Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Δημιουργήστε ένα κρεμώδες πιάτο με ζυμαρικά και μανιτάρια

Διατροφή: Δημιουργήστε ένα κρεμώδες πιάτο με ζυμαρικά και μανιτάρια

Διατροφή: Φτιάξτε ένα νόστιμο και ζεστό φαγητό με ζυμαρικά.


Φτιάξτε αυτό το κρεμώδες πιάτο ζυμαρικών με μανιτάρια τις μέρες που χρειάζεστε ένα νόστιμο υδατανθρακικό φαγητό. Κρέμα, παρμεζάνα, λευκό κρασί, ξύσμα λεμονιού και μαϊντανός κάνουν αυτό το πιάτο ένα πλούσιο και γευστικό δείπνο.

Κρεμώδη ζυμαρικά με μανιτάρια

Συστατικά συνταγής:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ μανιτάρι κάστανο κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 200ml διπλή κρέμα
  • 1 λεμόνι, μόνο το ξύσμα
  • 200 γρ παρμεζάνα (ή εναλλακτική για χορτοφάγους), τριμμένη, συν επιπλέον για σερβίρισμα
  • 300 γρ ταλιατέλες ή λιγκουίνι
  • ½ μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Μέθοδος παρασκευής

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
ΒΗΜΑ 2

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε το να σιγοβράσει, μειώνουμε τα υγρά στο μισό.


ΒΗΜΑ 3

Προσθέτουμε τη διπλή κρέμα και αφήνουμε να σιγοβράσει, μετά προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε και μπόλικο μαύρο πιπέρι.
ΒΗΜΑ 4

Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 100 ml από το νερό των ζυμαρικών. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με την κρεμώδη σάλτσα και αρκετό από το νερό που κρατήσαμε για να χαλαρώσουν. Ανακατεύουμε με τον μαϊντανό, χωρίζουμε σε μπολ και προσθέτουμε επιπλέον τυρί, αν θέλουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο παστίτσιο

Δημιουργήστε ζυμαρικά με τόνο και κρεμώδη σάλτσα

Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με κοτόπουλο και μανιτάρια

Εύκολες και φτηνές συνταγές για ένα όμορφο βράδυ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon