Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή αλκοόλ Ιστορία: Δες πως χρησιμοποιήθηκε ανά τους αιώνες

Διατροφή αλκοόλ Ιστορία: Δες πως χρησιμοποιήθηκε ανά τους αιώνες

Διατροφή αλκοόλ Ιστορία: Το αλκοόλ αναμφίβολα είναι μία αγαπημένη συνήθεια εφήβων και ενήλικων γι' αυτό και εμείς σου παραθέτουμε τόσο την διατροφική του αξία στον οργανισμό, όσο και την εξέλιξη του στους αιώνες.



Το καλοκαίρι και ιδιαιτέρως οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μία περίοδος η οποία αγαπάμε πολύ, αφού βρίσκουμε την αφορμή για να χαλαρώσουμε, να ξεκουραστούμε και να περάσουμε ξέγνοιαστες στιγμές ,αφού να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας και να απομακρυνθούμε από τις απαιτητικές υποχρεώσεις που ερχόμαστε αντιμέτωποι όλο τον υπόλοιπο χειμώνα.


 

Το αρνητικό της ξεκούρασης και όλων αυτών των ξέγνοιαστων στιγμών που περνάμε κάτω από τον καυτό ήλιο είναι ότι μπορεί πολύ εύκολα να αφυδατώσουμε τον οργανισμό μας και γι ‘αυτό χρειαζόμαστε πολλά υγρά ώστε να αναπληρώσουμε αυτά που χάνονται. Γι αυτό συνήθως καταφεύγουμε στην κατανάλωση διαφόρων υγρών .

Εννοείτε πώς το πρώτο υγρό στο οποίο καταφεύγουμε είναι αναμφίβολα το νερό, όμως πολύ θα επιλέξουμε και υγρά με αλκοόλ τα οποία μας ξεδιψάνε μεν μας προκαλούν εφορία δε με αποτέλεσμα να απολαύσουμε ακόμα περισσότερο τις διακοπές μας. Επειδή λοιπόν τα αλοκοολούχα ποτά έχουν την τιμητική τους όλες τις εποχές του χρόνου αλλά κυρίως το καλοκαίρι είπαμε να σας γράψουμε κάποια πράγματα για την ιστορία τους.

Πιο κάτω θα σας αναλύσουμε την ιστορική αναδρομή του αλκοόλ και των κοκτέιλ.

Ιστορική Αναδρομή του Αλκοόλ

  • Για την δημιουργία ιατρικών ελιξιρίων χρησιμοποιούσαν το αλκοόλ στην αρχαία Αίγυπτο
  • Οι αρχαίοι λαοί του Μεξικού χρησιμοποιούσαν το αλκοόλ ως προσφορά στις διάφορες θυσίες.
  • Στο Μεσαίωνα χρησιμοποιούσαν το αλκοόλ για την δημιουργία ιατρικών φαρμάκων

Ιστορική αναδρομή κοκτέιλ

  • Το 18ο αιώνα  εμφανίζεται το κοκτέιλ στην ζωή μας και πραγματικά αμέσως κερδίζει έδαφος αφού πολύ γίνονται φανατικοί και το  καταναλώνουν με μανία.

Πιθανές εκδοχές προέλευσης τους.

  •  Τα κοκτέιλ ξεκίνησαν από κάποια ποταμόπλοια στον Μισισιπή, όπου οι νικητές  καλούνταν να φτιάξουν ένα ποτό που θα αποτελούνταν από πολλά και διαφορετικά αλκοολούχα ποτά.
  • Η πιο επικρατέστερη  προέλευση της ονομασίας του cocktail είναι ότι έρχεται από την Γαλλία ( coquetel),και σημαίνει μίγμα κρασιών. 

Πως δημιουργήθηκάν τα κοκτέιλ

  •  Δημιουργήθηκε από barmen  που ήθελαν να αναμίξουν πολλά διαφορετικά ποτά με χυμούς για να καλύψουν την γεύση του φθηνού αλκοόλ.

Ακολουθεί βίντεο για το αλκοόλ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα οφέλη της άσκησης στην ψυχική υγεία

Emilly Attack Σεξουαλικη κακοποιήση: Όσα είπε για την δράση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Συνδυασμός βοτάνων κατά της κατάθλιψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon