πράσου
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ ρύζι μπασμάτι
  • 100 γρ chorizo σε κυβάκια
  • φύλλα μέντας ή κόλιανδρου, για το σερβίρισμα
  • σαλάτα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Βάζουμε την πάπια στο μεγαλύτερο ταψί σας, καλύψτε με νερό και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τη δάφνη, το θυμάρι, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την κορυφή του πράσου, το κρεμμύδι, το καρότο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ένα τρίψιμο μαύρο πιπέρι. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση, αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα από την επιφάνεια. Χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την πάπια να κρυώσει μέσα στο ζωμό για 15 λεπτά. Στραγγίζουμε τον ζωμό από την πάπια, κρατώντας τον για να ψηθεί το ρύζι. Αφήνουμε την πάπια να ξεκουραστεί μέχρι να κρυώσει αρκετά για να τη χειριστούμε και μετά ψιλοκόβουμε το κρέας μακριά από τα κόκαλα.

ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Για να φτιάξουμε το ρύζι, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να αρωματίσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και τηγανίζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι οι κόκκοι να γίνουν χρυσοί και τραγανοί και να κολλήσουν στο τηγάνι. Προσθέτουμε 400 ml από το ζωμό πάπιας και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, σκεπασμένο, χωρίς να ανακατεύουμε, ή μέχρι να φουσκώσει και να στεγνώσει το ρύζι.

ΒΗΜΑ 3

Ανακατεύουμε το κρέας πάπιας και το χυμό πορτοκαλιού μέσα από το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και μετά μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί ή κατσαρόλα. Γεμίζουμε με το chorizo και τοποθετούμε το σε ψηλό ράφι στο φούρνο για να ψηθεί για 20-25 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να γίνει τραγανό και χρυσαφί. Γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου ή μέντας και σερβίρουμε με σαλάτα, αν θέλουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

4 οφέλη του ιβίσκου για την καρδιά μας

Πώς ελέγχονται τα τρόφιμα για ρύπους;

Η βιταμίνη D συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2

Τι είναι η σελινόριζα και γιατί οφείλετε να την εντάξετε στην διατροφή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon