Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Δημιούργησε την πιο ανοιξιάτικη και νόστιμη σούπα

Διατροφή: Δημιούργησε την πιο ανοιξιάτικη και νόστιμη σούπα

Διατροφή: Ήξερες πόσα φυλλώδη πράσινα λαχανικά χωράνε σε μία σούπα; Εδώ θα το μάθεις! Φτιάξε την πιο πράσινη και ανοιξιάτικη σούπα που έχεις δοκιμάσει ποτέ.


Αυτή η ζωντανή ανοιξιάτικη πράσινη σούπα είναι αυτή που θα σας γεμίσει με ενέργεια! Τα πράσινα μπιζέλια, το σπανάκι, το σχοινόπρασο και ο δυόσμος είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που θα σας δώσουν την ημερήσια ποσότητα πρόσληψης βιταμινών και θα δυναμώσουν το σώμα σας. Προσθέστε αυτή τη πρωτεϊνούχα σούπα στη διατροφή σας και δεν θα χάσετε!

Ανοιξιάτικη σούπα

Συστατικά συνταγής:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 ματσάκια σέλινο, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 10 μικρές πατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 κιλό φρέσκος ή κατεψυγμένος αρακάς
  • 4 φλιτζάνια σπανάκι
  • 2 έως 3 πράσινα κρεμμύδια ή σχοινόπρασο, κομμένα σε λεπτές φέτες, για γαρνιτούρα
  • 1 Χούφτα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής:

  • Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κύμινο, τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι και μερικές πρέζες αλάτι. Σοτάρετε για 5 λεπτά.
  • Προσθέστε το σκόρδο, το σέλινο, τις πατάτες, μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι για να δοκιμάσετε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αρωματιστούν. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και αφήστε το να απορροφηθεί για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίξτε το ζωμό λαχανικών ή το νερό.
  • Βράζετε το μείγμα, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε, καλυμμένο, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, 10 με 15 λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά και τα χόρτα στη σούπα και ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν.
  • Μεταφέρετε 1 1/2 φλιτζάνι σούπα στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδης. Επιστρέψτε την αναμεμειγμένη σούπα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα ανάλογα με τις ανάγκες. Σερβίρετε τη σούπα γαρνιρισμένη με σχοινόπρασο, φρέσκο δυόσμο και μια πρέζα λεμόνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε μια πεντανόστιμη κρεατόσουπα γεμάτη βιταμίνες

Δοκιμάστε κοτόσουπα με γάλα καρύδας

Δείτε πώς να φτιάξετε ένα Smoothie bowl και μια συνταγή με μπανάνα

Η σπανακόπιτα όπως την έφτιαχνε η γιαγιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon